בד בבד עם כתב התביעה ביקש התובע למנות מומחים בתחומי הנוירולוגיה, אורתופדיה, אורולוגיה, פסיכיאטריה, אימונולוגיה ושקום.
התובע מלין עוד על כך שחוות הדעת הפרטית שהגיש נפסלה, ואולם גם הרדיולוגים שבדקו את הבדיקות אינם מומחים מטעם בית המשפט ולפיכך יש לטענתו למנות רדיולוג מטעם בית המשפט.
לטענת התובע משהעידה המומחית שאין ביכולתה המקצועית או בסמכותה כנוירולוגית מומחית לפענח בדיקות דימות, על בית המשפט לרפא את הפגם ולמנות מומחה רפואי אשר מסוגל מבחינה מקצועית לפענח עבור בית המשפט את בדיקות הדימות הגולמיות, כפי שמוצגות בבדיקות.
דיון והכרעה
החלטה זו ניתנת כאשר תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 כבר בתוקף, ואלה מלמדות שבית המשפט אמור לשאוף לקיים הליך שפוטי ראוי והוגן, כדי להגיע לחקר האמת, ולהשיג תוצאה נכונה ופתרון צודק של הסיכסוך, הכל בהיתחשב גם באינטרסים ובאיזון הנידרש למול מכלול המתדיינים בפניו.
...
בניגוד מוחלט לפענוח אותו מציעה באת-כוח התובע, בתיק הרפואי אין כל פענוח או מסקנה המתיישבת עם פגיעה בחוט השדרה עקב התאונה, נהפוך הוא, בדיקת EMG שנעשתה סמוך לתאונה הייתה תקינה, רק לאחר מכן ובחלוף השנים בדיקה נוספת נמצאה בלתי תקינה, כאשר המומחית הסבירה שמדובר במהלך התדרדרות טבעי כתוצאה ממצבו של התובע ללא קשר לתאונה בשים לב לשינויים ניווניים שהיו לו ללא קשר לתאונה.
בנסיבות אלה, אין מנוס מן המסקנה שאין כל ראשית ראיה במקרה זה לדרוש פענוח נוסף של הבדיקות ופענוח כזה לא יכול לסייע לתובע בטענותיו בתיק זה. לתובע מונה מומחה בתחום האורתופדיה הוא בחר שלא לממש את המינוי, ככל הנראה מתוך מחשבה וידיעה שממילא מחלת הפרקינסון בה לדאבון הלב חלה ואירועים שאירעו במהלך השנים ללא קשר לתאונה, הם אלו שגורמים למצבו הבריאותי הירוד.
בשלב זה ניתן לקבוע, שאין ראשית ראיה המצדיקה מינוי רדיולוג ופענוח נוסף של בדיקות הדימות ומשכך הבקשה נדחית.