לפניי תביעה למתן פסק דין הצהרתי לפיו זכויות הבנייה שניתנות מכוח תמ"א 38 מוקנות למבנה שנטען כי הוא בבעלות התובע להבדיל מהמבנה האחר שבבעלות הנתבעים, כי זכויות בנייה אלו לא נוידו לנתבעים, וכי התובע רשאי לממש זכויות בנייה אלו במבנה זה.
הסיכסוך בין הצדדים נסוב סביב מקרקעין בשטח של 838 מ"ר הממוקמת בשכונת שמבור בחיפה והידועים כגוש 10774 חלקה 8 בחיפה (להלן: "המקרקעין").
ניוד זכויות הבנייה
כזכור בסעיף 8 להסכם השתוף נקבע כי "כל זכות בניה, או תוספת בניה לגבי כל הנכס [המקרקעין] כפי שהיא קיימת כעת או תהיה קיימת בעתיד שייכת לקונים [הנתבעים]". סעיף זה היה מצוי בלב המחלוקת שבעניין נחמיאס ואשר בית המשפט החליט בין היתר כי יש לפרש את סעיף 8 יחד עם סעיף 11 להסכם השתוף כך שבמבנה א' ניתן לנצל זכויות בנייה עד לשטח של 206 מ"ר, ומעבר לכך זכויות הבנייה נוידו לנתבעים.
...
נוכח זאת שישנם בעלי זכויות נוספים במקרקעין ורשומות הערות אזהרה, ביום 11.9.2023 הבהיר התובע בעקבות החלטתי כי הוא "מוכן שפסק הדין שהוא הצהרתי יהפוך לפסק דין שהוא מחייב במישור היחסים בין התובע לנתבעת [הנתבעים] בלבד".
עיקרי טענות הצדדים
התובע טען בסיכומיו כי זכויות הבנייה מכוח תמ"א 38 הוקנו למבנה א'; בעלי הדירות במבנה א' זכאים להשתמש בזכויות אלו; זכויות אלו לא נוידו לנתבעים; אין בענייננו מעשה בית דין מכוחו של פס"ד נחמיאס; התביעה אינה אקדמית; תוספת הבנייה מצילה חיים; מניעת מימוש זכויות בנייה אלו מנוגדת לעיקרון תום הלב ולתקנת הציבור; הסכם השיתוף דינו להתבטל; לנתבעים לא ייגרם נזק או שלכל היותר ייגרם נזק מינורי שניתן לפצות בגינו.
ממילא יש להבהיר כי במסגרת פסק דיני זה נדרשתי לשאלות משפטיות כאמור, בשים לב להסכמה הדיונית של הצדדים שהגדירו את המחלוקת כמשפטית טהורה, ועל כן דין הטענות הדורשות ליבון על דרך הצגת ראיות, תצהירים וחקירת עדים, להידחות.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל אני קובע כי בשלב זה זכויות הבנייה מכוח תמ"א 38 אכן מוקנות למבנה א', והן לא נוידו לנתבעים.
נוכח מסקנתי והתוצאה אליה הגעתי, אני מורה כי כל צד ישא בהוצאותיו.