מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת תביעה ביוזמת התובע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ניתן איפוא לסכם ולומר כי יש ממש בטענת התובעים לפיה יוזמת מחיקת התביעה היא של ביהמ"ש לתביעות קטנות.
...
הנתבעת הגישה שם כתב הגנה ונערך באותה תביעה דיון אחד וקצר ביום 7.6.20 לפני כבוד השופט שי ברגר, שבו ביקשו התובעים למחוק את תביעתם, בקשה שהנתבעת הסכימה לה, וביהמ"ש נעתר לבקשתם ומחק את התביעה.
הנתבעת, שכנראה ערה לכך שהסמכויות שהוענקו בחוק זה למאבטחיה מוגבלות לעניינים של ביטחון הציבור, ניסתה בסיכומיה, באופן בלתי משכנע, לטעון שביטחון הציבור כולל גם "שמירה על הסדר הטוב" ואף שמירה "על כבוד האדם, פרטיותו וזכויותיו באופן מירבי". אך פרשנות מרחיבה זו אינה מקובלת עליי כסבירה וכנכונה.
יוצא אפוא, למצער בדיעבד, כי לא הייתה הצדקה חוקית מצד הנתבעת לעירוב המשטרה.
סיכום התביעה מתקבלת, באופן חלקי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

צודקות הנתבעות בטענתן, לפיה בררת המחדל שנקבעה בפסיקה היא שמחיקת תביעה על ידי התובע תגרור בדרך כלל פסיקת הוצאות לזכותו של הנתבע: "כאשר יוזם ההליך מבקש למחקו ללא קבלת הסעד המבוקש, על פני הדברים, יש בכך כדי להצביע על כך שהגשת ההליך לא היתה מוצדקת מלכתחילה. מדובר בהנחה הנתנת לסתירה כאשר הנטל לעשות כן מוטל על יוזם ההליך" (בש"א 8396/06 בנק הפועלים בע"מ נ' ארטיפו בע"מ (נבו 13.2.2007); ר' גם: בג"ץ 7944/04 לוכסמבורג תרופות בע"מ נ' מדינת ישראל (נבו, 5.1.2005), פס' 6; ת"א (מחוזי ת"א) 22425-06-19 Appliances, Inc.
...
כאמור, אין חולק כי כתוצאה מהרכישה הכפויה של מניות התובעת בחברה - התביעה התייתרה ודינה להימחק ולפיכך אני מורה בזה על מחיקת התביעה.
אם כן, אני סבור שהוכח שההליך דנן בו נקטה התובעת היה הליך מיותר מעיקרו ובהתאם קיימת הצדקה ברורה להטלת הוצאות על התובעת.
בנסיבות העניין, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הנדרשים על פי התקנות כאמור לעיל, אני מחייב את התובעת לשאת בשכר טרחת עורכי דינן של הנתבעות בסכום כולל של 50,000 ש"ח (לא חייבתי את התובעת בהוצאות משפט, להבדיל משכר טרחת עורכי דין, מאחר שהנתבעות לא פירטו בטיעונים מטעמן מה היו הוצאות המשפט בהן נשאו, וממילא גם לא צירפו מסמכים התומכים בכך, וזאת בניגוד למצוות תקנה 155(א) לתקנות).
התלבטתי אם לקבוע שבהגשת התביעה דנן עשתה התובעת שימוש לרעה בהליך השיפוטי ולחייבה בהוצאות מיוחדות בגין כך. בסופו של דבר החלטתי להימנע מהדבר, בין היתר, בשים לב לכך שנראה (אף שהדבר לא צוין במפורש), כי ההוצאות שהוטלו במסגרת פסה"ד של ביהמ"ש העליון בסך כולל של 100,000 ש"ח כבר נתנו ביטוי להתנהלות הדיונית הפסולה של התובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען עוד, כי התובע בתביעה הקודמת ביקש למחוק את התביעה מיוזמתו ובתובענה זו התובע מנסה לעשות מקצה שיפורים במסגרת התביעה הנוכחית.
...
לאחר יישום הכללים הנ"ל על המקרה שבפנינו, ולאחר בחינת מהות עילת התביעה במובנה הרחב בהתאם לניסוח של כתב התביעה, אני סבורה כי על אף שהתובע טוען שמדובר בטענות נזיקיות, מבחינה מהותית מדובר בעילות שהן במישור החוזי שיסודן ביחסי עובד מעביד ובמישור הביטחון הסוציאלי.
אך אני סבורה כי כל פסק דין שניתן בהיעדר סמכות בטל מעיקרו וחסר תוקף משפטי (ראו: עניין מנורה), על כן אין מנוס מפיצול הדיון כאמור.
סוף דבר בנסיבות אלה, התביעה כנגד הנתבע 1 נמחקת בשל העדר סמכות עניינית, וככל שהתובע עומד על תביעתו זו – יגישה לבית הדין האזורי לעבודה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם הרחבת משמעות המונח דחייה גם לתביעה שנמחקה, נקבע בפסיקה כי עת מחיקת התביעה הייתה ביוזמת התובע או בעקבות מחדליו והתרשלותו, אין להחיל את הוראת סעיף 15 לחוק ההתיישנות באופן אוטומאטי וכל מקרה ייבחן לגופו ועל פי נסיבותיו.
...
בכך יימצא בית המשפט הדן בהליך השני פוגע בציפייתו הסבירה של התובע כי יוכל להגיש מחדש את תביעתו שנמחקה, לאחר ששילם לנתבע הוצאות בגין מחדלי ההליך הראשון והטרחתו הכפולה של הנתבע.
מחיקת תביעת המנוחות לעניין זה אני מקבלת את טענות הנתבע.
סוף דבר אני מורה על מחיקת התובעות 1 ו-4 מכתב התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המקרה שלנו, שבו יוזמת המחיקה היא לא של התובע (אלא של ביהמ"ש) ושבו השלב הדיוני שבו נמחקה התביעה הוא שלב דיוני מקדמי (שכן לא היתקיימה בתיק ולו ישיבת קדם משפט אחת) לא נופל, לכאורה, לאף אחת משתי התקנות הנ"ל. ויודגש: כאשר תביעה נמחקת מחוסר מעש בשלב דיוני מיתקדם יותר (לאחר שהסתיימה ישיבת קדם המשפט השלישית בהליך אך לפני שהחל דיון ההוכחות בו) איני רואה כל קושי בהחלה ישירה של תקנה 5(ב)(3) לתקנות.
...
לטענת המדינה, מעיון בבקשה לביטול פסק הדין, עולה שדין הבקשה להידחות היות שעסקינן בתביעה שנמחקה מחוסר מעש, קרי ביוזמת ביהמ"ש בשל מחדל של הצדדים.
סבורני שההבדל המהותי הוא שבתקנה 5(ב)(2) ההליך נמחק בידי מגישו ואילו בתקנה 5(ב)(3) ההליך לא נמחק על ידי מגישו.
המסקנה במצב זה הינה שמחיקה מחמת חוסר מעש, יכולה להשתייך לתקנה 5(ב)(3) בלבד ועל כן שיעור האגרה יהא כאמור בתקנה זו. מכל המקובץ, דין הבקשה לפטור מתשלום אגרה כאמור לעיל להידחות.
ואולם, בסעיף 14 (א) לתקנות האגרות נאמר כדלקמן: "בעל דין, הטוען שאין ביכולתו לשלם אגרה, יצרף לתובענה, עם הבאתה לראשונה לבית המשפט, בקשה לפטור מתשלום אגרה בגין אותה תובענה". בענייננו מוגשת הבקשה בשלב מאוחר ולאחר תשלום האגרה ומשכך הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו