מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת התנגדות לצו קיום צוואה בשל אי-התייצבות

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 26.8.2022 ניתנה החלטה הדוחה 3 בקשות שהגישו המתנגדים: לדחיית צו קיום צוואת המנוחה משנת 2011 (בשל כך שאין הליך בעיניין זה בבימ"ש והרשמת מחקה את הבקשה); לקבלת צו למוסדות בנקאים (לאור כך שאין הדבר נידרש לבירור המחלוקות ונוגע להקף העזבון ולא לקביעת היורשים); איכון טלפוני למבקשים ולאח ותדפיס שיחות טלפון.
המתנגדים טוענים בסיכומיהם כי הוכחה ניצחת להעדר הכשירות של המנוחה הוא כי בעת חתימתה על הצוואה היא לא ידעה שהיא כבר בבית אבות, ועל כן טוענים כי הדבר מוכיח כי היא לא התמצאה במקום ובזמן.
מעבר לכך יש לתת משקל ראייתי להעדרות זו. המשמעות של אי הגשת תצהירים ואי התייצבות להליך מעידה כי המתנגדים לא הוכיחו את ההליך, אינם סבורים במקרה הקל שיש להם מה להוסיף להוכחה או אינם סבורים כי הגרסה המוצגת הנה הגרסה האמיתית במקרה המחמיר יותר.
...
סעיף 67 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב -1962 קובע: "מי שפועל כאפוטרופוס, חובותיו ואחריותו כלפי אדם שמונה לו אפוטרופוס או שבית המשפט היה רשאי למנות לו אפוטרופוס יהיו לפי הוראות פרק זה, אף אם לא נתמנה כלל או שהיה פגם במינויו או שהתפטר או פוטר או שפקעה אפוטרופסותו." דין טענה זו להידחות דיונית ומהותית.
בבע"מ 4459/14 פלונית נ' פלוני (6.5.15) קבע בית המשפט העליון את הלכת החוטים השזורים אשר משמעותה היא כי חוטים שונים של עילות שונות יכולים להישזר יחד ולהוביל למסקנה כוללת המשקפת את מלוא התמונה ולהוביל למסקנה המתבססת על מכלול הראיות ואיננה נצמדת אך ורק לעילת פסלות יחידה: "התשובה לכך נעוצה בנקודת מבטו של בית המשפט המחוזי. הוא בחן את סוגיית ההשפעה הבלתי הוגנת כמכלול. כך ראוי לנהוג. הנטל להוכיח עילת פסלות זו רובץ על המבקש את פסלות הצוואה (המשיב כאן). אך יש לזכור, כי לא פעם הראיות הינן נסיבתיות (ראו, למשל, הלכת מרום בעמ' 848). בענייננו, המשיב טען לעילות פסלות נוספות, כגון העדר כשרות ומעורבות בעריכת הצוואה. סבורני כי בצדק נדחו עילות אלה על ידי בית המשפט לענייני משפחה. אך עדיין, חוטים שונים של עילות שונות – הגם שלא היה בכוחם לבסס עילה עצמאית – יכולים להישזר יחד לרבדים המחזקים ומבססים את מסקנת בית המשפט המחוזי. ההשפעה הבלתי הוגנת העולה עד כדי שלילת הבחירה החופשית של המצווה הינה מבחן דינאמי ורחב כקשת החיים. בית המשפט המחוזי נעזר בחוטים השונים כדי להגיע לראייה כוללת המשקפת את מלוא התמונה." (ההדגשות בקו – הוספו).
הטענה לא נומקה ולא פורטה באופן משכנע, ועל כן אני מורה על דחייתה.
בעל דין שמגיש הליך ולאחר מכן לא נוטל בו חלק, התביעה נגדו צריכה להידחות.
אשר על כן ולאור כל האמור לעיל אני מורה כדלקמן: ת"ע 46768-12-20 - הבקשה לצו קיום צוואה מיום 18.4.2010 – מתקבלת.
ת"ע 45126-12-20 – ההתנגדות לצו קיום צוואה מיום 18.4.2010 – נדחית.
בהתאם לסעיף 5 לצוואה ובהתאם להתחייבות המבקשים אני מורה כי יירכש ספר תורה להנצחת שמה של המנוחה בבית הכנסת ב----.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

היתיישנות התביעה העידר יריבות מעשה בית דין ו/גם השתק פלוגתא העידר עילה השמדת הצוואה" לא הוכח כלל כי נחתם ייפוי כוח.
אין עורר שתובענה קודמת של התובע נמחקה ביום 04.02.2021 בעיקר בשל הודעות התובע על אי יכולתו להתייצב ועל רקע משבר הקורונה (וראה תמ"ש 12532-05-20).
אין גם עורר כי טענות התובע בדומה לאמור כאן גם הושמעו במסגרת ת"ע 33222-03-13 ות"ע 36157-17-12, אגב היתנגדות למתן צו קיום צוואה.
ברור לי מעדויות הצדדים, כי הסכמה עקרונית לעשיה ברכוש המנוחה, בחייה, היתה בין הצדדים אך גם הצדדים ראו צורך להגיע לחוזה כתוב וחתום אליו לא הגיעו, פשיטא מאחר והנתבעת החליטה שלא לצרף חתימתה לטיוטה.
בהקשר זה אפנה לספרם של אילנית שבת (חלפון) ואורן שבת ירושה - עיסקאות בירושה עתידה וצוואות הדדיות פרק ב 17 (2006): "כי הבעייתיות הנוצרת בגין אי מתן פיתרון לבעיה זו הינה מהותית ביותר מאחר שלא אחת יש, דוקא בהסכמי ירושה, משום אמצעי לפיתרון בעיות פינאנסיות בהן מצוי אדם". לולא היה החוק מגביל את ההיתקשרות בהסכמי ירושה לבני מישפחה בלבד עשוי היה הדבר להועיל לאדם המצוי בקשיים פינאנסיים, לערוך הסכם ירושה עם צד ג' ולפיו בתמורה לעזרה כלכלית שיקבל בחייו מצד ג' יהפוך אותו צד ג' לבעלים של עזבונו לאחר מותו.
...
טענה זו נדחית.
ניהול משא ומתן, העברת טיוטות, גם התנהלות המודיעה כי צד חזר בו אינה מטילה חבות על הנתבע, מכוח סעיף 12 לחוק הנ"ל. סבור אני שיש לדחות התובענה גם לעניין זה לא רק באשר לנתבע, אלא גם באשר לנתבעת, שאין אני שבע נחת מהתנהגותה, אך גם לא מהתנהלות התובע.
סוף דבר התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החלטה זו ניתנת לאחר שהתקיים דיון במעמד הצדדים, בו נחקרו המצהירים (מלבד מארון אשר תצהירו נמשך מהתיק בשל אי התייצבותו לדיון) ולאחר שהוגשו סיכומים בכתב מטעם הצדדים.
הם ביקשו לרשום את מלוא הזכויות בחלקה על שמם, כשהם מתבססים על צו קיום צוואה שניתן אחר אביהם דיב ועל חזקה ושימוש מרובי שנים בחלקה ללא היתנגדות או טענה לזכות מצד אחרים, ואכן עם סיום הליכי ההסדר נרשמה החלקה במלואה על שם התובעים, כיורשי אביהם דיב.
מטרתם של הליכי ההסדר היא ליצור "לוח חלק" מבחינת הזכויות במקרקעין והמשמעות היא שמאותו שלב נמחקות הזכויות שקדמו לו, למעט מקרים חריגים הנובעים מטעות או ממירמה.
...
לצד כל הקשיים איתם יצטרכו התובעים להתמודד בדרך לסעד המיוחל, אני סבורה כי מאזן הנוחות אינו נוטה לטובתם, כפי שיפורט להלן.
לאור המקובץ, אני מורה על דחיית הבקשה למתן סעד זמני.
אני קובעת את התיק לקדם משפט ביום 17.7.23, שעה 11:00.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לאחר ההחלטה האמורה מסר ב"כ הנתבעת כי הוא אינו מוכן שב"כ התובעת יגיש לתיק בית המשפט את צו קיום הצוואה וכי הוא מוותר על חקירת העדות מטעם התובעת מאחר ולא ניתן לחקור עדים ללא נוכחות בעל הדין וטען כי אין לבית המשפט סמכות עניינית לידון בתובענה.
כמו כן הודיעה הנתבעת באותה בקשה כי היא אינה מתכוונת לזמן לעדות את התובעת "בהעדר כל תצהיר שניתן על ידה". התובעת הגישה, ביום הדיון, תגובה לבקשה למינוי מומחה.
בפתח הדיון ביקשה הנתבעת לדחות או למחוק את התובענה לנוכח אי התייצבותה של התובעת לדיון.
עוד ציינה עו"ד ברגר בתצהירה כי הנתבעת הגיעה למשרדה לבדה וכי היא, עו"ד ברגר, הסבירה לנתבעת את תוכן ההסכם ושאלה אותה האם היא מבינה את האחריות הנובעת מההסכם וציינה כי הנתבעת הסכימה ולא הביעה היתנגדות.
...
סיכומו של דבר, התביעה במרכיב זה נדחית.
סיכומו של דבר, התביעה במרכיב זה נדחית.
סיכומו של דבר לנוכח כל האמור לעיל אני מקבל את התובענה בחלקה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 30,420 ₪ בגין חוב דמי השכירות.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בית משפט לעינייני מישפחה באשדוד ת"ע 67361-01-19 האלמנה נ' הגרושה (בקשה לצוו קיום צוואה) ת"ע 67449-01-19 האלמנה נ' הגרושה (היתנגדות לצוו קיום צוואה) תמ"ש 38676-03-19 הגרושה נ' האלמנה (פירוק שתוף בדירה) תמ"ש 38788-03-19 הגרושה נ' האלמנה (דמי שימוש ראויים) לפני כב' השופטת ענת אלפסי, סגנית הנשיא התובעת: הגרושה הנתבעות: בעיניין: האלמנה עיזבון המנוח ז"ל פסק דין
חרף דברים אלה לא הגיעו הצדדים להסכמה ולכן נקבע מועד לישיבת הוכחות.
מכאן כי מדובר בהרחבת חזית אס ולכן אין כל מקום להדרש לה. עוד טענה כי תביעתה של הגרושה הוגשה בשיהוי ניכר, כ- 18 שנים לאחר פרידתה מהמנוח ואף לאחר פטירתו.
באשר לצוואה, טענה כי חרף העובדה שהמיתנגדת ביקשה למחוק ההיתנגדות אין מקום לוותר על ההוצאות שנגרמו לה, שעה שנדרשה להגיש תגובה להתנגדות אשר טענותיה הכבדות (בדבר השפעה בלתי הוגנת, נטילת חלק בעריכת הצוואה והיעדר כשירות של המנוח) הצריכו מצידה היערכות מיוחדת.
...
עיקרי טענות האלמנה: טענתה המקדמית היא כי דין התביעות להימחק בשל התיישנות.
ההתנגדות למתן הצו לקיום הצוואה בת"ע 67449-01-19 נדחית לאור הסכמת המתנגדת.
התביעה לדמי שימוש ראויים בתמ"ש 38788-03-19 נדחית מן הטעמים שפורטו לעיל.
התוצאה היא כי ההוצאות מקזזות אלה את אלה ולכן לא יושת כל חיוב בגינן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו