כידוע, בעיניינם של עובדי הסיעוד נקבע לאחר מספר תהפוכות בפסיקה כי החוק אינו חל על עבודתם ולפיכך הם אינם זכאים לגמול מכוח החוק בעד עבודתם בשעות נוספות ובמנוחה השבועית (ראו: עניין גלוטן).
ריכוך ההלכה אף נעשה מהטעם שהמחוקק לא ביצע את שהתבקש ממנו במסגרת עניין גלוטן ולא ערך הסדר נורמאטיבי כולל המתאים לתנאי עבודתם ולפיכך "מצב דברים זה מחייב את בית הדין לקבוע לפחות את ההסדר הנורמאטיבי בעיניין המנוחה השבועית וגמולה של המטפלים הסיעודיים הגרים בבית המטופל. זאת, להבטחת זכויותיהם כהלכה פסוקה ויצירת Common Law - דהיינו, יצירת משפט מקובל, העולה בקנה אחד עם תקנת הציבור ועקרונות משפט העבודה הישראלי, ואשר אינו חורג מדרישותיה של פסקת ההגבלה" (ראו: עניין זטלמן, בפיסקה 55).
גם אם נדרשו, כנטען, לכוננות תמידית - 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע - אותה כוננות בוצעה בביתם, ביישוב בו הם מתגוררים, כך שגם אם הייתה הפרעה מסוימת לשגרת חייהם, אין מקום להשוות זאת לעובד או עובדת סיעוד הנדרשים לשהות 24/7 בבית המעסיק, לדאוג לצרכיו ולבצע את הוראותיו.
...
לפיכך הגיע בית הדין האזורי למסקנה כי "גם אם ניתן באמצעים טכנולוגיים, לדעת היכן הם נמצאים בכל רגע נתון, אין כל משמעות לידיעה של קצין ההגמ"ר האם התובע עסוק באותו הרגע בהוצאת בנו מהגן, או בלימודי קבלה או באירוע חברתי, או דווקא בתדרוך חיילים וטיפול בהתרעה בגדר. שכן, הוא סמוך ובטוח כי התובע מתפקד כראוי ומבצע את מטלותיו" (פסקה 41 לפסק הדין).
נציג ציבור (עובדים) מר יוסי רחמים
מצטרף לחוות דעתה של הנשיאה ורדה וירט ליבנה על נימוקיה ותוצאתה, לפיה דין הערעור להידחות.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, הערעור נדחה על כל רכיביו.
בשים לב לנסיבות העניין, אין אנו מחייבים את המערערים בהוצאות המדינה בערעור.