מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מידע על אפשרות לפתיחת הליכי פשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת תיקון 29 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז – 1967, חוקק סעיף 77א הקובע, בין היתר, כי "נוכח רשם ההוצאה לפועל, ... כי אין תועלת בניהול הליכי הוצאה לפועל נגד החייב וסבר כי בנסיבות העניין יהיה בפנייה להליכי פשיטת רגל כדי להביא תועלת, ימסור לחייב ולזוכה מידע בדבר האפשרות לפתוח בהליכי פשיטת רגל..." חובת היידוע על פי הוראות סעיף 77א הנ"ל והיקפה חורגים מדיון זה, כמו גם השאלה בדבר העידר תועלת בניהול ההליכים (כאשר ממילא עניין זה גם עולה בהליכי פשיטת הרגל), אולם בזהירות המתחייבת ייאמר כי, הפרקטיקה הנוהגת היא כי חובת היידוע של רישמי ההוצאה לפועל בדבר הליכי פשיטת רגל, הוחלפה על ידם ברבות הימים להפנייה להליכי פשיטת רגל, וכך מוצאים עצמם חייבים רבים מופנים ומועברים אחר כבוד למערכת הדינים שעניינה חידלות פרעון (היא פשיטת הרגל).
מובן שכל ההליך והתנהלות הממונה תהיה בפקוח רשם ההוצאה לפועל, תוך שהתועלת לחייב ביחס להליך זה תהיה רבה, כאשר אין הוא פונה להליכי פשיטת רגל, על המשתמע מכך, ולזוכים – עת יהיו הם מעורבים יותר במסגרת הליך גביית החובות (ומסירת מידע על נכסי החייב מקום שידוע להם על כך) ויזכו לראות את קניינם (או חלקו) מושב להם בפרק זמן קצר יותר.
...
ואכן, בסופו של דבר מגיע חייב בהליך פשיטת הרגל לסיום – בין בדרך של הסדר או הפטר, הכל בהתאם לכל מקרה ונסיבותיו, בניגוד למצב בהליכי ההוצאה לפועל שאינו מסתיים אלא בפירעון מלוא החוב.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הכרזה על חייב בתור מוגבל באמצעים ואגב כך, איחוד תיקי ההוצל"פ המתנהלים נגדו לא מונעת קבלת החלטה לפיזור התיק, כאשר מתבררות עובדות ומתקיימים תנאים המצדיקים זאת, למשל מידע המתקבל בעקבות שאלון שמגיש החייב או בעקבות חקירת יכולת של החייב.
טענות הצדדים עולות בלא מעט תיקים במצבים דומים כאשר מחד לחייב הקף חובות גדול לעומת יכולת התשלום שלו ומאידך נראה כי יש תועלת שיפנה להליכי פש"ר. דא עקא שסעיף 77א לחוק, מקנה לרשם ההוצל"פ רק סמכות ליידע את הצדדים בדבר האפשרות לפתוח בהליכי פשיטת רגל אך לא לאכוף פנייה כזו.
...
לאחר שעיינתי בבקשות, בתגובות ובכל הנספחים שהוגשו בשני התיקים, החלטתי לדון בשתי הבקשות למתן רשות ערעור כבערעור עצמו ולדחות את שתיהן, כמפורט להלן.
מצבו הכלכלי של המבקש מחד ויכולת התשלום שלו לעומת היקף החובות מאידך וכאשר הליך פש"ר נראה כמתאים יותר ואין למבקש הסבר אמיתי מדוע לא יפנה להליכי פש"ר. כל אלו מביאים למסקנה כי יש לפזר את תיק האיחוד ולכן דינו של הערעור בנדון, להידחות.
לענייננו נדרש פסק הזמן גם לצורך הגשת בקשה להפטר בהוצל"פ, ופרק הזמן שקבע הרשם בהחלטתו הינו סביר ואין להתערב בו. שני הערעורים נדחים בזאת אין צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2015 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

נוכח רשם ההוצאה לפועל, לאחר שבירר את יכולתו של החייב לקיים את פסק הדין במעמד חקירת יכולת, בירור או הבאה, כי אין תועלת בניהול הליכי הוצאה לפועל נגד החייב וסבר כי בנסיבות העניין יהיה בפנייה להליכי פשיטת רגל כדי להביא תועלת, ימסור לחייב ולזוכה מידע בדבר האפשרות לפתוח בהליכי פשיטת רגל; הרשם רשאי להורות על השהיית הליכי הוצאה לפועל, כולם או חלקם, אם שוכנע כי הדבר מוצדק, לתקופה סבירה שייקבע, שתאפשר פנייה לבית המשפט לשם פתיחת הליכי פשיטת רגל".
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור החלטתי לדון בבקשה כבערעור.
הטלת הגבייה בשיעורים מעטים על מערכת ההוצאה לפועל, מטילה עליה מעמסה ארגונית מצטברת ובסופו של דבר איננה משיגה את המטרה שלשמה הוקמה, והיא מועסקת בפעילות חסרת ערך לזוכים.
בענייננו, לא התקיימה חקירת יכולת של החייב, על מנת להחליט האם יש מקום להכריז עליו כחייב מוגבל באמצעים ולאחד את תיקיו ודחיית הבקשה נסמכה כולה על נימוק שעניינו הנצחת החוב, נימוק שכאמור, אין בו די. לאור כל האמור, אני מורה על ביטול החלטת כב' הרשם מיום 26.3.15 במסגרתה הופנה המבקש להליכי פשיטת רגל וכן על ביטול החלטת כב' הרשם מיום 19.3.15 בה נדחתה בקשתו של המבקש לזמנו לחקירת יכולת.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

אשר לסמכות רשם ההוצאה לפועל להשהיית ההליכים לפי סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל, לתקופה סבירה שיקבע שתאפשר פנייה לבית המשפט או לממונה על הליכי חידלות פרעון לשם פתיחת הליכי חידלות פרעון – אציין כי הסעיף אינו רלוואנטי למקרה שבפנינו, ואסביר; סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל, שחוקק במקור במסגרת חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס' 29), התשס"ט-2008, ונותר על כנו בשינויי נוסח גם לאחר כניסתו לתוקף של חוק חידלות פרעון, מנחה את רשם ההוצאה לפועל - לאחר שבירר את יכולתו של החייב לקיים את פסק הדין, ולאחר שבירר כי אין תועלת בניהול הליכי הוצאה לפועל נגד החייב - למסור לחייב מידע בדבר האפשרות לפתוח בהליך פשיטת רגל.
סמכותו של רשם ההוצאה לפועל להשהות הליכים מכוח סעיף 77א. לחוק נתונה כאשר הרשם הוא שמוסר לחייב מידע על אודות הליכי חידלות הפרעון, כמפורט בסיפא של סעיף זה, וספק רב אם מוסמך הרשם להשהות הליכים גם כאשר החייב הוא שפונה בבקשה כזו.
...
יוצא אפוא, כי חוק ההוצאה לפועל מגדיר במפורש את המקרים בהם ניתן להורות על עיכוב או השהית הליכים (ואף על ביטולו של הליך ולו באופן זמני), ועל רשם ההוצאה לפועל לפעול בהתאם לאותן הוראות, כאשר במקרים מסוימים חייב הוא לעכב או להשהות הליכים ובמקרים אחרים הדבר נתון לשיקול דעתו.
סוף דבר: לאור האמור, שוכנעתי כי אין להתערב בהחלטתה של כב' רשמת ההוצאה לפועל ואני דוחה את בקשת הרשות לערעור.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיב הוצאות משפט בסך שך 4,000 ₪ תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום המלא בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר שהמבקשת לא פרעה את החוב, ניפתח נגדה הליך פשיטת רגל, והמשיב 2 – עו"ד אביב פריצקי, מונה כנאמן לנכסיה (להלן: הנאמן).
המבקשים הבהירו בבקשתם כי דברים אלה "המצביעים על אפשרות של קנוניה והונאה חמורה מוגשים בזהירות כחשדות תוך כדי ציון שרשרת האירועים עפ"י המסמכים המצורפים אך ללא הסקת מסקנות" (ההדגשה במקור.
יחד עם זאת, וכפי שציין בית משפט קמא בהחלטתו, בקשתם של המבקשים לביטול ההחלטה המאשרת את מכירת הדירה שניתנה לפני למעלה משנה, מבוססת כל כולה על מסמכים ומידע שהיו בידיעתם הרבה לפני הגשתה.
...
על רקע זה, מצא בית המשפט כי הבקשה אינה מבוססת על ממצאים חדשים ומכריעים שהגיעו לידיהם כעת אלא על מחשבות והרהורים שנטענו בעלמא ללא תשתית ראייתית; והיא נועדה אך ורק להמשיך ולעכב את הליכי המכירה.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להידחות אף ללא צורך בתשובות המשיבים.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו