עתה עותרים הנתבעים בבקשה דומה למחיקת סעדים מכתב התביעה מחמת אי תשלום אגרה מספקת ולחילופין, להורות לתובע לשלם אגרה כדין בגינם, כאשר הם נסמכים על הדימיון בסעדים בין התביעה והתביעה שכנגד ועל ההחלטה הקודמת.
באשר לסעיפים 10 ו – 103, טען התובע כי אלה סעיפי סל, על פי סמכותו של בית המשפט להסיר כל קפוח במסגרת סעיף 191 לחוק החברות תשנ"ט - 1999 (להלן - חוק החברות) ו"פיצוי" במסגרת זו אינו סעד כספי בהכרח, אלא יכול להיות גם חיוב של בעל מניות רוב לרכוש את מניות המיעוט לפי שוויין ההוגן למשל, לפי פסיקת בית המשפט העליון.
בע"א10537/03 מדינת ישראל (הנהלת בתי-המשפט – המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות) נ' יש-גד תעשיות לתשתית (1993) בע"מ, פ"ד נט(1) 642 (2004), נפסק (בהסתמך על רע"א 2623/02 סיס עיצוב ריהוט צבורי בע"מ נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ (18.12.05)) כי "ההלכה הינה כי האגרה אשר התובע חייב לשלם מחושבת לפי סכום התביעה ביום הגשתה אף אם בהמשך התובע מקטין את סכום תביעתו."
שלישית, וחשוב מכל, כאמור בעיניין ששון, על בית המשפט לבחון אם יש בידי המבקש לעתור לסעד אופראטיבי ואם התשובה לכך היא בחיוב, בית המשפט יטה בדרך כלל שלא לתתו.
ניתנה היום, כ"ט אב תשפ"ג, 16 אוגוסט 2023, בהיעדר הצדדים.
...
אין בידי לקבל את עמדת התובע.
באותו עניין נאמר כי "עצם חיובם של בעלי מניות הרוב לרכוש את מניותיו של המיעוט בהתאם לערכן ההוגן (ומבלי להתחשב בעובדת היותן מניות מיעוט), יש בו כשלעצמו משום פיצוי על הקיפוח שהוא חווה בחברה". מכאן נראה לכאורה, כי עצם השימוש המילה "פיצוי" בסעד המבוקש, אינה מובילה בהכרח למסקנה כי מדובר בפיצוי כספי.
סבורני כי קביעה זו אינה מסייעת לתובע.