מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מטרת צו הקפאת ההליכים: שימור כ"עסק חי

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתי המשפט שדנים בהליכי חידלות פרעון נדרשים לבחור את החלופה הטובה ביותר מבין אלה שעומדות על המדוכה, קרי האם פנינו להסדר נושים שמטרתו הבראת החברה או שמא אין מנוס מפירוקה.
ראויים לציון דברי הנשיא גרוניס בע"א 3782/09 לגין אריזות מזון בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (פורסם בנבו, 25.2.2014): "גמישות בתחילתם של הליכי שיקומה של חברה חדלת פרעון ביחס למתווה המשפטי המתאים עשויה להגדיל את הסכויים, כי הליכים אלה יצליחו מקום בו ישנה הצדקה אמיתית לשקום החברה על פני פירוקה (יובהר, כי הכוונה היא לשקום החברה במובן הרחב, ובכלל זה שימור פעילותה בדרך של מכירת נכסיה כ"עסק חי").
נוכח המידע החסר בבקשה כמו גם הכשלים שבהתנהלות החברה ובעל השליטה שעליהם הצבעתי לעיל, סבורני שנכון שבדיקת מסד הנתונים וגיבוש המלצות תעשה על ידי בעל תפקיד שימונה על ידי בית המשפט ושיוקנו לו סמכויות לאתר את מלוא המידע הדרוש לשם כך. באשר לזהות בעל התפקיד; הואיל ולא ראיתי מקום ליתן צו הקפאת הליכים כמו גם צו פירוק זמני, אין מקום למינוי מי שמוצע מטעם החברה בבקשת הקפאת ההליכים מחד גיסא ומי שמוצע מטעם הנושים כמפרק זמני מאידך גיסא, כל זאת מבלי לגרוע מכישוריהם ויכולותיהם של בעלי התפקידים המוצעים.
...
עוד סבורני שאין לפניי נתונים מספקים ומהימנים על מנת לקבל הכרעה מושכלת באשר להיתכנות הסדר נושים ועדיפותו על פני פירוק.
נוכח המידע החסר בבקשה כמו גם הכשלים שבהתנהלות החברה ובעל השליטה שעליהם הצבעתי לעיל, סבורני שנכון שבדיקת מסד הנתונים וגיבוש המלצות תעשה על ידי בעל תפקיד שימונה על ידי בית המשפט ושיוקנו לו סמכויות לאתר את מלוא המידע הדרוש לשם כך. באשר לזהות בעל התפקיד; הואיל ולא ראיתי מקום ליתן צו הקפאת הליכים כמו גם צו פירוק זמני, אין מקום למינוי מי שמוצע מטעם החברה בבקשת הקפאת ההליכים מחד גיסא ומי שמוצע מטעם הנושים כמפרק זמני מאידך גיסא, כל זאת מבלי לגרוע מכישוריהם ויכולותיהם של בעלי התפקידים המוצעים.
משכך, אני ממנה את עורך דין חגי אולמן כמנהל מיוחד לחברת "א.ר. לוגיסטיקה נדל"ן בע"מ" (להלן: "המנהל המיוחד"), ומקנה לו את הסמכויות הבאות: המנהל המיוחד מוסמך לקבל את מלוא המידע באשר לחברה ולבעל השליטה מכל מין וסוג שהוא, לחקור את נושאי המשרה של החברה, את עובדיה, ואת כל מי שנתן לה שירותים; עוד מוסמך המנהל המיוחד לבוא בדברים עם גורמים שעמם קשורה החברה לרבות עם מי שהיא שמנהלת עמו משאות ומתנים בקשר עם העסקאות השונות.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מדוחות הנאמן שהוגשו מעת לעת, עלה כי הנאמן פעל כדי לשמר את החברה כ"עסק חי" ובתקציב הפעלה מצומצם ונוקשה המשיך להפעיל את החברה באופן שהחברה יצרה תזרים חיובי והיתרה בקופת ההקפאה מסתכמת בסך של כ- 87,000 ₪ בתוספת כ- 25,000 ₪, בגין שיקים מעותדים ליום 29/2/20.
