מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחלת קרוהן בשירות צבאי: הכרה כנכות

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2003 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשתו הראשונה של מאיר להכיר בו כנכה לפי חוק הנכים נדחתה על ידי קצין התגמולים, בהסתמך על חוות דעתו של ד"ר גילון, ששללה את קיומו של קשר סיבתי בין תנאי השרות הצבאי לבין מחלת הקרוהן.
...
כאמור, מסקנתי הינה שמאיר לא הוכיח את זכותו לפיצוי לפי חוק הנכים, כיוון שלא הוכח קשר סיבתי בין המחלה לבין שירותו הצבאי.
אין בידי לקבל טענה זו. באין נתונים ברורים ביחס לגורמים לפרוץ המחלה, אין בעובדה זו כדי לחזק את טענותיהם.
העובדה ששלושה חיילים חלו במחלה באותו בסיס בתקופות סמוכות אינה מובילה למסקנה שתנאי השירות דווקא הם שגרמו למחלה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך שרותו הצבאי חלה הדרדרות במצבו הרפואי של המבקש מאחר שלקה במחלת מעיים דלקתית מסוג "קרוהן" (להלן: המחלה).
לאחר שיחרורו מן השרות פנה המבקש לקצין התגמולים על מנת שיכיר בו כנכה צה"ל בשל הקשר בין המחלה שהתפרצה אצלו לבין הטיפול שקבל בצבא ותנאי שרותו, על פי חוק הנכים (תגמולים ושקום), התשי"ט-1959 [נוסח משולב] (להלן: חוק הנכים).
...
סוף דבר: לו תישמע דעתי, הערעור יתקבל כך שפסק דינו של בית המשפט המחוזי יבוטל ופסק דינה של ועדת הערעורים יבוא תחתיו.
כך או אחרת התוצאה היא, שגם חברתי העמיקה חקר בבחינת החומר הרפואי, לרבות המאמרים שהובאו, והגיעה למסקנה אליה הגיעה; וכאמור, אני מסכים עמה.
עוד מכבר כתב ד"ר יצחק (יוליוס) פרויס הרפואה במקרא ובתלמוד (מהדורת תשע"ג-2012 בתרגום אורי וירצבורגר ממהדורת ברלין 2011), כי אמנם לא מצאנו רופאים צבאיים באתוס היהודי כמו בעמים אחרים (עמ' 18-17), אך נפגשים אנו לא מעט ברופאים בתלמוד (עמ' 29-24); הרופא נחשב שליח האל ו"לפיכך מוטלת על הרופא החובה להיענות לכל קריאה של חולה, גם כאשר יש אחר שיכול לרפאו, כי לא כל אדם יכול להתרפא בידי כל רופא, כי לא כל אדם הוא השליח המיועד והנכון" (עמ' 37).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2003 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט ת' אור: המבקש, אלון ריבובסקי, יליד שנת 1974, חלה במחלת הקרוהן כשנתיים לאחר יום גיוסו לצה"ל. הוא תבע מקצין התגמולים להכיר בקשר סיבתי בין המחלה לבין השרות הצבאי.
קצין התגמולים קבע, כי אין קשר סיבתי בין המחלה לבין השרות הצבאי, ועל כן אין המבקש זכאי לתגמולים לפי חוק הנכים (תגמולים ושקום) [נוסח משולב], תשי"ט-1959 (להלן: החוק).
...
לאור הסכמה זו, החלטנו לדון בבקשה זו לאור קביעותינו באותן בקשות.
. הגענו למסקנה, שנוכל לבסס את מסקנותינו על חוות דעתם של שלושה המומחים המוסכמים על בעלי הדין, אשר דעתם היא אחידה.
הסבר זה מקובל עלינו, ומשמש לדחיית טענת האפליה אף במקרה זה. לא מצאנו להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי לפסוק הוצאות נגד המבקש, שערעורו בפני בית המשפט המחוזי נדחה.
הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2003 בעליון נפסק כדקלמן:

הוא תבע תגמולים מן המבקש, קצין התגמולים, לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) [נוסח חדש], תשי"ט-1959 (להלן, בהתאמה-קצין התגמולים וחוק הנכים) בטענה שהמחלה פרצה עקב שרותו הצבאי.
כפי שהובהר לעיל, לא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין דחק נפשי לבין מחלת הקרוהן, על-כן נסיבותיו האישיות של עופר במסגרת שרותו הצבאי, אפילו גרמו למתח נפשי, אינן מצדיקות הכרה בקיומו של קשר סיבתי בין המחלה לבין שרותו הצבאי.
...
אנו מחליטים לראות בבקשה כאילו ניתנה רשות לערער, והוגש ערעור לפי הרשות שניתנה.
בהתאם להלכת רזי שצוטטה לעיל, מסקנה זו צריכה להוביל לדחיית תביעתו של עופר.
שנית, עופר ביקש, כאמור לעיל, להגיש ערעור משלו על פסק-דינו של בית-המשפט המחוזי אם יתקבל ערעור זה. בנסיבות המתוארות לעיל אין להעתר לו, ואנו דוחים את הבקשה.
אשר-על-כן הערעור מתקבל במובן זה שפסק דינו של בית-המשפט המחוזי מתבטל, והחלטתה של ועדת הערר תעמוד על כנה.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור על החלטת המשיב מיום 27.4.2021 לפיה נדחתה תביעתו של המערער להכרת זכות נכה על פי חוק הנכים (תגמולים ושקום), תשי"ט-1959 (להלן "חוק הנכים"), בנימוק כי לא הוכח קשר סיבתי בין תנאי שרותו הצבאי לבין מחלת הקרוהן שבה הוא לקה (להלן "המחלה"), וכי אין עדות להחמרה במחלה עקב איחור לא סביר באיבחון או בטיפול.
...
טענת המערער כי המדובר בחוות דעת תמציתית ובלתי מבוססת שלא ניתן לסמוך עליה אינה מקובלת עלינו, שכן למרות היקפה הקצר, עסקינן בחוות דעת עניינית ובהירה, הנסמכת על מומחיותו של פרופ' רחמילביץ העוסק בטיפול במחלת הקרוהן מעל 40 שנה, על פי עדותו אשר לא נסתרה.
בחוות דעתו הפנה פרופ' דיקמן לספרות רפואית וכתב: "לסיכום, גם בספרות הרפואית, בה נגעתי על קצה המזלג, ישנן עדויות לכך שלהתערבות מוקדמת ישנם יתרונות שלהערכתי, אילו היו מיושמים, היו יכולים בסבירות גבוה לשנות את טווח מחלתו של [המערער], את העמידות לטיפול, ואת דרגת הנזק ברמת המעי, את התסמינים והסבל ואת הפגיעה באיכות החיים" למרות שלכאורה מדובר בטענות שובות לב במיוחד לאור הסבל הממושך שנגרם למערער כתוצאה מאי אבחון מחלתו במועד סביר כמפורט בהרחבה בתצהירו, אלא שלדאבוננו, לא יכולנו לאמצן לאור הנימוקים שפורטו בחוות דעתו המגיבה של פרופ' ברוק מטעם המשיב.
המסקנה מהאמור לעיל היא כי למרות האיחור הבלתי סביר באבחון מחלתו של המערער, לא שוכנענו כי איחור זה גרם להחמרה בתסמיני המחלה, במהלך המחלה ובטיפולים להם נזקק המערער עקב המחלה.
על כן הננו קובעים כי לא נפל פגם בהחלטת המשיב מיום 27.4.2021, ולפיכך הננו דוחים את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו