מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת סעד פיצויים עונשיים בכתב תביעה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 09.10.16 היתקיים דיון, נוהלה שיחה לפשרה מחוץ לפרוטוקול שבסופה, בהסכמת הצדדים, התקבלה החלטה לפיה: "פצויי הפיטורים ישולמו עד ליום 1.11.16. הסעד בכתב התביעה לביטול הפיטורים יימחק. שאר רכיבי התביעה: פיצוי בגובה 6 משכורות, פיצויים עונשיים, תביעה להפרשי שכר ופדיון חופשה יישארו בעינם." ביום 15.03.17 היתקיים דיון הוכחות בסוגיות שנותרו במחלוקת כמפורט לעיל.
...
ועל כן תביעתו לפיצוי בגובה 6 משכורות ולפיצוי עונשי נדחות.
התביעה לתשלום פדיון דמי חופשה נדחית גם היא שכן לתובע שולמו דמי חופשה בסכום העולה על זכאותו על פי דין.
הוצאות לאור תוצאת הדברים מצאנו כי יש מקום לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת בסך 12,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

עוד עולה מהראיות כי התובעים אכן שילמו את הסכומים הנטענים על ידם והמפורטים בכתב התביעה, סכומים אשר למעשה אינם שנויים במחלוקת, שכן הוצגו ראיות כי הנתבע אישר קבלת תשלומים אלה בכתב ידו (נספח ו' לכתב התביעה), וכן במכתב שכתב לנתבעת בדרישה לקבל מחצית מסכום החובות ששילם (נספח כ' לתצהיר התובע)" (סעיף 30 לפסק הדין).
על רקע זה, ובהעדר הסכמה מצד הנתבע, פסק הדין של בית המשפט העליון מיום 12/3/18 הורה כך: "במסגרת התביעה בבית המשפט המחוזי התבקש בית המשפט להורות על ביצוע בעין של ההסכמים ולהורות על רישום זכויותיהם של המערערים על הדירה. שני המשיבים היתנגדו לסעד המבוקש. בה בשעה שבית המשפט המחוזי קיבל את גירסתם של המערערים באופן מלא, הוא דחה לבסוף את התביעה, מפני שעובר לחתימת ההסכמים בין המערערים לבין משיב 1, בית המשפט לעינייני מישפחה שדן בסכסוך הקיים בין שני המשיבים, מינה כונס נכסים על הדירה ומשכך נקבע כי ההסכמים שנכרתו בין המערערים לבין משיב 1 היו נטולי תוקף.
בהתאם לכך אני מורה על מחיקת הסעד הכספי בגין אי תשלום החיובים הערוניים.
תביעת התובעים כללה בנוסף דרישות לפצוי בגין עגמת נפש בסך של 75,000 ₪ ולפצוי עונשי בסך של 75,000 ₪.
...
בנסיבות אלו אפוא הערעור מתקבל על כל המשתמע מכך".
המסקנה הברורה היא שהנתבע מחזיק בדירה ועושה בה שימוש מאז שנת 2010 ועד היום ללא כל זכות שבדין ובניגוד מוחלט להוראות הסכם המכר.
בהתאם לכך אני מורה על מחיקת הסעד הכספי בגין אי תשלום החיובים העירוניים.
לפיכך טענות הנתבע בהקשר זה נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לחלופין ביקש רשות לתיקון כתב התביעה ולהעמדת הסעד של פיצויים עונשיים על סך 100,000 ₪.
תמציתן של הוראות תקנה 5 הן, כי אם התביעה לא נדחתה או נמחקה, הנתבע הוא זה שישלם את מלוא האגרה, לרבות את סכום אגרת הפתיחה ששילם התובע, בעוד ששעור הסכום שישולם מתוך סכום האגרה הכולל נקבע בהתאם לשלב סיום התביעה.
...
אף אין לאפשר מצב הפוך, אשר בו, בשל תביעת סעד כספי הנתון לסמכות בית משפט השלום במסגרת תביעת נזקי גוף המוגשת לבית המשפט המחוזי, תשולם האגרה החלה על סעד כספי.
השלכותיה של התוצאה האמורה: השלכותיה של המסקנה האמורה עשויות להביא לצירוף סעדים כספיים לתביעות לפיצויים בשל נזקי גוף, מתוך מטרה להפחית את סכום האגרה.
למרות זאת, דומה כי בשל הוראותיה של תקנה 5 בתקנות האגרות, הקובעת הוראות ייחודיות בעניין האגרה החלה על תביעות נזקי גוף, בדרך כלל המסקנה האמורה לא תביא לצירוף סעדי סרק כספיים לתביעות נזקי גוף.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסעיף 15 לפסק הדין לערעור נקבע: "מההחלטה עולה שבית המשפט קמא כלל לא דן בבקשת המבקשת למחיקת כותרת על אף שהיה מקום לידון בכך. כתב התביעה של המשיבה נוקב באופן מפורש בסעד של פיצוי עונשי (ראה סעיף 30 לכתב התביעה).
...
משהגעתי למסקנה כאמור, איני נדרשת לטענות הצדדים בדבר הרשות להתגונן".
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתגובה מהנימוקים כדלקמן: א) אין לקבל טענת המבקשת ולפיה בית משפט המחוזי בפסק הדין בערעור, קבע כי התביעה איננה יכולה לידון בסדר דין מקוצר.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

עוד יוזכר כי התביעה הוגשה כתביעה בסדר דין מקוצר וביום 24.2.21 נעתר בית המשפט לבקשת הנתבעת והורה על מחיקת הכותרת.
נמצא כי חלק מהסעדים להם עתר התובע (פיצויים עונשיים, פיצויים בגין עגמת נפש) אינם סכומים קצובים – וכי התביעה לא ראויה להתברר בסדר דין מקוצר.
מכתב התביעה של התובע עולה כי הוא עותר לחייב את הנתבעת בשכר טירחה מוסכם (אך ללא הסכם חתום) בסך 100,000 ₪, ויתר רכיבי כתב התביעה מתייחסים לעילות נזיקיות שונות, כולל דרישה לפיצויים עונשיים.
...
עוד יוזכר כי התביעה הוגשה כתביעה בסדר דין מקוצר וביום 24.2.21 נעתר בית המשפט לבקשת הנתבעת והורה על מחיקת הכותרת.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך 24,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק, וכן הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 1,200 ₪ (שנפסקו על הצד הנמוך, בשים לב לפער הניכר בין סכום התביעה ובין התוצאה).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו