עוד לטענת המשיבה, בנגוד לנטען על ידי המבקשים, אין הכרח להגיש בקשה לאכיפת פסק חוץ, חלף תביעה לאכיפתו, אלא כל שנקבע בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות") הוא כי בקשה להכריז על פסק חוץ כאכיף צריכה להיות "בכתב". אין אף בסיס לטענה בדבר העדר תצהיר, וממילא לתביעה צורפה חוות דעת המלווה בתצהיר.
בעיניינו, לא זו בלבד שהמשיבה לא נקטה בדרך הקבועה בדין לשם הגשת בקשה לאכיפת פסק חוץ ותמכה אך את חוות הדעת שצורפה לתביעתה בתצהיר, באופן שהתצהיר אינו מיפרט את מלוא העובדות הרלוואנטיות לעניין התנאים הקבועים בסעיף 3 לחוק (כפי שמודה אף המשיבה עצמה בסעיף 133 לתשובתה לבקשה לסילוק על הסף), אלא אף חלף הגשת בקשה בהתאם לתקנות כנגד אנרקור בלבד, הגישה תביעה וכרכה בה עילות תביעה כנגד 9 נתבעים נוספים שלא היו צד להליך מושא פסק הדין הזר (עילות רשלנות, חוסר תום לב והרמת מסך).
מוטורולה הגישה בישראל תובענה עיקרית להצהיר על פסק החוץ כאכיף, ובנוסף טענה כי יש לאפשר לה לממש את פסק החוץ, להפרע מהחייב בדרך של תפיסת היכטה, ובכלל זה להורות על בטלות העברת המניות לידי האשה, והרמת מסך בין החייב לבין החברה.
בנסיבות עניין מוטורולה, המשיב בפסק הדין הזר כלל לא הגיב לבקשה לאכיפת פסק חוץ, קרי לא העלה כל טענה כנגד אכיפתו, והיה חשש אמיתי מפני הברחת נכסים על ידו.
הלכה היא, כי סילוק תביעה על הסף הוא סעד קצוני, שכן יש בו כדי להגביל את זכות הגישה לערכאות, ועל כן ייעשה בו שימוש רק במקרים חריגים, שבהם ברור כי אין אפשרות של ממש כי התובע יקבל את הסעד המבוקש על בסיס הטענות המבססות את תביעתו [ראו למשל רע"א 6938/19 אילני נ' ברוך (פורסם בנבו, 20.8.2020); רע"א 6613/19 קרן קיימת לישראל נ' עין ורד מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ (פורסם בנבו, 14.1.2020)]; רע"א 6774/19 אפרידר החברה לשיכון ופיתוח לישראל בע"מ נ' עריית ראש העין (פורסם בנבו, 16.4.2020)].
...
לאחר ששקלתי מכלול השיקולים המפורטים לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי הפתרון המאזן נכונה כלל השיקולים הוא ניהול ההליך בשני שלבים.
סוף דבר
לעת הזו, אין מקום לדון בבקשה לסילוק על הסף.
המזכירות תדוור העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.