מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מימוש שטר חוב עקב הפרת הסכם שכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הצגת ירעת המחלוקת: מה דינו של פיצוי מוסכם במסגרת הסכם שכירות שהופר, והאם בכל מקרה יקבל התובע את מלוא סכום הפצוי המוסכם, או שמא יש מקום להתערבות בית המשפט בשיעור הפצוי המוסכם? הרקע העובדתי וטענות הצדדים בקליפת אגוז: רקע כללי והסכמי השכירות שלעניין: לפניי תביעה שטרית לפרעון שטר חוב בסך של כ-90,000 ₪, המהוה, לטענת התובע, פיצוי מוסכם בגין הפרת הסכם לשכירות נכס מקרקעין מצד הנתבעים.
דברים דומים נימסרו מפיו של הנתבע 3 בתצהירו, אשר שימש כערב לשטר החוב, והיה, לדבריו, מעורב בפועל בכל הליך המשא ומתן לכריתתו של הסכם השכירות, ביצועו בפועל וחידושו באמצעות מימוש האופציה.
...
תוצאה: בנסיבות העניין, אין מנוס מלהגיע למסקנה כי על הנתבעים לשלם לתובע שני חודשי שכירות וזאת לבד מדמי השכירות ששולמו על ידם.
בהינתן שהנתבעים הפקידו בקופת ביהמ"ש את הסך של 15,000 ש"ח הרי שאני מורה למזכירות להעביר לב"כ התובע את הסך הנ"ל מתוך הפקדון, כאשר היתרה תועבר לב"כ הנתבעים.
בד בבד, אני מורה על סגירת ארבעת תיקי ההוצאה לפועל שלעניין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לנוכח הפרות הסכם השכירות ונזקים שנותרו במושכר, הגישה התובעת את שטר החוב לבצוע.
המחלוקת בתיק נסבה על שלוש סוגיות עיקריות: האחת, האם המשכיר הפר את הסכם השכירות באופן שמזכה את התובעת במימוש שטר החוב.
...
אשר לתשלומים שלא שולמו – בגין מים, חשמל וארנונה – הרי שלא צורפו אסמכתאות לאופן חישוב הסכומים, או לכך שהתובעת נשאה בהם, ובנסיבות אלו אין בידי להכיר בהם, ואני קובעת כי עומדת לשוכר הגנה בגינם.
סוף דבר התביעה נגד נתבע 1 מתקבלת בחלקה.
כמו כן יישא הנתבע בשכר טרחת בא כוח התובעת בסך של 7,000 ש"ח. התביעה נגד הנתבע 2 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

שטר החוב ע"ס 90,000 ₪ ניתן להבטחת התחייבויות המבקשים מס' 1 ו-2 לפי הסכם שכירות חנות ברח' מוריה 60, חיפה, מהמשיבים.
טענות ההגנה של המבקשת מס' 3 שלובות כמובן גם בטענות החייבים העקריים, כאמור בסעיף 7(א) לחוק הערבות, התשכ"ז-1967 "כל טענה שיש לחייב כלפי הנושה בקשר לחיובו עומדת גם לערב". המבקשת טוענת כי המשיבים אינם חייבים למשיבים מאומה בגין השטר, שכן הסכם השכירות בוטל כדין ע"י החייבים בשל הפרת המשיבים את הסכם השכירות, אי הגשת בקשה לתב"ע נקודתית לצורך הכשרת הבניה הלא חוקית במבנה בהתאם להתחייבותיהם של המשיבים בסעיפים 6.8 ו- 6.9 להסכם השכירות.
המבקשים טוענים כי המשיבים גרמו להם נזקים כבדים עקב הפרות ההסכם, וכי נגרמו להם הפסדים רבים, בין השאר בגין תשלום ביתר בסך 19,167 ₪ על תקופה שלא החזיקו בנכס (באמצעות מימוש הערבות הבנקאית) ועל כן אינם חייבים דבר למשיבים, ועליהם להשיב להם את השטר.
...
על כן אני קובעת כי אין מדובר בהגנה כה קלושה ודחוקה שתחייב הפקדה, ומקבלת את הבקשה להארכת מועד ואת התנגדויות המבקשים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כן טען התובע כי בשל הפרת חוזה השכירות נגרמו לו הוצאות נוספות שעיקרן בשל הפרות של שוכרים נוספים ששכרו את הדירה לאחר הנתבע בתוך תקופת השכירות אליה התחייב ולטענתו, לו לא היה מפר את החוזה, לא היו נגרמים לתובע נזקים אלה.
דא עקא, הוראת ס' 25י לחוק השכירות והשאילה מתייחסת לאפשרות ממושו של שטר חוב כאמור וקובעת- "(ג) המשכיר רשאי לממש ערובה שנתן לו השוכר רק במקרים המפורטים להלן ובסכומים כמפורט לצידם:
...
לא ניתן לטעון כיום כי הוא נכפה עליהם או כי לא היו מודעים לתוכנו שכן הוא מנוסח בצורה ברורה והחתימה תחתיו באופן ספציפי אף מובילה למסקנה כי אינו "מוחבא" בתוך סעיפי החוזה.
לפיכך אני סבורה כי על הנתבע 1 לשאת בתשלום 4,000 ₪ בגין סכום הפיצוי המוסכם אשר טרם שולם בהתאם להוראות ס' 8 לחוזה.
סיכומם של דברים- הנתבעים ישלמו לתובע סך של 4,000 ₪; כן יישאו הנתבעים באגרה בסך 380 ₪ והוצאות התובע בסך 2,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בהיעדר קבלה ולאחר שבית המשפט דחה את טענות הנתבעים בנקודה זו, מאשרים הנתבעים בהליך שלפניי, כי הם חייבים דמי שכירות לתקופה שמיום 1.2.19 ועד ליום 30.12.20, בסך של 98,900 ₪ כשמסכום זה יש לנכות את הכספים ששלמו הנתבעים במסגרת הליכי ההוצל"פ למימוש שטר החוב בסך 40,000 ₪ כך שנותר לשלם סך של 60,613 ₪ (לאחר הצמדה).
יצויין, כי לעניין סיום תקופת השכירות, הרי שגם לפי עדותו של ע"ד נחום, גם לפי עדותה של הגב' שמחוני וגם לפי עדותו של הנתבע עצמו, אשר אף הוא ציפה לחתימה על הסכם שכירות למשך שנה אחת לאחר סיום הסכם השכירות החתום האחרון, הסכם השכירות בעל פה היה למשך שנה אחת, עד נובמבר 2019 וממילא, אם לא הוארך ההסכם לאחר מכן, או לא שולמה התמורה החוזית, הרי שזכאיות התובעת לידרוש את פינוי המושכר, בין בשל סיום תקופת השכירות ובין עקב הפרתו היסודית על ידי הנתבעים.
...
במקרה דנן, לקראת סיום תקופת הסכם השכירות האחרונה, פנה הנתבע אל עו"ד נחום לשם חתימה על הסכם חדש, הסכם שלא נחתם בסופו של דבר, לטענת עו"ד נחום בשל תקלה במשרדו, אך על פניו, כוונת הצדדים היתה להאריך את ההסכם בתנאים קודמים, כאשר במסגרת אותו הליך צורפו הסכמים קודמים לאורך התקופה, שתנאי השכירות בהם דומים לאורך כל הדרך, לפחות ככל שהדבר נוגע לעניינים הרלוונטיים לשם הכרעה בהליך כאן, סוגיית שיעור הריבית ושיעור הפיצוי במקרה של החזקת הנכס על ידי השוכר לאחר תום תקופת השכירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו