יפה לעניין זה קביעת בית הדין הארצי בפסק הדין בעיניין זוהר, אליו הפנה המשיב, בו נקבע כי על דורש עבודה הטוען למיגבלות רפואיות, לשתף פעולה עם שירות התעסוקה, שאם לא כן – אין הוא זכאי לדמי אבטלה -
"בהקשר זה נידרש מבקש העבודה לשיתוף פעולה מלא עם הגורמים הרפואיים, עליו למסור את כל המידע הרפואי הנוגע לעניין הנידרש ממנו, לבצע בדיקות כאלה האחרות ובמקרה הצורך אף לעמוד לבדיקה בפני הוועדה. מבקש עבודה שלא עומד בדרישות אלה, ואינו מגלה שורה מידה ראויה של שתוף פעולה, אל יתפלא אם לא יותר כזכאי לדמי אבטלה".
בענייננו, המערער נימנע מלהמציא מסמכים רפואיים טרם הפנייתו לעבודה, ובמקום זאת הוא החליט להעלות טענותיו בדבר מצבו הבריאותי בפני המעסיקה.
כך - בכרטיס מעסיק שמופיע ברשום הממוחשב של המשיב נרשם כי מדובר ב"עבודת אריזה", ובדרישות התפקיד נכתב - "אין דרישות מיוחדות, רצון לעבוד, יכולת לעבוד בבית אריזה, זריזות". כמו כן, בתעוד שיחות מתאריך 22.2.2016 מהערכת הממוחשבת של המשיב, נרשם, על ידי משתמש בשם אלכסיי רדינוב, כלהלן – "טען בראיון שעבודה לא מתאימה לו, כי יש לו בעיות רפואיות". רישומים אלה מתיישבים דוקא עם טענת המשיב, העולה גם מהרישום המופיע בטופס הסרוב, כי המערער הציג עצמו כלא מתאים לעבודה.
...
בממצאיה נקבע - "דו"ע לא הגיע לוועדה והחלטה בהתאם לתיעוד רפואי עדכני שהביא מכתבים מא.א.ג שמצביעים על בעיית נזלת כרונית ולא מגבילים דו"ע, בדיקה אורטופדיות מראים מוגבלות להרמת משאות מעל 10 ק"ג. נשלח לעבודת אריזה שלא דורשת הרמת משאות כבדים מעל 10 ק"ג ולכן נמצא מתאים לעבודה שנשלח". בפירוט המגבלות הרפואית נרשם – "ללא עבודה אשר דורשת הרמת משאות מעל 10 ק"ג".
וועדת ערר מיום 16.11.2016, שהתכנסה בהמשך לוועדה הראשונה (להלן- הוועדה) קבעה -"העורר הופנה לעבודת אריזה. העורר עבר ועדה רפואית שקבעה מגבלות לא הרמת משאות מעל 10 ק"ג. הלשכה טוענת כי הסירוב הינו מוצדק שכן הרופא התעסוקתי קבע במפורש כי העורר מתאים לעבודת אריזה במפורש. העורר מנגד טוען כי אינו מתאים לעבודת אריזה כי יש לו פריצת דיסק. לאחר בחינה ושקילה של הדברים אני מחליט לקבל את עמדת הלשכה שכן ישנה קביעה ברורה לגבי התאמתו של העורר לעבודת אריזה. מעבר לכך, העורר הכשיל את עצמו בראיון העבודה מכיוון שנקבע במפורש כי הוא מתאים לעבודת אריזה. העורר מפגין חוסר מאמץ סביר וחוסר תום לב בהתנהלותו מול לשכת השירות. הועדה ממליצה לעורר לעשות מאמץ אמיתי וכן להשתלב בשוק העבודה וקובעת כי סירובו של העורר ניתן ללא כל סיבה מוצדקת".
מכאן הערעור שלפניי.
לאחר שמיעת טענות הצדדים ועיון בחומר הראיות שהוגש לפניי הגענו למסקנה כי דין הערעור להידחות.
יוצא אפוא, כי המערער העלה בפני המעסיק טענות בנוגע למגבלות רפואיות, מבלי שאלה נקבעו על ידי ועדת אי כושר כמקובל, וכשאר, עובר להפניה לעבודה, הוא נמנע מלשתף פעולה עם המשיב על מנת לבדוק טענותיו בנוגע למגבלות הרפואיות.
לסיכום -
לאור כל האמור – הערעור נדחה.