מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת תביעה מניעת ריגול תעשייתי בין חברות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בסעיף 29 לכתב התביעה נטען כי תנורי שוטט במשרדים "תוך שהוא מצלם את שטח המשרדים, לרבות קלסרים ולוחות כ"א וקלסר ספקים שהיו מצויים בחדר מינהלי החברה והמשרדים, סודות מסחריים רגישים..." לשיטת התובעת, מעשיו של תנורי מהוים הסגת גבול כמשמעה בסעיף 29 לפקודת הנזיקין [נוסח חודש], אשר אגב ביצועה נגרם נזק כתוצאה מתיעוד סודות מסחריים (סעיף 55 לכתב התביעה), שנאמד על ידה בסך של 25,000 ₪ (סעיף 57 לכתב התביעה).
כאמור, לצורך הכרעה בבקשה (ורק לצורך זה), ההנחה היא שהנטען בכתב התביעה נכון הוא, לרבות הטענה שתנורי הגיע למשרדי התובעת במטרה לבצע ריגול תעשייתית ולדלות מידע שהוא לא רשאי לדלות; שהוא היתגנב למקום ללא רשות; ושהוא שוטט במשרדי התובעת תוך שהוא מצלם קלסרים, שהכילו פרטי כוח אדם וספקים, אשר מהוויים סודות מסחריים של התובעת.
מאידך, בדברי ההסבר לחוק נאמר, ביחס לסעיף 3 שבו, כי "חוק הגנת הפרטיות נועד, ככלל, להגן על הזכות לפרטיות של בני אדם ולא של תאגידים". עוד נציין כי קיימת פסיקה החוזרת על אמירות ברוח זו (ראו למשל בג"ץ 648/99 נאוי נ' יו"ר הכנסת ואח'; ע"א 5891/91 טפחות נ' צבאח), ואולם אין בפסיקה הנ"ל קביעה ברורה לפיה זכותו של תאגיד לתבוע מכוח החוק נשללת מכל וכל, כאשר בבג"ץ נאוי הנ"ל עלה הדבר בהקשר לשאלה שונה (בדבר חובתו של תאגיד לשמור על פרטיות מכוח החוק, כאשר בית המשפט מציין, אגב כך, כי המונח "אדם" מכוון, ככלל, למנוע הכרה בתאגיד כמושא לפגיעה בפרטיות), וכאשר בעיניין טפחות הנ"ל נשללה זכותו של התאגיד בשים לב לכך שהפגיעה הרלוואנטית בעניינינו נגעה לסעיף 2(8) לחוק, המתייחס מפורשות לאדם (להבדיל מסעיף 2(5) לחוק, עליו מבקשת התובעת לסמוך).
לעומת זאת, בקשתם בעיניין הפקדת ערובה מתקבלת, ומשכך אני מורה לתובעת להפקיד בקופת בית המשפט סך של 12,000 ₪, עד ליום 19.7.18, אחרת אורה על מחיקת התביעה שהוגשה נגד נתבעים אלה.
...
סוף דבר בקשת תנורי (בקשה מס' 4) נדחית בזאת.
בקשת הנתבעים 1 ו- 3-5 לסילוק על הסף נדחית בזאת.
לעומת זאת, בקשתם בעניין הפקדת ערובה מתקבלת, ומשכך אני מורה לתובעת להפקיד בקופת בית המשפט סך של 12,000 ₪, עד ליום 19.7.18, אחרת אורה על מחיקת התביעה שהוגשה נגד נתבעים אלה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני בקשת הנתבעים לביטול פסק דין שניתן נגדם במעמד צד אחד ביום 2.12.2015; בקשת הנתבעים להגיש את התצהירים אשר תמכו בבקשה לביטול פסק הדין כשהם ערוכים כדין במועד הדיון שייקבע בבית המשפט, וכן בקשת התובעת למחוק את בקשות הנתבעים מהטעם שהוגשו ללא ייפוי כוח.
העובדות הרלוואנטיות ביום 28.4.2015 הגישה התובעת, חברת ליתוטק מדיקל בע"מ (להלן: "התובעת") תביעה נגד הנתבעים, במסגרתה נטען כי הנתבע 1 פעל באמצעות הנתבעת 2, חברה בשליטתו, לייצר ולשווק מוצרים שהועתקו ממוצרי התובעת.
על פי הנטען, העתקת המוצרים התאפשרה באמצעות ריגול תעשייתי וגניבת ידע שבוצעו על ידי הנתבעת 3.
תקנה 472 לתקנות קובעת כדלקמן: "כל פעולה בבית משפט הנדרשת מאת בעל דין או המותרת לו על פי דין, רשאי בעל דין לעשותה בין בעצמו ובין על ידי עורך דין שהודיע בכתב הטענות הראשון שהוא מגיש, שיש בידיו ובידי עורכי הדין הכלולים ברשימה כאמור בתקנה 472א ייפוי כוח מטעם בעל הדין, והוא כשאין הוראה מפורשת אחרת בכל דין; אין בהוראת תקנה זו כדי למנוע מבית המשפט לחייב, ביזמתו או לפי בקשה, את המצאת ייפוי הכוח לכל בעל דין או לבית המשפט". נקבע בפסיקת בתי המשפט כי אין צורך בהצגת יפוי כוח בכתב על מנת שעורך דין יהיה רשאי לפעול בשם לקוחו בבית המשפט.
הנתבעים טוענים כי בשיחה טלפונית בין בא כוחם לבין חברת המשגור נאמר כי לאור היות הנתבעים תושבי העיר טומסק בחבל סיביר ולאור עיכובים ברשות המכס ברוסיה, קיים סיכוי שיהיה איחור במסירה.
...
גם מהוראות החיקוק שעליהן הסתמך העותר אין נלמדת מסקנה אחרת.
בנסיבות אלו, עו"ד מאור מורשה לפעול בשם הנתבעים בהתאם לתקנה 472 לתקנות ועל כן, הבקשה למחיקה נדחית.
סיכום הבקשה למחיקת הבקשה לביטול פסק דין - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל־אביב–יפו ת"א 2262/08 קוריאה מוטורס ישראל בע"מ ואח' נ' Kia Motors Corporation ואח' ת"א 8781-07-13 אונגר ואח' נ' הלוי ואח' לפני כבוד סגנית הנשיא צילה צפת התובעות: 1. קוריאה מוטורס ישראל בע"מ 2. סוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד א' רוזובסקי ועוה"ד ג' ארדינסט נ ג ד הנתבעים: 1. אברהם אונגר 2. טלקאר חברה בע"מ 3. Chang-Geun Yang ע"י ב"כ עוה"ד א' קלגסבלד ועוה"ד ג' טיכו ובעניין התובעים: 1. אברהם אונגר 2. טלקאר חברה בע"מ 3. Chang-Geun Yang 4. Dae Hwe Industries Ltd. ע"י ב"כ עוה"ד א' קלגסבלד ועוה"ד ג' טיכו נ ג ד הנתבעים: 1. אבירם הלוי ע"י ב"כ עוה"ד ר' בלכר 2. גדעון ברקת (התובענה נדחתה) ע"י ב"כ עוה"ד י' נחושתן 3. קוריאה מוטורס ישראל בע"מ 4. סוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ 5. מיכאל פאולו לוי 6. אחיעד גבריאל לוי ע"י ב"כ עוה"ד א' רוזובסקי ועוה"ד ג' ארדינסט 7. Ebony Enterprises Ltd. (התובענה נמחקה) פ ס ק ד י ן
(להלן: "דה וואי"), עוסק בייזום, סיוע וקידום עיסקאות מסחריות בתחום הרכב והספנות, בין חברות קוריאניות ומהמזרח הרחוק ובין חברות אחרות.
עוד טוענים הנתבעים, כי נספחים 35–38 לתביעה וכן היסקים עובדתיים (המוכחשים) המפורטים בכתב התביעה המתוקן ביחס לקנוניה שנרקמה בין קיה לנתבעים, הם פרי מבצע גניבת מידע שהתובעות ניהלו משך תקופה ארוכה תוך שימוש בתוכנות ריגול שהושתלו במחשבי הנתבעים או מי מהם, משם העתיקו מידע שלא כדין.
תוך כך, פירט בין השאר פריצה למחשבי צד שלישי תוך ציון שמו (הצדדים כינוהו בשם "קפקא" ובפסק דין זה יכונה "פלוני"), ואשר אינו קשור לסכסוך דנא (עדות אבירם בעמ' 2091; עמ' 4 ו-5 לתמליל), וכן ציין את הפריצה למחשבי "חברה קטנה בקוריאה" עבור לקוח שלו שהיה "יבואן רכב גדול". וכך אמר אבירם: "ביצענו פרוייקט כזה בקוריאה [...] זה היה לפני שנתיים או שלוש. זאת הייתה הצלחה גדולה. הצלחנו להשיג מידע עבור לקוח ממחשב קוריאני"; "[...] אנחנו שלחנו להם מכתבים בדואר האלקטרוני שבסופו של דבר הם פתחו אותם ואז המחשב נפרץ"; "[...] המטרה הייתה חברה קטנה שהייתה מעורבת בתעשיית הרכב [...]" (עמ' 11-12 לתמליל).
מהטעמים דלעיל שוכנעתי, כי אחיעד ידע שהמסמכים הושגו תוך פריצה באופן בלתי חוקי, וזה לא מנע ממנו לעיין בהם, להעתיק אותם, לדאוג שיודפסו ויישלחו לפרקליטיו בתרגיל הדואר מקוריאה ולעשות בהם שימוש בתביעת לוי, שהוגשה על ידי קמי וסמלת, שהוא פעל בשליחותן.
...
לאחר שבחנתי היטב את חומר הראיות אני סבורה כי על פי הצדק והיושר יש לחלק את האחריות בין אבירם ואחיעד באופן שווה.
אחרית דבר תביעת לוי בת"א 2262/08 ות"א 8781-07-13 תביעה שכנגד (נוסח משולב מתוקן) – נדחית.
התביעה נגד נתבע 2 (מיכאל לוי) נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופטת ר' רונן: בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופטת מ' רוזן-עוזר) מיום 29.6.2022 (להלן: הבקשה) במסגרתה נמחקה, בין היתר, הבקשה לגילוי מסמכים לפי סעיף 198א לחוק החברות, התשנ"ט-1999 שהגיש המבקש בתנ"ג 134-05-22, והותרה בקשת גילוי מסמכים באותו עניין שהוגשה בתנ"ג 51733-04-22.
במסגרת כל בקשות הגילוי האמורות, נטען כי האירועים נושא בקשות הגילוי היתרחשו כתוצאה ממעשים ומחדלים של נושאי המשרה בחברה ובין היתר הפרה של חובת הפיקוח החלה עליהם.
יחד עם זאת, מאחר שהחלטת בית משפט קמא מוחקת את ההליך בעיניינו של המבקש וכדי למנוע ספקות, מצאתי כי יש לידון בבקשה כבערעור וזאת מכוח תקנה 149(4) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (ראו: רע"א 8798/18 קרן טוליפ קפיטל נ' טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (22.5.2019) שניתן גם הוא במותב שלושה מאותו הטעם).
