מעבר לכך, טענה התובעת כי אופי הבוררות הנכון הוא בדרך של בוררות זבל"א כנדרש על פי תקנון האגודה.
כך, בטרם הגשת התביעה, פנתה התובעת לנתבעת במטרה לפתוח בהליך בוררות, עפ"י המנגנון הקבוע בתקנון האגודה השיתופית (דהיינו: בוררות זבל"א).
מעבר לכך, עפ"י ההלכה הפסוקה "תניית בוררות הכלולה בחוזה שבוטל לא בהכרח מתבטלת בצוותא חדא עמו. פסקתי בעבר, כי תניות בוררות, מעצם טיבן וטבען, נועדו לחול במקרים רבים גם במקרה של ביטול החוזה ולחייב את הצדדים לחוזה גם לאחר ביטולו... ככלל יש לתת תוקף להסכמת הצדדים לקיים הליך בוררות, ורק שיקולים כבדי משקל יצדיקו דחייתה של בקשה למינוי בורר כאשר הוסכם על כך מראש בין הצדדים" (רעא 8456/17 מדיקל קוונט בע"מ נ' מ.ב. מזור יעוץ ושירותים בע"מ (16.1.2018); ראו גם: רעא 7030/08 אחיסמך מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ נ' עטורה השקעות בע"מ (17.9.2008)).
...
מבלי לקבוע מסמרות, אעיר, כי לא שוכנעתי כי העובדה שהסכם השכירות נחתם כאשר דמי השכירות שנקבעו בו אינם מבוססים על חוות דעת שמאית גוררת את בטלותו של ההסכם מדעיקרא, וודאי שאין הדבר כך מקום בו פעלו הצדדים בהתאם להסכם משך שנים, גם לאחר שמונה הוועד הממונה (עד שגילה לטענתו את הכשלים שנפלו בחתימת ההסכם).
אין בידי לקבל טענה זו. מעיון בתכתובות בין הצדדים עובר להגשת התביעה, עולה כי אין ממש בטענה כי הנתבעת התעלמה מפניות התובעת להפנות את ההליך לבוררות.
סוף דבר, משמתקיימים התנאים הקבועים בסעיף 5 לחוק הבוררות, ומשלא מצאתי טעם מיוחד שלא לכבד את תניית הבוררות הקבועה בהסכם השכירות, אני מורה על עיכוב ההליכים בתיק זה בהתאם לסעיף 5 לחוק הבוררות.