התביעה הוגשה תחילה כנגד הנתבעת 2, מבטחת המלגזה המעורבת בתאונה בפוליסת ביטוח חובה, בעילה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפיצויים") אך לאחר שהנתבעת 2 טענה כי התאונה אינה מהוה תאונת דרכים כמשמעותה בחוק הפיצויים, התביעה תוקנה והוגשה גם כנגד הנתבעת 3, מעסיקתו של התובע ביום התאונה, בעילה חלופית לפי פקודת הניזקין [נוסח חדש].
טענות הצדדים
התובע טוען כי ביום התאונה הוא עבד בשירות הנתבעת 3 בהתקנת תעלות נקוז מים באתר "אושר עד" במגדל העמק כאשר לצורך ביצוע העבודה, עמד על משטח עץ שהורם באמצעות מלגזה, אשר הייתה נהוגה על ידי הנתבע 1, וביצע עבודת מסגרות.
עם זאת, המחלוקת הנטושה בין הצדדים הנה מחלוקת משפטית בשאלת סיווג התאונה ואיזה דין חל על הארוע הנידון, חוק הפיצויים או פקודת הנזיקין.
בנסיבות אלה, אני קובעת כי נסיבות התאונה מהוות "תאונת דרכים" כמשמעות ההגדרה בחוק הפיצויים, בהתבסס על החזקה המרבה בחוק בדבר "ניצול הכוח המכני של הרכב".
לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבעים 1 ו – 3.
...
לפיכך, אני קובעת כי בענייננו ייעודה של המלגזה כולל, בין היתר, גם הרמת בני אדם ואין בהפרת הוראות תקנות הבטיחות בעבודה כדי להביא למסקנה כי המלגזה שינתה את ייעודה המקורי.
בנסיבות אלה, אני קובעת כי נסיבות התאונה מהוות "תאונת דרכים" כמשמעות ההגדרה בחוק הפיצויים, בהתבסס על החזקה המרבה בחוק בדבר "ניצול הכוח המיכני של הרכב".
לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבעים 1 ו – 3.
אני קובעת את התיק לישיבת קדם משפט ליום 11.1.2021 בשעה 09:00.