סיכומו של דבר, הואיל והנתבע אינו בעל זכות לדיור צבורי, אין הוא יכול להנות מההגנה של סעיף 3(ב) לחוק, ודינו להיות מסולק מהדירה, אף אם נניח שהוא עונה על ההגדרה של "דייר ממשיך".
בשולי סוגיה זו אוסיף, אף שהדבר לא נטען מפורשות מפי הנתבע, כי גם הוראות המעבר הקבועות בסעיף 70(א) לחוק ההתייעלות, מכוחן ניתן להחיל במקרים מסוימים את הוראות "ההסדר הישן" על דיירים ממשיכים, אינן מסייעות לנתבע במקר דנן.
לא נעלמה מעיניי פסיקתו האחרונה של בית המשפט העליון, ביחס לזהירות אותה יש לנקוט כלפי דוחות ביקורי המעגל, בין היתר נוכח אפשרות שהדוחות לא תמיד משקפים נוכחות של דייר ממשיך מחשש להעלאת דמי השכירות (ראו עע"מ 2150/22 אסיס נ' משרד הבינוי והשיכון ואח').
בית משפט זה אינו דן בפרשה הנדונה בהיבט המינהלי שלה, ואפיק זה מוצה עת נדחתה בקשת הנתבע להכרה כבעל זכות לדיור צבורי בידי הרשות המוסמכת לכך, כאשר עתירה מנהלית שהוגשה בנידון נמחקה בהמשך הדרך, והנתבע, מסיבותיו הוא, בחר שלא להגיש בקשה נוספת עקב נסיבות חדשה בדמות מגורי בניו עמו.
אכן, מאותו מיסמך לא ברור עבור אילו חודשים בדיוק שולמו התשלומים הנ"ל.
עם זאת, בשים לב לכך שחלק מהתשלומים הנ"ל שולמו עוד לפני הגשת התביעה (בסכום מיצטבר של 4,696 ₪), ובהיעדר פירוט מתאים מצד התובעת בנידון, וכן לאור העובדה שהסכום ששילם הנתבע עולה על סכום התביעה ולא נטען ע"י התובעת שהוא שילם בעבר סכומים אחרים, ניתן לקבוע במאזן ההסתברויות כי הנתבע פרע את החוב שיוחס לו ע"י התובעת עבור התקופה בגינה הוגשה התביעה (12.9.20 עד 1.3.21).
...
טענת ההגנה העיקרית של הנתבע היתה, שזכותו להתגורר בדירה נובעת מעצם היותו "דייר ממשיך" לפי החוק, ואילו התובעת חלקה על כך.
סבורני כי סעיף 3 לחוק, בנוסחו לאחר התיקון בחוק ההתייעלות, עומד לרועץ לנתבע; הוא מוציא את העוקץ מטענתו בדבר היותו "דייר ממשיך"; והוא מחייב במקרה דנן את סילוק ידו מהדירה, גם בהנחה שהנתבע עונה על הגדרת "דייר ממשיך" (כאשר ממילא חומר הראיות אינו מבסס הנחה זו, כפי שעוד יפורט).
משכך, אין מקום לחייב את הנתבע בתשלום עבור שימוש בדירה בחודשים בגינם הוגשה התביעה, שכן חומר הראיות תומך במסקנה שתשלומים מסוימים אלה נפרעו.
סוף דבר
אין מנוס מסילוק ידו של הנתבע מהדירה.
התביעה לסעד כספי נדחית בזאת.