בקשה לסילוק על הסף של התובענה מחמת העדר עילה, חוסר סמכות עניינית, והתיישנות.
חוסר סמכות עניינית – מאחר והסעד הדומינאנטי בתביעה, הנו תקיפת הוראות תכנית מש"מ/90, על בסיסה נערך התצ"ר, מדובר בהליך שאינו נכון ובפני הערכאה שאינה מתאימה, מאחר ו"דרך המלך" לתקיפת התכנית, היא בהגשת עתירה מינהלית לבית המשפט לעניינים מנהליים.
מאחר וכאמור, עמדת הפסיקה היא כי די באפשרות קלושה שהתובע יזכה בסעד המבוקש על ידו, כדי שבית המשפט ימנע ממחיקת התביעה על הסף, שמשמעותה נעילת שערי בית המשפט בפניו (ראה: ע"א 76/86 פיינשטיין נ' ה.ש. מלונות בע"מ (פורסם בנבו, 24.9.1989); בג"ץ 254/73 צרי חברה פרמצבטית וכימית בע"מ נ' בית הדין הארצי לעבודה, כח(1) 372) ובהנתן קביעות בית המשפט בפסק הדין בעיניין חדד, אין להורות על סילוק התביעה על הסף בשל העדר עילה.
...
לאור טענות התובעים בהקשר זה והמחלוקת הקיימת בין הצדדים, אני סבור, כי בשלב זה של ההליך, לא ניתן לסלק את התביעה על הסף על בסיס טענת התיישנות, מאחר ובטרם הכרעה בטענה לגופה, יש לתת את הדעת, בין היתר, לעניינים העובדתיים הבאים, שטענו הצדדים במסגרת הבקשה ובכתבי הבי-דין שהגישו ובוודאי יתבררו במהלך ניהול התובענה:
האם ידעו התובעים על ההליך לרישום התצ"ר, תוך סטייה ממפת הסוכנות; האם ידעו התובעים, כי הנתבעים 2-1 ביצעו בניה בלתי חוקית בעקבותיה חלה סטייה בתצ"ר לעומת מפת הסוכנות; האם נשלח מכתב לסוכנות בעניין התובעים בהתאם לאמור בפרוטוקול ישיבת ועד הנהלת המושב מיום 23.2.1978 (נספח ד' לבקשה); האם בוצע ההליך המדידה של המשקים, כאמור בפרוטוקול ישיבת ועד הנהלת המושב מיום 25.11.1982 (נספח ה' לבקשה); מתי לראשונה נחשפו התובעים לאמור בפרוטוקול הסיור במושב מיום 30.11.1982 (נספח ו' לבקשה).
מעבר לנדרש, אזכיר כי דחיית הבקשה לסילוק התביעה על הסף אינה מלמדת על סיכויי התביעה להתקבל, ואף לא על כך שדין טענות הסף שהעלתה המבקשת (התיישנות ושיהוי) להידחות.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה בשלב זה את הבקשה לסילוק על הסף.