בהמשך הדרך, ונוכח הערות כב' השופטת גלר, בהחלטתה בפרוטוקול הנ"ל, הוגש ע"י התובע ביום 22.8.19 כתב תביעה מתוקן, על סך של 2,495,000 ₪, כאשר בעקבות החלטתה של כב' השופטת גלר מיום 26.9.19, הועבר הטיפול בתובענה המתוקנת (בהיעדר סמכות עניינית לבית המשפט המחוזי) למותב זה. כתב התביעה המתוקן הוגש לא לפני שהמותב הקודם הורה בהחלטתו מיום 22.7.19 על חיוב התובע בהוצאות משפט בסך של 7,000 ₪ בשל תיקון כתב התביעה.
בשולי עניין זה יוער כי במסגרת ההתנהלות לפניי עלתה בקשת הנתבעת להעביר את ההליך בשנית לידי בית המשפט המחוזי, וזאת בהתאם לפסק הדין ברע"א 60/03, יעקב רובין נ' ירמיאל אפלבוים, לפיו בנסיבות העניין, בית המשפט המחוזי איננו רשאי להעביר הליך מעין זה שבו תוקן כתב התביעה והועמד על סכום נמוך יותר לשם בחירת הפורום המתאים לו, לבית המשפט השלום.
בנסיבות העניין ולאחר שעיינתי בבקשה, בתשובה ובתגובה, ונוכח העובדה שערכאה זו אינה מהוה ערכאת ערעור על החלטות בית המשפט המחוזי ובשים לב לכלל שנקבע בסעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, של "לא יעבירנו עוד", קבעתי כי התיק יידון לפניי ולא העברתיו לבית המשפט המחוזי.
בהקשר זה אפנה להוראות תקנה 154(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, הקובעת את הדברים הבאים:
"רצה תובע או נתבע שהגיש תביעה שכנגד, להפסיק תובענה, או לחזור בו מתביעתו כולה או מקצתה, יגיש בקשה על כך לבית המשפט או לרשם, ואם רצה לעשות כן תוך כדי הדיון יכול שהבקשה תהיה ללא הודעה מוקדמת".
עם זאת, ברי כי עניין אחד אינו מצוי בשליטתו של התובע והוא סוגיית ההוצאות.
בהקשר זה אפנה לפסיקת רשמת בית המשפט העליון (כתוארה אז) גאולה לוין בבג"ץ 738/99, הסוכנות היהודית לארץ ישראל נ' מינהל מקרקעי ישראל ואח':
"ככלל, יש טעם רב בעמדה לפיה מקום בו נמחק הליך על ידי מגישו בטרם התברר והוכרע לגופו, ישא מגיש ההליך בהוצאות להן גרם לבעל הדין שכנגד. בעל דין היוזם הליך כלפי יריבו, תוך גרירתו להוצאות, חייב להניח כי אם הוא חוזר בו מן ההליך שנקט, יעמוד יריבו על ההוצאות שנגרמו לו. עם זאת, לא בכל מקום בו חוזר בו בעל דין מן ההליך, יביא הדבר בהכרח לחיובו בהוצאות הצד שכנגד. יישומו של העקרון נבחן בכל מקרה לפי נסיבותיו, בין היתר, בשים לב לשאלה מדוע חזר בו יוזם ההליך מההליך שהגיש".
כן אבקש להפנות לפסק דנו של כב' השופט יעקב שינמן (כתוארו אז) בתנ"ג 18100-06-11, רסולי נ' רילון בע"מ ואח':
"לאחר שעיינתי בעמדות בעלי הדין ובחומר המצוי בתיק, באתי לכלל מסקנה כי יש לחייב את המבקש בהוצאות מחד תוך היתחשבות בסיבה שהביאה למחיקת התובענה. יש טעם רב בעמדה לפיה מקום בו נמחק הליך על ידי מגישו בטרם התברר והוכרע לגופו, ישא מגיש ההליך בהוצאות להן גרם לבעל הדין שכנגד. בעל דין היוזם הליך כלפי יריבו, תוך גרירתו להוצאות, חייב להניח כי אם הוא חוזר בו מן ההליך שנקט, יעמוד יריבו על ההוצאות שנגרמו לו. עם זאת, לא בכל מקום בו חוזר בו בעל דין מן ההליך, יביא הדבר בהכרח לחיובו בהוצאות הצד שכנגד. יישומו של העקרון נבחן בכל מקרה לפי נסיבותיו, בין היתר, בשים לב לשאלה מדוע חזר בו יוזם ההליך מההליך שהגיש. בד"כ כאשר יוזם ההליך מבקש למחקו טרם זמנו, מבלי שזכה לסעד אותו ביקש, נקודת המוצא היא כי מגיש ההליך ישא בהוצאות להן גרם לבעל הדין שכנגד. במצב זה אין החלטה הקובעת את צידקת הגשתו של ההליך, ומבין שני בעלי הדין, וככלל, ראוי כי זה שגרם להוצאות ישא בהן.בד"כ מחיקת ההליך ללא קבלת הסעד המבוקש, יש בה כדי להצביע, על פני הדברים, על כך שהגשת ההליך לא הייתה מוצדקת מלכתחילה, עם זאת המדובר, בהנחה הנתנת לסתירה, כאשר הנטל לעשות כן מוטל על יוזם ההליך (ראו, בש"א 8396/06 בנק הפועלים בע"מ נ' ארטיפו בע"מ ([פורסם בנבו], 13.2.007); ע"א 11788/05 סגל נ' בן ארצי ([פורסם בנבו], 8.11.2006))". (ההדגשות שלי.
...
סוף דבר:
בנסיבות העניין, אני מורה על מחיקתה של התביעה כמבוקש.
כן אני מורה לתובע לשאת בהוצאות משפט של הנתבעת בסך של 40,000 ₪.
בד בבד אני מורה למזכירות להחזיר לתובע את האגרה ששולמה על ידו בניכוי אגרת מינימום.