הצדדים הגיעו להסכמה בדבר מינוי מומחה רפואי מטעם בית הדין לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין פגימות התובעת לתנאי עבודתה.
נציין כי בית הדין היתייחס לטענות התובעת ביחס לחוות דעתו של המומחה בהחלטתו מיום 6.2.21 הדוחה את בקשת התובעת למינוי מומחה נוסף, לא שוכנענו כי יש לשנות מהחלטה זו.
ערים אנו לטענות אותן העלתה התובעת ביחס לחוזר הנתבע משנת 2005 בנושא התעלה הקרפלית אולם בתיקים אחרים של בתי הדין האיזוריים אליהם הפניתה התובעת אין בכדי לתמוך בטענתה שכן בתיקים אלו קבעו המומחים אותם מינה בית הדין כי יש להכיר בקשר סיבתי למעט תיק אחד בו החליט בית הדין לסטות מחוות הדעת ולקבוע קשר סיבתי.
...
האם נכון, כי בכל תנועה אקטיבית של המפרק יש עליית לחץ בין המשטחים המפרקיים מה שמגביר את החיכוך שבינם, כאשר חיכוך זה גורם לבלאי של המפרק?
האם נכון שמסגרת עבודתה של התובעת היא נדרשת להפעיל את מפרקי ה-CMC בידיה באופן תדיר ומוגבר ולכן יש בכך כדי להסביר את הנזק המצטבר שנגרם לה, ובשל הסימטריה בפעולת האגודלים – גם הנזק שנגרם דומה מאוד בשתי הידיים?
אם התשובה חיובית – האם נכון שהליקוי במפרקים אלו נגרם כתוצאה מהפעלתם באופן מאומץ?
אם התשובה שלילית – האם תסכים לפחות, כי תנאי עבודתה של התובעת תרמו תרומה משמעותית להופעת הליקוי במפרקים אלו ועל דרגת חומרתו?
האם לאור כל האמור לעיל תשתנה קביעתך בדבר הקשר הסיבתי בין עבודת התובעת לבין התפתחות/ החמרת מצב של השינויים הניווניים/שחיקתיים מהם היא סובלת במפרקי ה-CMC וכי לעבדותה השפעה של למעלה מ-20% על התפתחות ליקוי זה ביחס לגורמים אחרים?
האם חוות הדעת של ד"ר אמיר אורון, אורטופד מומחה מנתח, מומחה בכירורגיה של היד, מוסמך ברפואת ספורט, אשר צורפה לכתב התביעה עמדה בפנייך בעת עריכת חוות הדעת?
מהם גורמי הסיכון הקיימים לפתח תסמונת תעלה קרפלית?
למעט עישון, שהנך טוען שהינו גורם סיכון רלוונטי, האם התובעת סובלת מגורמי סיכון נוספים שיש בהם כדי ללקות במחלה זו?
האם הנך מודע לכך, כי קיימת אסכולה רפואית הגורסת, כי במקרים של עבודה מאומצת בתנועות חוזרות ונשנות כגון עבודת קלדנות רציפה, יש מקום להכיר בתסמונת התעלה הקרפלית כנובעת מ"פגיעה בעבודה" הן על דרך עילת המיקרוטראומה והן על דרך "מחלת מקצוע"?
האם נכון, כי בכל הקשור לקשר הסיבתי בין תסמונת התעלה הקרפלית לבין תנאי עבודה, קיימות שתי אסכולות: אחת, המקלה ואשר קובעת קשר סיבתי בין העבודה לבין המחלה, והשנייה, המחמירה ואשר קובעת כי אין קשר סיבתי בין תנאי העבודה לבין הופעת המחלה?
אם אתה סבור שיש שתי אסכולות, איזו מבין השתיים רווחת יותר ונתמכת בספרות רפואית מבוססת וענפה יותר?
האם נכון לומר, כי הספרות הרפואית המקצועית בחלקה (כפי שעולה למשל מרשימת המאמרים המוזכרת מטה), הכירה בקשר בין תסמונת התעלה הקרפלית דו"צ לבין עבודת קלדנות ממושכת?
להלן רשימת המאמרים בדבר הקשר הסיבתי בין תסמונת התעלה הקרפלית לבין עבודות הכוללות שימוש חוזר ונשנה בשורשי הידיים והאצבעות:
Assessment of work relates risk factors for CTS yagev et al, IMAJ vol 3, aug, 2001, 569-571.
מנגד לטענת הנתבע, יש לדחות את תביעת התובעת זאת נוכח קביעותיו הברורות והמנומקות של המומחה, אשר השיב בהרחבה ובפירוט לשאלות שהופנו אליו והן למאמרים שהועברו לעיונו והסביר מדוע הם אינם מבססים השפעה משמעותית.
נציין כי בית הדין התייחס לטענות התובעת ביחס לחוות דעתו של המומחה בהחלטתו מיום 6.2.21 הדוחה את בקשת התובעת למינוי מומחה נוסף, לא שוכנענו כי יש לשנות מהחלטה זו.
ערים אנו לטענות אותן העלתה התובעת ביחס לחוזר הנתבע משנת 2005 בנושא התעלה הקרפאלית אולם בתיקים אחרים של בתי הדין האזוריים אליהם הפנתה התובעת אין בכדי לתמוך בטענתה שכן בתיקים אלו קבעו המומחים אותם מינה בית הדין כי יש להכיר בקשר סיבתי למעט תיק אחד בו החליט בית הדין לסטות מחוות הדעת ולקבוע קשר סיבתי.
לטעמנו, לא ניתן ללמוד מהחלטות בתיקים אחרים, בהם היו עובדות שונות, לתיק זה.
עוד נציין כי ערים אנו לטענת התובעת כי המומחה לא נתן משקל לחוות הדעת הרפואית מטעמה, אולם לא שוכנענו כי יש בכך בכדי למנות מומחה אחר או נוסף.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, ובהתאם לחוות דעתו של ד"ר אנג'ל, התביעה נדחית.