לכן החילו בתי המשפט במספר רב של מקרים בדרך של היקש את האמור בסעיף 7 לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006 – המתוה את הדרך בה על בית המשפט להכריע בשאלת התובע שייבחר לניהול ההליך מקום בו הוגשו מספר תביעות ייצוגיות באותו עניין – גם על הליכים של בקשות לאישור תביעות נגזרות (ראו: (ע"א 3293/17 רבקה טכנולוגיות בע"מ נ' טלמור, פסקה 5 (12.9.2018) (להלן: רבקה טכנולוגיות בע"מ); ולהחלטות של המחוזי למשל: תנ"ג (ת"א) 4773-04-15 לייטקום (ישראל) בע"מ נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ (25.6.2015); תנ"ג (ת"א) 815-09-13 לנואל נ' מאור (14.4.2015)).
...
אולם, אני סבורה כי התוספות הראייתיות הללו אינן מעידות על כך שדה-לנגה היה נכון להמתין פרק זמן ממושך יותר עד שהפרשה תסתיים ומכלול העובדות הרלוונטיות יתבררו.
מצב זה מעורר קושי מסוים בהתערבות בשלב זה בהחלטתו של בית משפט קמא ומחזקת לטעמי גם היא את המסקנה לפיה יש להותיר את בקשת אוליר כבקשה שתידון.
סוף דבר: אמליץ לחבריי שהערעור ידחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 502-02-09 סליבא נ' נ.ד.י פרויקטים בע"מ ואח' בפני כב' השופטת תמר נאות פרי התובע רשיד סליבא, ת.ז. 56292626 הנתבעים 1.נ.ד.י פרויקטים בע"מ 2.עמנואל דוידוב 3.סולאור תעשיות גז (1988) בע"מ 4.שירביט חברה לביטוח בע"מ 5.מנורה חברה לביטוח בע"מ פסק דין
התובע הגיש את התביעה כנגד נ.ד.י כמעבידה, כנגד עמנואל דוידוב - המנכ"ל של נ.ד.י (להלן: "דוידוב", כנתבע 2), כנגד סולאור, כנגד שירביט חברה לביטוח בע"מ, אשר היתה המבטחת של סולאור (להלן: "שירביט", כנתבעת 4) וכנגד מנורה חברה לביטוח בע"מ, אשר היתה המבטחת של נ.ד.י במועדים הרלבנטים (להלן: "מנורה", כנתבעת 5).
(4) באשר לסולאור – התברר שאף היא נימצאת בהסדר נושים (וראו את החלטת בהמ"ש המחוזי נצרת בפר"ק 39024-12-10 מיום 29/3/2011 לגבי הקפאת ההליכים והסדר הנושים) – ומכאן שיש מקום למחוק את התביעה גם כנגד נתבעת זו. בהתאם, הרי שהתביעה המשיכה והתבררה רק כנגד שירביט (המבטחת של סולאור).
לגבי הנסיבות שהובילו למעידתו של מבאריקי - יש עוד לזכור כי התובע מלין על כך שמבאריקי ירד מהסולם עם הגב לסולם, כיון שלשיטתו הדבר גרם למעידתו – אך הוא בעצמו אומר שהוא ניסה להתריע באזני מבאריקי פן ירד באופן זה. אם דבריו אלו נכונים – הרי שהיה עליו לנסות ולמנוע את הירידה המסוכנת שעלולה היתה להביא למעידתו של מבאריקי ולקרות התאונה.
...
אני סבורה כי במקרה זה התובע הפעיל שיקול דעת עצמאי ויצר אף הוא את הסיכון להתרחשות התאונה, במקביל לאחריות המעביד.
דווקא לאור כך שהתובע שכנע אותי שהוא ידע שהסולם מסוכן ודווקא כיון שאני מקבלת את עדותו לפיה התריע באזני עמי לגבי הסולם – היה עליו להזהר, להזהיר את מבאריקי, ולהיות מודע בעצמו לאפשרות שהסולם יזוז.
הוועדה אף עיינה בחוות הדעת של דר' נעום מטעם התובע, ציינה כי ממצאי הבדיקה אצלה היו שונים – וסיכומו של הדיון היה שהערר נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו