מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מיוחסות לנאשם עבירות זיוף, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה והונאה בכרטיס חיוב

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ת.פ. (פ"ת) 2689/02 מדינת ישראל נ' חיים [פורסם בנבו] (ניתן ביום 15.12.03), הנאשם הורשע בבצוע עבירות של הונאה בכרטיס חיוב, זיוף בכוונה לקבל באמצעותו דבר, שימוש במסמך מזויף וקבלת דבר במירמה.
בגזירת העונש המתאים לנאשם, בגדרי מיתחם העונש ההולם, יש להיתחשב בנסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירה (סעיף 40 יא') במסגרת זו מן הראוי ליתן את הדעת לנסיבות הבאות: נטילת האחריות של הנאשם על מעשיו - הנאשם נטל אחריות על מעשיו, הודה במיוחס לו, חסך זמן שפוטי ואף פנה מיוזמתו להליך טפולי על מנת לבחון את הנסיבות אשר הובילו להתנהגותו בעבירה הנוכחית ועל כך יש לברך.
...
טיעוני ההגנה לטענת ב"כ הנאשם, העובדה כי המאשימה עותרת לענישה ברף הנמוך של המתחם, יש בה כדי להצביע על כך כי עסקינן במקרה ייחודי וחריג, שיש בו כדי להיעתר לעתירת הנאשם שלא להרשיעו.
נוכח קביעותיי דלעיל ועל פי הודאת הנאשם, הוא מורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה, עבירה לפי סעיף 415 לחוק העונשין, התשל"ז 1977 וכן בעבירה של זיוף מסמך, עבירה לפי סעיף 418 לחוק העונשין.
בחינת מידת הפגיעה בערך המוגן, מובילה למסקנה כי נגרמה פגיעה בערך המוגן ופוטנציאל הנזק לפגיעה משמעותית הינו רב. בחינת מדיניות הענישה הנוהגת מעלה כי במקרים דומים החל ממאסר על תנאי וכלה בעבודות שירות כמפורט להלן: ברע"פ 7912/13 חליפה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (ניתן ביום 27.1.14 - נדחתה בקשת רשות ערעור פלילי של נאשם, אשר הורשע בעבירות של שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה וזיוף, קשירת קשר לעוון וסיוע להתחזות לאחר, נדון ל- 9 חודשי מאסר בפועל ועונשים נלווים.
סוף דבר אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: עונש מאסר מותנה בן 6 חודשים, לבל יעבור הנאשם במשך שלוש שנים מהיום, אחת מהעבירות בהן הורשע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יודגש כי בסופו של יום יוחסה לנאשם 4 עבירה של נסיון לסיוע לקבלת דבר במירמה, וזאת נוכח חלקו במסכת העובדתית, ונוכח העובדה כי בסופו של דבר, נאשם 2 ניכשל בנסיונו להפעיל אחת המשאבות באמצעות כרטיס התידלוק המזויף (ביום 26.7.11), ונאשם 1 ניכשל בנסיון דומה (ביום 31.7.11).
נאשם 2 – הודה והורשע בכתב האישום המקורי בשני האישומים הראשונים בעבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), הונאה בכרטיס חיוב בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), שימוש במסמך מזויף, ניסיון לקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), ניסיון להונאה בכרטיס חיוב בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות) וניסיון לשימוש במסמך מזויף.
...
היעדרו של נזק קונקרטי - סבורני כי לא ניתן להצביע על נזק קונקרטי שייגרם לנאשמים היה ויורשעו בדין.
לאור האמור לעיל, אני מרשיע את הנאשמים בעבירות הבאות: נאשם 4: נסיון לסיוע לקבלת דבר במרמה – עבירה לפי סעיף 415 רישא יחד עם סעיפים 25 ו-31 לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
לאור האמור לעיל, אני גוזר על כל אחד מהנאשמים את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר, אולם מי מהנאשמים לא יישא עונש זה אלא אם יעבור תוך 3 שנים מהיום, עבירה שאחד מיסודותיה מרמה או תחבולה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

נטען כי הנאשם זוכה באישום הראשון מעבירה של זיוף ושימוש במסמך מזויף ביחס לבקשות, ומהאשום השני, בו יוחסו לנאשם עבירות של קבלת כספים במירמה בסך של כ- 42,000 ₪, זוכה.
בת.פ. (שלום ת"א) 4190/05 מד"י נ' קולוש הורשע הנאשם בעבירות של זיוף בכוונה לקבל דבר במירמה, שימוש במסמך מזויף, היתחזות, עבירות הונאה בכרטיס אשראי ועוד.
...
לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים לחומרא ולקולא, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: ארבע שנות מאסר בפועל, החל מיום מעצרו – 9.12.12.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

על סמך המסמכים המזויפים ומצג השוא שהציג הנאשם, ניפתח לו חשבון בנק, ניתן לו כרטיס אשראי, מסגרת אשראי ופנקסי שיקים.
באשר לנסיבות המעשה, יש לבחון את אופיו של מעשה המירמה ורמת התחכום שנלוותה לו, מספר ארועי ההונאה, זהות המירמה והמרומה, האם בוצעה בצוותא הקף המירמה וכיוצ"ב. להלן מקבץ פסקי דין אותם מצאתי כרלבנטיים לענייננו: עפ"ג 47204-03-18 אזולאי נ' מדינת ישראל (31.5.2018) – הנאשמים הורשעו בהתאם להודאתם, בעבירות של זיוף מיסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, שימוש במסך מזויף בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, היתחזות בכזב כאדם אחר וקבלת דבר במירמה.
ת"פ 27465-02-19 פרקליטות מחוז חיפה נ' ברודניק (2020) – הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות היתחזות כאדם אחר, שימוש במסמך מזויף וקבלת דבר במירמה, בכך שיחד עם אחר, הונה בנקים תוך שימוש בכזב בזהותו של אזרח ישראלי שעזב את הארץ, ובאמצעות מסמכים מזויפים קיבל הלוואה בסך 30,000 ₪, משך את סכום ההלוואה, הונפקו עבורו כרטיסי אשראי והוא ביצע בהם עיסקאות בסך 29,772 ₪.
ת"פ 33792-11-17 מדינת ישראל נ' קדוש (3.4.2019) – הנאשם בעל עבר פלילי הורשע על פי הודאתו בשישה אישומים ובריבוי עבירות מירמה וזיוף, הונאה בכרטיסי חיוב שנפרשו על פי תקופה ארוכה באופן יחסי – רובן של העבירות הופנו כלפי מוסדות בנקאיים וסכום הגזל נאמד בכ-180,000 ₪.
ובאשום השני מיוחסת לנאשם גם עבירה של ניסיון לקבלת דבר במירמה.
...
לאור כל האמור ובהתחשב בנסיבות ביצוע העבירות, במידת הפגיעה בערכים המוגנים ובמדיניות הענישה הנהוגה, מצאתי לקבוע את מתחם העונש ההולם בין מספר חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות ועד ל- 24 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
טרם אפרט את הנסיבות שהובאו בחשבון, מצאתי לציין כי עובר לטיעון לעונש עלתה שאלה האם להידרש לתסקיר מטעם שירות מבחן ובסופו של דבר ההגנה מצאה שאין בכך הכרח.
תוצאה אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: חודשי מאסר אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות הדעת הממונה מיום 28.2.2022.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה האשימה את הנאשם בעבירות של זיוף בכוונה לקבל דבר, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במירמה והונאה בכרטיס חיוב.
הטענה הכוזבת המיוחסת לנאשם נקובה בסעיף 4 לכתב האישום ועל פיו: "ביום 4.1.05 או בסמוך לכך זייף הנאשם שובר עסקה בכרטיס אשראי מסוג ישראכרט, השייך למתלוננת, בכך שהחתימו בחתימה הנחזית להיות חתימת המתלוננת כדין". ה"דבר" שקיבל הנאשם על פי כתב האישום הוא: "סך 6834 ₪ מחשבונה של המתלוננת". ואילו הקשר הסיבתי מצוין בסעיף 5 לכתב האישום על פיו: "עובר לתאריך 8.2.05 העביר הנאשם את השובר המזויף לחברת האשראי ביודעו כי הוא מזויף, וקיבל לידיו במירמה" וגו'.
...
משבאתי למסקנה זו, נופלת גם העבירה של הונאה בכרטיס חיוב שהואשם בה הנאשם בכתב האישום.
אני מקבל גם כראיה את דבריו של ע"ת 3 מהם עולה כי לאחר שבקש הנאשם מהעד להקפיא את ביצוע העבודה במהלך חודש ינואר, שב ובקש לחדשה במהלך חודש מרץ.
אני דוחה את גירסתו של הנאשם בעניין זה כאילו העבודה כולה הייתה מוכנה עוד בחודש ינואר והוא אינו יודע להסביר "מדוע אמר העד דברים אלה". עובדה אחרונה זו משמשת ראיה נסיבתית, בהיעדר ראיה ישירה, למעורבותו ומודעותו של הנאשם בזיוף המסמך או לכל הפחות בשימוש במסמך המזויף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו