הנתבעת לא היתנגדה ולא חלקה על סיווג זה.
ביום 28.7.2015 התקבלה אצל התובעת הודעת חיוב מאת הנתבעת בסכום 1,375,631 ש"ח (נספח 2 לתצהיר מר מנהל הרכש של התובעת, מר מימון אטיאס - להלן: "אטיאס").
על הוראה זו נאמר בפסק הדין בעיניין מירון הנ"ל כי:
"אולם, לא אחת קיימת יותר מאופציה סיווגית אחת. במצב זה ייעשה הסווג, בין היתר, בהסתמך על הוראות סיווג הנכללות בסעיף 5 לצוו. המדובר בהוראות סיווג אשר נועדו לסייע בסיווגם של הטובין לפי פרט ספציפי זה או אחר, בעיקר מקום שטובין מסוימים ניתנים לכאורה לסיווג תחת שניים או יותר מפרטי המכס שבתוספת (ראו, למשל, ע"א 284/85 דיאמנט נ' מדינת ישראל, אגף המכס והמע"מ [2]). הוראות הסווג קובעות דברים מספר: סדרי עדיפויות בסווג טובין בין פרטי מכס שונים, כללי "שובר שויון" מקום שטובין ניתנים לסיווג תחת שני פרטים או יותר, וכיוצא באלה.
פטור מותנה – סעיף 162(ג) לפקודת המכס
סעיף 162(ג) לפקודת המכס קובע:
"המנהל רשאי להרשות לטובין מסויימים כניסה זמנית ללא תשלום מכס בתנאים שייראו לו, אם הוכח להנחת דעתו שהם יובאו כדי להשתמש בהם לאריזת טובי יצוא, או לשם עיבודם, תקונם, חידושם, הצגתם ברבים, או למטרה דומה אחרת ושיצאו מישראל לאחר הטיפול או השמוש כאמור"
הוראה זו מתייחסת לאותם טובין המגיעים לישראל לביקור זמני בלבד.
...
טעם הדבר הוא שברגע שתשומה מסוימת יובאה ולאחר מכן יוצאה בגדרי מוצר אחר, אין הצדקה לחייבה במסי ייבוא, משום שבסופו של דבר לא אירע ייבוא אמיתי ומלא.
וכיצד מתיישבת הטענה בראש זה, לפיה התובעת מייצרת בארץ זרעים, עם הטענה בפרק הקודם, לפיה הזרעים עוברים בארץ רק תהליך של עיבוד?
המדובר בטענות עובדתיות סותרות, ואין להתיר לתובעת להעלות טענה זו. בעניין זה ר' הדברים שנאמרו בע"א 10704/05 חיים לוגסי נ' פקיד שומה אשקלון (10.7.2008):
"טיעון כזה של עובדות המכחישות זו את זו נגד אותו בעל דין אינו אפשרי בערכאה הדיונית על פי תקנה 72 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (החלה גם על ערעורי מס הכנסה הנדונים בבית המשפט המחוזי מכוח תקנה 9 לתקנות בית משפט (ערעורים בעניני מס הכנסה), תשל"ט-1978). הרציונאל שביסוד איסור זה עניינו בתקנת הציבור ובמדיניות שיפוטית ראויה המבקשת 'למנוע פגיעה בטוהר ההליך השיפוטי ובאמון הציבור במערכת המשפט וכן להניא מפני ניצולם לרעה של בתי המשפט'"
למען לא יצא פסק דיני חסר אוסיף עוד, כי מאחר והתובעת ממילא לא הוכיחה את התהליך אותו עוברים הזרעים מעת שהגיעו לישראל, הרי שגם לגופו של עניין, היא לא הוכיחה כי הם עוברים בארץ תהליך של ייצור, ולכן לא הוכחה זכותה הנטענת להישבון בהתאם להוראה זו.
אשר על כן, אף דינה של טענה זו להידחות.
נוכח כל האמור, התביעה נדחית.