צורה כזאת של אספרגילוס אינה מסוג אינבזיבי אלא שוב כצמיחה ספרופיטית של אספרגילוס אשר שוב סוכמה כשלילית על ידי PCR והטיפול בה הופסק, ולכן עליי לסכם שהחולה נפטר מסיבוכים של מחלות רבות, בין היתר סכרת, עישון כבד, מחלה איסכמית קשה, מצב לאחר CABG וזיהומים ראתיים קשים אשר אינם קשורים לשחפת בעבר.
בעיות הלב :
בכל הנוגע לקיומו של קש"ס בין תנאי המתח הנפשי שאליהם נחשף המנוח לבין בעיות הלב שבהן לקה במהלך תקופת שרותו המשטרתי מציין המומחה מטעם המערערת, ד"ר מנחם נהיר, כי הספרות המחקרית קובעת שארוע מתח חריף עלול לגרום לארועי מחלה לבביים מסוגים שונים דוגמאת אוטם שריר הלב, שבץ מוחי, פרפור פרוזדורים וכו' כאשר הסיבות לכך הנן תגובות גופניות של הגוף לארוע ברמת המוח וברמת הפריפריה.
...
הננו להודיעך כי לאחר בחינת הבקשה לעיון חוזר, המסמכים שצורפו לה לרבות חוות הדעת של ד"ר מנחם נהיר וד"ר האשם בשארה, החלטנו כי אין בבקשתך ובמסמכים שצורפו לה כדי לשנות את החלטתנו לפיה אין קשר בין נסיבות פטירתו של בעלך היקר ז"ל לבין שירותו ותנאי שירותו במשטרת ישראל.
בחוות דעתו המשלימה מציין פרופ' שפירא כדלקמן :
"דר' נהיר מנסה לקשור בין אופי השירות ובין התפתחות טרשת העורקים אך אין לכך ראיות של ממש. מדובר על איש צעיר עם גורמי סיכון רבים אשר הביאו להתפתחות טרשת עורקים מפושטת וצורך בטיפול של מעקפים לעורקים הכליליים. נראה לי שבחוו"ד הקודמת התייחסתי בפירוט לסוגיית אי קיום קשר בין טרשת עורקים ובין דחק או מתח מתמשכים ובין התפתחות מחלת טרשת העורקים הכליליים או להחמרת מהלכה. סיבוכי טרשת כזאת, כגון אוטם שריר הלב או הפרעת קצב הלב, עד כדי פגיעה תפקודית קשה או מוות פתאומי, לא היו כאן. למרבה הצער, דווקא הטיפול המניעתי לאוטם שריר הלב או לאירוע לב קטלני אחר, אשר ניתן ע"י המערכת הרפואית עפ"י הסטנדרטים המקובלים, הביאו באופן טרגי למוות. החלטה על הניתוח וגם הפעולה עצמה לא היו בהם כל רשלנות רפואית.
לפיכך, כל אימת שקצין התגמולים מגיע למסקנה כי מותו של החייל או מותו של איש כוחות הביטחון לא נגרם עקב השירות הרי שמוטל עליו הנטל להוכיח היפוכו של דבר.
סוף דבר :
הערעור על החלטת המשיב מיום 6.9.2020 נדחה.