המערער אף היה ער לכך שהכרעת הבורר תתייחס לכלל הנכסים והמחלוקות הכספיות שבין הצדדים בתקופת השותפות (לאור לשון הסכם הבוררות) וכן היה ער לאותה הכרות מוקדמת ונטענת בין המשיב לבין הבורר (וזאת מבלי לגרוע מקביעות בית המשפט קמא לפיהן למערער הייתה הכרות שטחית ומוקדמת עם שני הצדדים).
בכל הנוגע לעדותה של הגב' חסקי בפני הבורר בנוגע למקור כספי רכישת הדירה ברחוב קבוץ גלויות, העידו הן הבורר והן הגב' חסקי בפני בית המשפט קמא (כך פרוטוקול עדותו של הבורר מיום 17.10.2021 עמ' 18 שור' 1-11 ועדותה של הגב' חסקי, מיום 31.10.21 בעמ' 148 שור' 4-25).
הרבה למעלה מן הצורך נציין, כי לא ניתן למצוא בהפניית המערער לה"פ (ת"א) 3988-08-18 אילון חברה לביטוח נ' א.א. שי אחזקות וייעוץ (2010) בע"מ (2019) את שמבקש הוא ללמוד מאותו פסק דין, שכן, באותו ענין נפסל מינויו של הבורר ממגוון טעמים ולא דוקא בשל תחילת ההליך כהליך גישור (באותו ענין היה המגשר גם מנסח ההסכם וגם יועצו המשפטי של אחד הצדדים).
...
איננו מקבלים את טענות המערער.
ראשית, מלשון המסמך עולה בבירור כי מדובר במסמך שנועד לכונן הליך בוררות לפני מר מזעקי:
"הנני להצהיר בזאת, כי אני מקבל עלי כל החלטה של מזעקי עמנואל, בנושא בוררות זו ולא יהיו לי כל טענות בדבר החלטות אשר יתקבלו בכל הנושאים דלעיל".
היינו, מדובר במסמך שברור מתכנו כי מהווה הוא הסכמה להליך בוררות בפני מר מזעקי ואין בעובדה שכותרתו היא "ייפוי כוח בלתי חוזר לביצוע בוררות" בכדי לגרוע מתכנו ונפקותו.
"
התייחסות לטענותיו הנוספות של המערער
מצאנו טעם בדברי המשיב, לפיהם, לאור התנהלות המערער, שבחר במודע שלא לקחת חלק בהליך הבוררות, הוא מושתק כיום מהעלאת טענות הנוגעות הן לעצם הסכמתו להליך והן לאופן ניהולו של הליך הבוררות.
לאחר שמיעת עדותם, קבע, כי התיקון היה זניח ולא שיקף שינוי מהותי, ומשכך, לא מצאנו להתערב בקביעה עובדתית זו.
יתרה מזו, בדיון בפנינו טען בא כוחו של המערער כי כלל פרוטוקולי הבוררות הועברו לידי המערער כשנתיים לאחר עריכתם, היינו, בשנת 2014.
לטעמנו, לאור כל המתואר לעיל, ובעיקר, נוכח העובדה, כי הן הבורר והן הגב' חסקי הבהירו כי התיקון שבוצע משקף את הדברים שנאמרו בפני הבורר, ברי כי לא נגרם למערער עיוות דין כתוצאה מהתיקון האמור ואף בכך יש בכדי לדחות את טענתו.
יתרה מכך, בשונה מעמדת המערער, הכירה הפסיקה בכך שבהליך בוררות רשאים הצדדים להסכים כי מי שהחל כמגשר יוכל אף להפוך לבורר (ראו רעא 4416/09 גבאי אדריכלות ובנין ערים בע"מ נ' א.רובין אדריכלים בע"מ (פורסם 3.9.09)):
"לכך יש להוסיף, כי הצדדים מלכתחילה הסכימו, במסגרת הסכם הגישור, כי אם הליך הגישור לא יצלח, אותו אדם שכיהן כמגשר יתפקד כבורר בהליך. משכך, ברור שההתנהלות בהליך הגישור תהיה ידועה לו וכל מסמכי הגישור יהיו חשופים בפניו. כלומר, הסכמת הצדדים מראש העידה על כך שאין מניעה מבחינתם שהבורר יהיה מודע לכל מה שקרה במסגרת הליך הגישור, במידה וזה האחרון לא יצלח. אמנם, בענייננו, מי שכיהן כמגשר בחר בעצמו שלא להמשיך לכהן כבורר, אולם סבורני כי הרציונאל ממשיך לחול גם על הבורר החליף."
משלא מצאנו לקבל את כלל טענות המערער – דין הערעור להידחות.