אשר לסמכות רשם ההוצאה לפועל להשהיית ההליכים לפי סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל, לתקופה סבירה שיקבע שתאפשר פנייה לבית המשפט או לממונה על הליכי חידלות פרעון לשם פתיחת הליכי חידלות פרעון – אציין כי הסעיף אינו רלוואנטי למקרה שבפנינו, ואסביר;
סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל, שחוקק במקור במסגרת חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס' 29), התשס"ט-2008, ונותר על כנו בשינויי נוסח גם לאחר כניסתו לתוקף של חוק חידלות פרעון, מנחה את רשם ההוצאה לפועל - לאחר שבירר את יכולתו של החייב לקיים את פסק הדין, ולאחר שבירר כי אין תועלת בניהול הליכי הוצאה לפועל נגד החייב - למסור לחייב מידע בדבר האפשרות לפתוח בהליך פשיטת רגל.
סמכותו של רשם ההוצאה לפועל להשהות הליכים מכוח סעיף 77א. לחוק נתונה כאשר הרשם הוא שמוסר לחייב מידע על אודות הליכי חידלות הפרעון, כמפורט בסיפא של סעיף זה, וספק רב אם מוסמך הרשם להשהות הליכים גם כאשר החייב הוא שפונה בבקשה כזו.
...
יוצא אפוא, כי חוק ההוצאה לפועל מגדיר במפורש את המקרים בהם ניתן להורות על עיכוב או השהית הליכים (ואף על ביטולו של הליך ולו באופן זמני), ועל רשם ההוצאה לפועל לפעול בהתאם לאותן הוראות, כאשר במקרים מסוימים חייב הוא לעכב או להשהות הליכים ובמקרים אחרים הדבר נתון לשיקול דעתו.
סוף דבר:
לאור האמור, שוכנעתי כי אין להתערב בהחלטתה של כב' רשמת ההוצאה לפועל ואני דוחה את בקשת הרשות לערעור.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיב הוצאות משפט בסך שך 4,000 ₪ תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום המלא בפועל.