מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת כתב אישום לצורך איתור נאשם

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

ביום 1.7.19 עתרה המאשימה למחוק את כתב האישום לצורך איתור הנאשם.
...
בנוסף שוכנעתי, כי לא נגרם לנאשם במקרה זה עיוות דין כתוצאה מדחיית הבקשה.
הנה כי כן, לא מצאתי כי נפל פגם בזימון הנאשם לדיונים, ומשכך בית המשפט פעל במסגרת סמכותו לפי הוראות סעיף 240 לחוק סדר הדין הפלילי, משדן את הנאשם בהיעדרו.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, הבקשה לביטול פסק הדין נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

המאשימה הבהירה כי המנהל של אותה חברה לא אותר ולכן כתב האישום נמחק וכי המאשימה פועלת לאתרו וכשיאותר, תבקש לחדש את ההליכים בעיניינו.
אי האיתור של נאשם מסוים ועקב כך מחיקת כתב האישום כנגדו באופן זמני עד לאיתורו, אין משמעו "אי אכיפה". גם כאן, הטענה של אכיפה בררנית היא חסרת שחר וזאת מהטעם הפשוט שלא רק שהנאשמים לא הצביעו על מדיניות של אי אכיפה אצל המאשימה, אלא שעצם הגשת כתב האישום מלמד בדיוק את ההיפך.
...
לפיכך, הנני קובע כי מתחם העונש ההולם לעבירות שבוצעו על ידי הנאשם, לעניין רכיב המאסר בפועל, נע בין 10 ועד 30 חודשים.
על כן, הנני קובע כי שיעור ההפחתה בעונש בשל קבלה חלקית של הטענה של אכיפה בררנית, יועמד על 3 חודשים לגבי רכיב המאסר בפועל (קרי, הפחתה של 3 חודשים מתוך 18 חודשים), וכן יועמד על 10,000 ₪ לגבי רכיב הקנס (קרי, הפחתה של 10,000 ₪ מתוך 80,000 ₪).
לסיכום, הנני משית על הנאשם 1, ג'אבר אבו כאשף, את העונשים הבאים: א. 15 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

חלוף הזמן מעת ביצוע העבירה – אין מחלוקת כי חלף זמן רב מעת ביצוע העבירה ועד כה. עם זאת, חלוף הזמן לא נובע ממחדלי המאשימה, אשר הגישה את כתב האישום כבר בשנת 2016, אלא בשל אי איתורו של הנאשם אשר הובילו למחיקת כתב האישום והגשתו בשנית רק לאחר איתורו בחודש פברואר 2018.
...
עבר פלילי –הנאשם נעדר עבר פלילי, אולם בעל עבר תעבורתי רב. לאחר ששקלתי כלל השיקולים שוכנעתי כי יש להטיל על הנאשם עונש ברף הנמוך -בינוני של המתחם, קרי הטלת מאסר בפועל אשר יכול וירוצה בעבודות שירות.
לאור מצבו הכלכלי של הנאשם והעובדה כי מתפרנס לדבריו מנהיגה על משאית וחלוף הזמן ממועד ביצוע העבירה שוכנעתי להימנע מהטלת פסילה בפועל ולהסתפק בהטלת פסילה מותנית בלבד.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה למחיקת כתב האישום ואלו הם עקרי הבקשה למחיקת כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק: (1) הנפגע ניכנס לאתר בו הועסקה הנאשמת כעובד של הנאשם 5; (2) היחידה החוקרת לא מיצתה את פעולות החקירה; (3) הנפגע סרב להחקר או לחתום על עדותו, קטע את חקירתו שהתנהלה ממילא בסביבה מזוהמת לאור נוכחותם של של אנשים שזהותם לא הובהרה ע"י החוקרים; (4) כתב האישום מייחס לנאשמים 1 עד 3 עבירה של מחדל לכאורה של אי בדיקת גג בידי מהנדס, שעה שבהתאם לחומר הראיות, הנאשמת 1 נשכרה לבצע עבודות במבנה קיים, לפי תוכנית מדוקדקת של מהנדס בנייה בשם מר אמנון מידד, שהינו הקונסטרוקטור המלווה של הפרוייקט למן ראשיתו (להלן – המהנדס).
...
לפניי 2 בקשות מטעם הנאשמים 1 עד 3: האחת – להורות על מחיקת כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק; והשנייה – להורות למאשימה להמציא מסמכים בהתאם לסעיף 108 לחסד"פ. אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר שנתתי את דעתי לנימוקים שבבסיס כל אחת מהבקשות ולתגובות המאשימה, החלטתי לדחות את שתי הבקשות, ולהלן טעמיי לכך.
(6) במסגרת תיקון חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 51), התשס"ז-2007 (להלן: התיקון לחוק), בגדרו הוסף לחוק סעיף 149(10), לפיו נאשם רשאי לאחר תחילת משפטו לטעון טענות מקדמיות ובכללן, כי הגשת כתב האישום או ניהול ההליך הפלילי, עומדים בסתירה מהותית לעקרונות של צדק והגינות משפטית; (7) עיגונה של הדוקטרינה כטענה מקדמית, אף חידדה את נפקות קבלתה של טענה להגנה מן הצדק, בכך שהחילה לגביה את הוראות סעיף 150 לחוק סדר הדין הפלילי המקנה סמכות לבית המשפט להורות על בטלות כתב האישום; ומן הכלל אל הפרט בפי הנאשמים טענות עובדתיות ומשפטיות רבות, ומקובלת עלי טענת המאשימה, לפיה מן הראוי שטענות אלה תידונה במסגרת ניהול ההליך, אגב חשיפת המותב שיישב בדין לחומר הראיות הקיים בתיק, לרבות אותם מסמכים אליהם הפנו הנאשמים.
אין בידי לקבל את טענת הנאשמים, לפיה הנתונים שהתקבלו מהממונה על חופש המידע, מהווים את דרישת המינימום המוטלת עליהם.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה להמצאת מסמכים לפי סעיף 108 לחסד"פ. אחרית דבר הבקשה למחיקת כתב האישום נדחית וכך גם הבקשה להמצאת מסמכים לפי סעיף 108 לחסד"פ, והכל מהנימוקים שצויינו לעיל.
בשים לב למועד בו הוגש כתב האישום, ובהתאם למדיניות בית הדין, אני מורה לסניגורית להגיש עד ליום 03.10.22 את תשובתם המפורטת בכתב של הנאשמים לעובדות כתב האישום.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

מעיון בפסיקה שהונחה בפני עולה כי מחיקת כתב האישום לצורך איתור הנאשם מבלי שהחל משפטו של הנאשם אינו מחייב מספר תיק חדש אלא די בהגשת כתב אישום מחדש.
...
לאור כל הנימוקים המפורטים לעיל הנני דוחה את בקשת ב"כ המבקש וקובעת את התיק לטיעונים לעונש ליום 27.6.23 שעה 12:30.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו