מלכתחילה הכילה התביעה סעדים נוספים ובהם צו המחייב את הנתבעת מס' 1 (להלן: רמ"י) לרשום את התובעים כבעלי הזכויות בנחלה, אולם ביום 23.01.19 הודיעו התובעים כי הם עומדים רק על סעדים א' וה' לתביעה (הצהרה כי תמרה לא הייתה זכאית להרשם כבעלת הזכויות בנחלה ופיצול סעדים "לשם ביצוע המבוקש לעיל וככל שיידרש").
התובעים נקטו בהליכים משפטיים שונים ורבים במטרה לשנות את ההחלטות החלוטות בעיניינם, עד כדי הווצרות חשש לשימוש לרעה בהליכי משפט, אך המהלכים המשפטיים שנקטו לא צלחו בידם.
ביום 13.02.13 ניתן פסק הדין בתביעה שהתנהלה בבית המשפט המחוזי בתל אביב (11121-06-11) ולפיו התובעים קיבלו את הצעת בית המשפט מיום למחיקת התביעה נוכח שינוי הנסיבות (ככל הנראה הכוונה בין היתר לכך שהמכר כבר היתקיים בפועל).
זאת ועוד, כפי שפורט לעיל, תלויה ועומדת בבית המשפט המחוזי בירושלים תביעתם הנזיקית של התובעים, אשר הוגשה שנתיים וחצי לפני התביעה דנן, על בסיס טענות דומות לאלה המועלות בתביעה דנן וטענות נוספות הנוגעות להליכי המכר שעל בסיסם בוצע הרישום ברמ"י. התובעים מבקשים שם לפצותם על הנזקים שנגרמו להם, לטענתם, בעקבות הליכי מימוש המישכון על הנחלה.
בחלוף שנים כה רבות מאז הסתיים המכר ברשום ובפרט מקום בו מדובר במכר שבוצע במסגרת הליכים למימוש מישכון ולפי צו מכר שהוצא לפני 8 שנים ואושר בהחלטות שיפוטיות חלוטות, עומדת חזקה זו ביתר שאת.א
ב
ג
ד
ה
ו
ז
התובעים, כאמור, ויתרו על חקירת המצהירה מטעם רמ"י - גב' איריס ורד, ראש צוות שימושים חקלאיים ברמ"י, בו פורט כיצד פעלה רמ"י בהתאם לחובותיה על פי דין עת העבירה את הזכויות על שם תמרה בהתאם להוראתו של צו המכר שניתן על ידי ערכאה שיפוטית ובהתאם לנהלי רמ"י וזאת לאחר שהומצאו לרמ"י כל האישורים והמסמכים שנדרשו לשם העברת הזכויות.
...
טענות התובעים
התובעים טוענים כי רישום הזכויות בנחלה על שם תמרה נעשה על ידי רמ"י בניגוד לדין ולנהלי רמ"י וזאת מכמה טעמים שיפורטו בתמצית להלן.
הכלל הקבוע בתקנות 44 ו- 45 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984, הוא כי אין לפצל עילת תביעה אחת למספר תביעות וכי יש למצות את כל הסעדים בהליך אחד לגבי כל סעד וסעד הקשורים בו. על כן, דין בקשה זו להידחות.
בתצהיר מטעם התובעים ובסיכומיהם, העלו התובעים טענות המהוות הרחבת חזית המריבה, לה מתנגדים הנתבעים, ומטעם זה דינן להידחות.
סוף דבר
על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.