ביום 6.7.21 הגיש המבקש "בקשה מטעם המבקש בלבד להסתלקות מהבקשה נגד המשיבה ובקשה למחיקת הבקשה לאישור התובענה כייצוגית", תוך שהוא מציין כי לאחר הגשת בקשת האישור פירסמה המשיבה את אמצעי הנגישות, ובמובן זה בקשת האישור הגשימה את יעדה.
בבר"מ 6124/20 מועצה אזורית אור עקיבא נ' חטיב (22.1.2023), נקבע כי תובענות ייצוגיות בגין הפרת חובת ההנגשה או חובה אחרת שנגזרת ממנה מכוח חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, המוגשות נגד רשות מקומית, נתונות לסמכותו העניינית של בית המשפט לעניינים מינהליים; והובהר כי משקולי יעילות וחסכון בזמן שפוטי, קביעה זו תחול רק על בקשות אישור שיוגשו לאחר מתן פסק דין זה.
בעקבות פסק הדין האמור, הודיעה ב"כ המשיבה כי לבית משפט זה, ביושבו כערכאה אזרחית, אין סמכות עניינית לידון בתובענה ואף לא להכריע בפסיקת הגמול ושכר הטירחה.
ב"כ המשיבה הוסיפה כי היא ערה להנחיית בית המשפט העליון, בפיסקה 23, כי "מטעמי יעילות וחיסכון בזמן שפוטי ככל שקיימות בקשות אישור דומות התלויות ועומדות, אציע כי עמדתי תחול רק ביחס להליכים שיוגשו מעתה והלאה"; אך לשיטתה של ב"כ המשיבה, "הוראה זו חלה ביחס לבקשות לאישור תביעות ייצוגיות נוספות אשר עניינם הנגשת גני המשחקים וזאת לאור עשרות התובענות אשר הוגשו על ידי המבקש באותה סוגיה (מר מוהנד חטיב) ואין היא חלה על כלל התובענות הייצוגיות אשר הוגשו כנגד כלל הרשויות הציבוריות על ידי מבקשים אחרים ו/או בשאלות אחרות הנובעות מחוק ההנגשה".
לעומת זאת, ב"כ המבקש הודיע כי בבר"מ 6124/20 נקבע בפירוש כי הליכים שהחלו כבר ימשיכו להתנהל באותה הערכאה; כי הגיעה העת לסיים את ההליך; וכי מצופה מהמשיבה לכבד את ההסכמות בדבר גמול ושכ"ט, אך סייג וציין כי מדובר בהמלצה בלבד וההחלטה האם לאשרה היא לבית המשפט.
...
על כן דין התובענה, כמו גם בקשת ההסתלקות המתוגמלת, להידחות מחמת חוסר סמכות עניינית.
אשר על כן סבורני כי אין עוד תועלת ממשית בהמשך ההליך, וכי יש לקבל את בקשת ההסתלקות.
אשר על כן, אני מאשר את הסתלקות המבקש מבקשת האישור כלפי המשיבה, ומורה על מחיקת בקשת האישור כלפי המשיבה.