מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחלת מקצוע ביטוח לאומי: מזכירה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לבית הדין הוגשה תביעת מר חיים סוריאס (להלן: "התובע") כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") לדחות את תביעתו להכיר בפגימה בשתי ידיו כפגיעה בעבודה על דרך המקרוטראומה או כמחלת מיקצוע בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: "החוק").
בחברה מועסקת מזכירה בחצי משרה, כמו כן מועסקים שלושה אנשי מכירות (ע' 4 ש' 14-13), מחסנאים ובנו של התובע מנהל את המחסן (ע' 4 ש' 22-18) דיון והכרעה סעיף 79 לחוק מגדיר פגיעה בעבודה כתאונת עבודה או מחלת מיקצוע.
...
משכך יש לדחות את התביעה הן על דרך המיקרוטראומה והן כמחלת מקצוע.
דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המוסד הכיר במחלת המשיבה "צרידות" כפגיעת עבודה (מחלת מיקצוע) כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995.
בכלל, הועדה אינה משתמשת בטרימינולוגיה של לשון החוק, הועדה מנמקת החלטתה בכך שהמערערת "מוגבלת בעבודתה" ואולם המחוקק מחייב קיומו של דיון האם נכותו של המערער, אותה הועדה כלל אינה מזכירה, מונעת מהמשיבה לשוב לעבודתה.
כבר נקבע, כי במסגרת סמכותו בוחן בית הדין אם הוועדה טעתה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, הסתמכה על שיקולים זרים או היתעלמה מהוראה המחייבת אותה (עב"ל (ארצי) 10014/98 יצחק הוד – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 213 (1999)).
...
מנגד, טען המשיב כי דין הערעור להידחות.
מקובלת עליי טענת המוסד כי החלטת הוועדה היא תמציתית בבחינת מסקנה בלתי מנומקת ובכך נפלה שגגה משפטית בפעולת הוועדה אשר מצדיקה התערבות בית הדין.
משכך, שוכנעתי שיש מקום להשיב את העניין לוועדה על מנת לשוב ולדון בהפעלת תקנה 15 בשים לב למקצועה וגילה של המשיבה והאם הנכות הביאה לירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיה.
סוף דבר הערעור מתקבל באופן שעניינה של המשיבה יוחזר לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), בהרכבה מיום 27.11.19, על מנת שתשוב ותדון בהפעלת תקנה 15 בהתאם לתנאים הקבועים בתקנה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ד"ר אנדרי אושנו כתב: "הנ"ל מזכירה בביטוח לאומי כאשר כותבת ידנית במשך שעות בעבודתה. לדעתי, ניתן לקשור בין המיקצוע שלה לבין השינויים הניוניים באגודל על רקע מקרוטראומה." ד"ר לינג כתב: "בת 59 שנים, דומינאנטית ימנית, עובדת בעבודה משרדית הכרוכה בהקלדה ממושכת במחשב עם שימוש בכף יד ימין. התייצגה עם osteoarthritis של כף יד ימין, דרגת הקושי של מחלה ושינויים מבניים המשניים לה ללא פרופורציה לגילה, מאוד אסימטריים. לדעתי, לא מדובר במחלה אשר התפתחה מסיבות טבעיות כגון שינויים אופייניים לגיל אלא כתוצאה מעבודה ושימוש מופרד במפרקים של כף יד ימין עם שינויים שחקתים כתוצאה מכך". ד"ר אנג'ל השיב ביום 25.4.18: "קיבלתי עכשיו מכתב רופא שלדעתו השנויים הניוניים הנם מישניים לכתיבה ידנית מרובה, ומכתב רופא נוסף שלדעתו השנויים מישניים להקלדה מרובה. מטבע הדברים מקרים רבים שמגיעים להכרעת ביה"ד לעבודה הם מקרים שבהם יש חילוקי דיעות בין רופאים (למשל דעת הרופא במל"ל שלדעתו אין קשר סיבתי בין עבודה למחלה לרופא אחר שחושב שיש קשר כזה). במקרה זה איני מקבל את דעתם של הרופאים שקושרים קשר סיבתי בין עבודתה למחלת כף היד. בכתיבה ידנית וגם בהקלדה לא עובדים כוחות ניכרים שיתרמו תרומה ממשית לנזק הניווני במפרק, או במילים אחרות, תרומת העבודה במקרה זה קטנה מ-20%." הצדדים סיכמו היום.
...
לאחר ששמעתי את התובעת ובחנתי את תעודות עובד הציבור שהגיש הנתבע הגעתי למסקנה שיש מקום למנות מומחה רפואי אך ורק בנוגע לעבודת התובעת כמזכירה בוועדות הרפואיות בעבודה זו כתבה פרוטוקולים בכתב יד, זאת בנוסף לעבודתה הרגילה שכללה מענה לטלפונים מילוי טפסים והקלדות.
ד"ר אנדרי אושנו כתב: "הנ"ל מזכירה בביטוח לאומי כאשר כותבת ידנית במשך שעות בעבודתה. לדעתי, ניתן לקשור בין המקצוע שלה לבין השינויים הניווניים באגודל על רקע מיקרוטראומה." ד"ר לינג כתב: "בת 59 שנים, דומיננטית ימנית, עובדת בעבודה משרדית הכרוכה בהקלדה ממושכת במחשב עם שימוש בכף יד ימין. התייצגה עם osteoarthritis של כף יד ימין, דרגת הקושי של מחלה ושינויים מבניים המשניים לה ללא פרופורציה לגילה, מאוד אסימטריים. לדעתי, לא מדובר במחלה אשר התפתחה מסיבות טבעיות כגון שינויים אופייניים לגיל אלא כתוצאה מעבודה ושימוש מופרד במפרקים של כף יד ימין עם שינויים שחקתים כתוצאה מכך". ד"ר אנג'ל השיב ביום 25.4.18: "קבלתי עכשיו מכתב רופא שלדעתו השנויים הניווניים הינם משניים לכתיבה ידנית מרובה, ומכתב רופא נוסף שלדעתו השנויים משניים להקלדה מרובה. מטבע הדברים מקרים רבים שמגיעים להכרעת ביה"ד לעבודה הם מקרים שבהם יש חילוקי דעות בין רופאים (למשל דעת הרופא במל"ל שלדעתו אין קשר סיבתי בין עבודה למחלה לרופא אחר שחושב שיש קשר כזה). במקרה זה איני מקבל את דעתם של הרופאים שקושרים קשר סיבתי בין עבודתה למחלת כף היד. בכתיבה ידנית וגם בהקלדה לא עובדים כוחות ניכרים שיתרמו תרומה ממשית לנזק הניווני במפרק, או במילים אחרות, תרומת העבודה במקרה זה קטנה מ-20%." הצדדים סיכמו היום.
ב"כ הנתבע טען שיש לדחות את התביעה לאור חוות הדעת.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה שדין התביעה להידחות.
לא מצאתי הצדקה עובדתית או משפטית לסטות מחוות הדעת ועל כן אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי הפסיקה (עניין סלאמה (שם);עב"ל 67448-01-19 גבאי נ' המוסד לביטוח לאומי (12.7.20); עב"ל 17447-06-16 בן חמו נ' המוסד לביטוח לאומי (21.3.18)), בתביעה כמו זו שלפנינו העוסקת בטענה לפגיעה בעבודה מסוג תיסמונת התעלה הקרפלית (CTS) כתוצאה מהקלדה רצופה לאורך שנים, ככל שנמצאת תשתית עובדתית מתאימה, יש מקום להפנות אל המומחה שאלות אף ביחס לאפשרות ההכרה בתסמונת כמחלת מיקצוע לפי פריט 26 לרשימת מחלות המיקצוע בתוספת השניה לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה), תשי"ד-1954, המתייחס ל"דלקת של גידים ותיקיהם או דלקת במקומות חיבור שרירים לעצמות, הכל בכף היד, או לחלופין לפי פריט 13 לאותה רשימה, המתייחס ל-"שיתוקים של עצבים פריפריים הנגרמים על ידי לחץ ממושך". דיון והכרעה אקדים ואומר כי אף שהתובעת טענה לתשתית עובדתית ולמיקרוטראומה לאורך כל שנות עבודתה בערייה – החל משנת 2002 ועד המועד חתימת תצהירה בשנת 2022, הרי שלדעתי היא לא עמדה בנטל להוכיח את תביעתה בכל הנוגע לשנתיים הראשונות לעבודתה, וכן לשנים האחרונות, ואנמק: ראשית בכל הנוגע לשנתיים הראשונות לעבודתה, בתקופה זו וכפי שהעידה בסעיף 2 לתצהירה, עבדה התובעת בלישכת מנכ"ל הערייה, כאשר היא לא פירטה בתצהירה מה כלל תפקידה בתקופה זו, ומה היה הקף ההקלדה שנידרש ממנה.
על פי התרשמותי, ועל פי הגיונם של דברים, הרי שרק עם גיוסה של מזכירה למחלקה בשנת 2018 הקף ההקלדה לו נדרשה התובעת פחת במידת משמעותית, כך שלדעתי לאחר שנה זו אין להכיר בעבודה כמקימה תשתית עובדתית למקרוטראומה ומחלת מיקצוע.
...
אך כאמור לדעתנו צירוף המזכירה לצוות עובדי המחלקה היטה את כף המאזניים הראייתית לחובת התובעת; לבסוף אף שהתובעת הוכיחה כי חלק גדול מיום עבודה ממוצע הוקדש לצורך הקלדה, אין אני מקבל את הטענה כי הקלדה זו בוצעה במשך שבע שעות בכל יום כפי טענתה.
להבנתי, בניכוי הפסקות, ישיבות וביצוע מטלות אחרות, התובעת הקדישה כארבע שעות ביום בממוצע לצורך הקלדה, לאו דווקא בצורה רצופה, וכך אני קובע.
סוף דבר הגעתי למסקנה כי יש למנות מומחה לצורך המשך בירור תביעת התובעת, ובהתאם לפסיקה שלעיל יופנו אליו שאלות הן במסלול מחלת המקצוע והן במסלול המיקרוטראומה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע עותר להכיר במחלת הריאות ממנה הוא סובל (COPD) כפגיעה בעבודה בהתאם להוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן: "החוק") מכוח "מחלת מיקצוע" או לפי תורת המקרוטראומה[footnoteRef:1].
בעיניין מועדים לשמחה (עב"ל (ארצי) 10490-10-16 מועדים לשמחה מיכאל - המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 19.10.2017, להלן: "עניין מועדים לשמחה") היתייחס בית הדין הארצי לדרך ההוכחה במקרים בהם הטענה היא לפגיעות כתוצאה מחשיפה לחומרים במסגרת העבודה, כגון מחלת ריאות, מחלות סרטן, מחלות עור ועוד: "בהתאם להלכה העקרונית בנוגע למקרוטראומה, גם במקרה של פגיעות שהם תוצאה של חשיפה לחומרים במסגרת העבודה, נידרש מהנפגע להוכיח תשתית עובדתית "מתאימה". תשתית עובדתית זו כוללת נתונים אודות החשיפה ה"חוזרת ונישנת" לחומרים.
מלבד התובע, העידו בהליך שישה עדים נוספים: גב' ורד סלטר אשר שימשה במשך 14 שנים כמזכירה ועוזרת של התובע העידה כי טעימת הסיגריות התבצעה ע"י התובע במשרד על שולחן העבודה שלו (ר' עמ' 6-7 לפרוטוקול הדיון מיום 25.10.22, שורות 38-39, 1-2 בהתאמה).
...
באופן זה, טוען התובע, עישן באופן אינטנסיבי במסגרת העבודה, דבר שגרם בסופו של דבר למחלתו.
לסיכום נקודה זו: שוכנעתי ממכלול העדויות כי התובע נדרש לעשן במידת מה כחלק מעבודתו.
לאור האמור, אני קובעת כממצא עובדתי כי התובע עישן "תוך כדי" ו"עקב" עבודתו.
בשים לב לאמור, הגעתי לכלל מסקנה כי יש למנות מומחה רפואי בהליך לצורך בחינת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו של התובע לפגימות מהן הוא סובל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו