ענייננו בתביעה לפיצויים על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה - 1975.
אומנם לתובעת לא נגרמו הפסדי שכר, אך קביעות בעיניין דרגת הנכות המשוקללת הרפואית של התובעת, כמו גם בעיניין נכותה התפקודית, הן בעלות השלכה על מידת ההזקקות האמיתית שלה לעזרת צד ג' לאחר ובעקבות התאונה, כמו גם לסכום הפצוי בגין ראש הנזק של כאב וסבל על פי חוק הפלת"ד.
הנכות הפסיכיאטרית:
אין מחלוקת כי לתובעת עבר רפואי עשיר, כך שהיא סובלת ממחלות ותחלואות רבות לפני וללא קשר לתאונה, ובתקופה שלפני התאונה אף נקבעה לה נכות ע"י המוסד לביטוח לאומי בשיעור של 72% בענף נכות כללית.
אלא שד"ר רואשדה לא הסתפק בקביעתו זו, אלא שבשולי חוות דעתו, ובפיסקה האחרונה לחוות הדעת, הוא ציין כי החולה מוגדרת לפי החומר הרפואי כהפרעת אישיות, ומצבי הדחף (ייתכן וכוונתו לדחק) יכולים להיות הטריגר שמוציאים את התובעת מהאיזון הנפשי, ולכן לשיטתו פיתחה התובעת סימנים של PTSD לאחר התאונה, וכי במידה ולא קבלה התובעת אחוזי נכות פסיכיאטרית, הוא רואה אותה עם סימנים של PTSD כרוני לשיטתו שלא משתפר עד היום למרות שעברו מספר שנים מאז התאונה.
התובעת לא הייתה כאמור אשה בריאה עובר לתאונה, וסבלה מדכאון שנים רבות, כולל ניסיון היתאבדות, סבלה ממחלת בכצ'ט בעניים, כאבי גב ומפרקים, חוסר תיפקוד בבית, אשפוזים במחלקה פסיכיאטרית בבי"ח העמק, אשפוזים במרכז הרפואי בשער מנשה וכו'.
...
בהתחשב במהות הפגיעה של התובעת, תקופת אשפוזה, הטיפולים שהוענקו לה לאחר התאונה, והעזרה לה תיזקק גם בעתיד לפי תוחלת חייה, אני קובעת כי יש בפיצוי בסך 40,000 ₪ כדי להוות פיצוי הולם בנסיבות העניין.
יחד עם זאת, ולאור כמות הטיפולים והנסיעות והתרופות אליהם נזקקה התובעת לאחר התאונה, עד כמה שניתן לעשות את ההפרדה בין ההוצאות הקשורות לתאונה לבין אלו שאינן קשורות אליה, וכן בהערכת ההוצאות שתיזקק אליהן התובעת בעתיד על דרך האומדנא, אני קובעת כי יש בסך של 10,000 ₪ כדי להוות פיצוי הולם בראש נזק זה.
התובעת קבלה כבר תשלום תכוף ע"ס 12,000 ₪ שיש לנכות אותו מהפיצוי שייפסק לתובעת.
לסיכום, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 68,037 ₪ בצירוף הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בשיעור 13% ומע"מ.
התשלום דלעיל ישולם לתובעת באמצעות בא כוחה תוך 30 ימים, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד יום התשלום בפועל.