אמנם האחריות על שמירת הוראות הבטיחות ומינוי מנהל עבודה אשר יקפיד על אופן ניהול העבודה, מוטלת על פי הדין על "מבצע הבניה", אלא שהקיבוץ לא היה במקרה זה בגדר "מבצע הבניה". לעניין החובות החלות על "מבצע הבניה" ראה בסעיף 2 לתקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בניה) תשמ"ח-1988 (להלן: "תקנות הבטיחות בעבודה"), שם נקבעה חובתו של מבצע הבניה למנות מנהל עבודה:
"מבצע בניה אחראי לכך כי כל עבודת בניה תתבצע בהנהלתו הישירה והמתמדת של מנהל עבודה שהוא מינהו".
סעיף 5 לתקנות אלו קובע כי על מנהל העבודה חובה לנקוט בפעולות הנדרשות שיבטיחו, כי העובדים באתר יעמדו בתקנות העבודה: "מנהל העבודה חייב למלא אחר הוראות תקנות אלה ולנקוט צעדים מתאימים כדי להבטיח שכל עובד ימלא אחר התקנות הנוגעות לעבודתו, אלא אם כן החובה מוטלת במפורש על מבצע הבניה".
כמו כן על פי תקנה 2 לתקנות העבודה בגובה: "מבצע ימלא אחר הוראות תקנות אלה וינקוט אמצעים מתאימים כדי להבטיח שכל עובד ימלא אחר הוראות התקנות הנוגעות לעבודתו....".
ע"פ תקנה 1 לתקנות אלו:
"מבצע" "אחד מאלה לפי העניין.... (3) מבצע בנייה כהגדרתו בתקנות עבודות בנייה , אגב עבודות בנייה, בעת ביצוע עבודה בגובה עבודת גלישה או טיפוס תרנים".
כלומר, מי שאחראי על קיום תנאי הבטיחות על פי תקנות הבטיחות בעבודה וע"פ תקנות העבודה בגובה, הוא מבצע הבנייה כהגדרתו בתקנות הבטיחות בעבודה.
כך לדוגמא נקבעה בע"א 449/81 בן לב בע"מ נ. מגד פד' לח (4) 70 אחריות גם ביחס לעובדת שהכניסה ידה מעבר למגן המכונה חרף הוראות בטיחות ונפסק כי עצם העובדה שניתן היה להכניס יד לתוך המכונה מעידה על רשלנות המעביד.
למעלה מן הצורך אוסיף, כי רום אף לא הוכיחה, כי במסגרת ההדרכה שנתנה בעת שסופקה הבמה הובהרה לדרורי חשיבותו של הזמזם או כי הודגש בפניו כי אין לנתק את הזמזם ואף לא הוכח, כי רום עמדה בהוראות הדין לעניין ההדרכה הנדרשת מטעמה בעת אספקת הבמה:
בהתאם לתקנה 18 לתקנות הבטיחות בעבודה (עגורנאים, מפעילי מכונות הרמה אחרות ואתתים), התשנ"ג 1992, אשר שני המומחים הפנו אליה:
(א)לא תופעל מכונת הרמה המופעלת בכוח מיכאני, חשמלי, הדראולי או פניאומטי, למעט עגורנים מסוגים א', ב', ג' ו-ד', אלא בידי אדם שמונה למטרה זו בידי תופש המפעל, מבצע הבניה, מנהל המחצבה או בעליה של מכונת ההרמה, לפי העניין.
...
בנוסף אני מחייבת את נתבעות 6-7(רום והפניקס) להוסיף ולשלם לתובע תשלום נוסף בסך 297,075 ש"ח₪ וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% (כולל מע"מ) מסכום זה.
התביעה נגד נתבעות 4, 5 - נדחית.
הוגשה נגד מי שאינם המעביד-הקיבוץ ומבטחתו ונגד רום ומבטחתה):
התביעה נגד הקיבוץ וביטוח חקלאי-נתבעות 1-2 נדחית
המל"ל זכאי לשיפוי בשיעור 75% מחלקה של רום בפיצויים:
75%*30%*5,418,280 =1,219,113 ₪.
הודעת צד ג' כנגד טריו נדחית (נתבעות 3-4 חויבו בשיפוי רק מתוך חלקן ואחריותן העצמאית).