הנאמן פעל כדי לפרסם הודעות בעיתונות בדבר מתן צו הקפאת הליכים, הזמנה להגשת תביעות חוב, וכן הזמנה להציע הצעות להשקעה בחברה או לרכישת פעילותה.
עם זאת, במסגרת סעיף 87 לחוק חידלות פרעון, נקבע כי בהתקיים תנאים מסוימים ובנסיבות המצדיקות זאת, ניתן לכפות הסדר שמטרתו פשרה או הבראת חברה, הגם שלא קיבל את הרוב הנידרש באספת סוג מסוימת של נושים.
...
לאחר ששבתי ושקלתי את תכנית השיקום הכלכלית שהוצגה לי על ידי החברה והערבים סבורני כי אכן יתרונותיה רבים.
מכל המקובץ עולה כי ככל שינקטו הליכים אישיים כנגד הערבים, ספק אם יניבו תקבולים שיעלו על המוצע בתכנית, כך שהתמורה שתתקבל בפועל לנושים בעלי הערבות אישית לו תופנה החברה לפירוק ללא אישור התכנית לשיקום כלכלי, הינה נמוכה לאין ערוך מזו שתתקבל לידיהם לו תאושר התכנית.
לאור האמור מקובלת עליי עמדת הנאמן והממונה, כי בנסיבו תהעניין יש לאשר את תוכנית השיקום אשר עומדת במלוא תנאיו של סעיף 87 לחוק חדלות פרעון, משרתת את האינטרסים של הנושים ומתיישבת עם האינטרס הציבורי ובכלל זה ציבור העובדים בפרט שעה שהערבים העמידו כאמור אף הם תרומה משמעותית לטובת הנושים שממצה את פוטנציאל הפרעון.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

ב"כ החברות טען, כי ניהול מקצועי ומפוקח של החברות על ידי נאמן תחת המאטריה של הקפאת הליכים יביא לשימור פעילותן כ"עסק חי" על כל המשתמע מכך, יאפשר מכירתן למשקיע כ"עסק חי" וימקסם את התועלת לנושים.
באשר לבקשה למתן צו הקפאת הליכים גם נגד בעלי המניות נטען, כי לא ניתן להוציא אל הפועל את המטרות העומדות בבסיס הבקשה ולהמשיך את פעילות החברות, מבלי שבעלי המניות יקדישו את מלוא מרצם, זמנם וכישוריהם לתפעול החברות ומתן סיוע מלא לנאמן שיומנה בתקופת הקפאת ההליכים.
בנסיבות אלה שבהן לכאורה קיים ערך כלכלי בשימור פעילות החברות ולא ניתן לקבוע כי חלופת הפרוק עדיפה על חלופת ההבראה, יש מקום למתן צו הקפאת הליכים לפרק זמן מוגבל ולמינוי בעל תפקיד שיבחן את הדברים ויגיש לבית המשפט דו"ח מפורט והמלצות באשר לדרך הראויה, הבראה או פירוק.
...
  אני מורה כי במהלך תקופת הקפאת ההליכים והחל ממועד מתן צו הקפאת ההליכים וכן כל עוד צו הקפאת ההליכים בתוקף, לא תיפרע כל ערבות בנקאית שהוציא תאגיד בנקאי לטובת נושה של החברות, אלא באישור בית המשפט.
אני מורה כי בתקופת ההקפאה לא יבוצע כל סעד עצמי מכל מין וסוג שהוא, על ידי מי מנושי החברות, לרבות תפיסת נכסים, קיזוז, המחאת חוב, עיקול או עיכבון על תקבולים מלקוחות החברות, אלא באישור בית המשפט.
  אני מאשר לנאמנים לגבש תכנית הבראה מפורטת לחברות, וכן לגבש הצעה להסדר נושים, אך ככל שהנאמנים, אחרי בדיקה, יסברו כי האפיק הראוי והנכון הוא מסלול של פירוק החברות, יודיע על כך לבית המשפט.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה הוגשה על ידי וולך וכן על ידי נושים נוספים ונטען בה כי החברה חדלת פרעון וכי יש ליתן צו הקפאת הליכים על מנת למנוע כאוס מוחלט בחברה וב- 13 פרויקטים שבהם היא מעורבת וכן במטרה למנוע נזק לנושים ולפרויקטים האמורים.
יפים בהקשר זה דברי הנשיא גרוניס בע"א 3782/09 לגין תעשיות מזון נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (25.2.14), שאליהם הפניתי בהחלטה באשר לגמישות בהליכי השקום לאמור: "גמישות בתחילתם של הליכי שיקומה של חברה חדלת פרעון ביחס למתווה המשפטי המתאים עשויה להגדיל את הסכויים, כי הליכים אלה יצליחו מקום בו ישנה הצדקה אמיתית לשקום החברה על פני פירוקה (יובהר, כי הכוונה היא לשקום החברה במובן הרחב, ובכלל זה שימור פעילותה בדרך של מכירת נכסיה כ"עסק חי").
...
סבורני שנוכח: הממשקים וההצלבות שבין כל הפרויקטים; העובדה שהכספים של כלל הרוכשים הופקדו בערבוביה בחשבון כללי; מחלוקות שהתגלו בין רוכשים באותו פרויקט והצורך בקבלת תמונה כוללת שתרכז את המאמצים לטובת כלל הנושים, נכון יהיה שלעת הזו, ימונה בעל תפקיד אחד לרבות ככונס זמני לנכסי בעלת השליטה.
לפיכך; 21.1 אני מורה על ביטול צו הקפאת ההליכים.
אני ממנה את עו"ד איתן ארז כמפרק זמני לכל אחת מהחברות.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אפנה לדברי הנשיא גרוניס בע"א 3782/09 לגין אריזות מזון בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (פורסם בנבו, 25.2.14): "גמישות בתחילתם של הליכי שיקומה של חברה חדלת פרעון ביחס למתווה המשפטי המתאים עשויה להגדיל את הסכויים, כי הליכים אלה יצליחו מקום בו ישנה הצדקה אמיתית לשקום החברה על פני פירוקה (יובהר, כי הכוונה היא לשקום החברה במובן הרחב, ובכלל זה שימור פעילותה בדרך של מכירת נכסיה כ"עסק חי").
זאת, כיוון שלכל אחד מן הכלים המשפטיים העשויים לשמש למטרה זו ישנם יתרונות מסוימים, מבחינת האפקטיביות שלהם בשימור פעילותה של החברה, לצד מיגבלות שונות.
לעניין זה אבהיר שצו ההקפאה לא יחול על נכסי בעלי המניות ואין גם כל טעם למנוע מהנושים שיש להם בטוחות שאינן של החברה, לממש את אלה (בהקשר זה אפנה להחלטת בית המשפט העליון (השופטת חיות) ברע"א 8801/13 גמא ניהול וסליקה בע"מ נ' סיגל דקל בע"מ (ניתן ביום 25.2.14); (השופט עמית) ברע"א 1254/16 אורי ניסני נ' עו"ד אמיר פלמר, נאמן לקבוצת החברות (ניתן ביום 11.4.16)).
...
משכך אני ממנה כנאמנים בהקפאת הליכים את עו"ד שאול קוטלר ואת רו"ח חן ברדיצ'ב. כל אחד מהנאמנים יפקיד התחייבות עצמית בסך 250,000 ₪ (להלן: הנאמנים").
סבורני שיש מקום להידרש לעניין לאחר בחינה וליבון, דבר שלא התאפשר קודם לדיון, זאת בהנחה ויאושר הסדר נושים לחברה.
הואיל והמדובר בפרק זמן קצר סבורני שהנזק שייגרם אם ההפחתה תושהה אינו רב ועולה על הנזק שייגרם אם הנקודות יופחתו לאלתר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו