כושר ההחזר, כפי שפורט על ידי הבנק לא יכול להיות המקור לתשלום ההלוואות, באשר כל הכנסתה של הנתבעת 4 , בהתאם לדברי הבנק, עמד על כ- 9,000 ₪ בהנחה שהיא תמשיך בעבודתה למרות גילה ומצב בריאותה הלא תקין, וסכום ההחזר עומד על כמחצית מסכום זה. לגבי הנתבעת 5 לא מצאתי כל כושר החזר קבוע, שכן היא לא עבדה ולא עובדת.
בעא (חי') 43233-10-17 נעאמנה פהמי נ' בנק ערבי ישראלי בע"מ (פורסם בנבו,ניתן ביום 26.6.18) נקבע:
"64. תכלית חובת הגילוי והנאמנות המוטלת על הבנק הינה למנוע מצבים שבהם אדם מן היישוב יתקשר עם מוסד בנקאי בעיסקה שבגינה הוא עלול למצוא את עצמו בחובות כבדים וזאת בעקבות כך שהעסקה לא היתה ברורה לו כנדרש. בנסיבות אלה נפסק כי ראוי להטיל על הבנק, אשר יחסי הכוחות בינו ובין הלקוח (לרבות הערב) אינם שקולים, חובת גילוי מוגברת על מנת שיכול הלקוח להיטיב לכלכל את צעדיו (ע"א 7424/96 בנק המזרחי בע"מ נ' חברת אליהו גרציאני (1998) בע"מ, פ"ד נד(2) 145, 161 (2000)). העוצמה הרבה בידי הבנקים מונעת לעיתים מלקוחות היכולת להיתמודד עם הבנק בצורה שווה. על כן הבנק מחויב לפעול בתום לב, לא להטעות את מקבל השרות, לגלות כל פרט בעל חשיבות לשירות הניתן (ע"א 8611/06 בנק הפועלים נ' מרטין, [פורסם בנבו] פסקה 34 (02.03.2011)."
חובת הנאמנות חלה אם כן לא רק עת לקח הלווה את ההלוואה, אלא היא חלה לאורך כל התקופה הכוללת גם "משברים",כפי שראינו במקרה הנידון.
מסכומי התשובה של הבנק עולה כי לא התקבלו שום כספים בהליך פשיטת הרגל שמנוהל כנגד הנתבע 2, למרות שעל פניו עולה מחומר הראיות בתיק שקיים נכס נדל"ן למימוש.
...
ממכלול הראיות עולה כי הנתבעות לא היו מודעות לשרשור חובה של החברה לאותם מסמכים עליהם חתמו ואשר בגינן הפכו הן לבעלות החוב ואילו לחברה לא נותר חוב לבנק.
אינני מקבלת את טענת הבנק שלאחר בדיקה מצא את כושר ההחזר של הערבות כמתאים להחזר ההלוואות.
יחד עם זאת, אני מקבלת את טענת הבנק לגבי "חזקת החתימה" מדובר בשתי נשים שיודעות קרוא וכתוב וקיימת לגביהן חזקת החתימה, דהיינו שהבינו והסכימו למה שחתמו.