מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחדלי רישום מנהל מקרקעי ישראל

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, למשל, לפי טענת המשיב ביום 22.2.06 בוצע עיקול על זכויות המבקש בנכס הרשום בתיק מנהל מקרקעי ישראל (נספח 37).
במהלך התקופה שמאפריל 1995 ועד אוקטובר 1996, לא הגיש המבקש דוחו"ת כפי שנידרש בחוק מע"מ, ונוכח מחדל זה עשה המשיב שימוש בסמכותו וקבע למבקש חוב על אי תשלום מס "לפי המשוער". אותו חוב נותר שריר וקיים בספרי המשיב, ומגיע בתחילת 2017 לסך של למעלה מ- 620,000 ₪.
...
ואכן, אין לאפשר התחמקות מתשלום מס אמת במועד, וגם אין לאפשר מתן פרס למי שעלה בידיו להתחמק מתשלום מס תקופה ממושכת.
ולפיכך, אני מקבל גם טענה חלופית זו של המבקש וקובע שביחס להליכי הגבייה המנהלית שמבקש המשיב לבצע בגין החוב – לוקה המשיב בשיהוי החוסם אותו מהמשך נקיטת ההליכים.
לפיכך ונוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את טענת המבקש במלואה וקובע כך ביחס לחוב הרשום לחובת המבקש בספרי המשיב בגין אי הגשת הדוחו"ת בשנים 1995 - 1996: מאחר וחלפה תקופת ההתיישנות אין באפשרות המשיב להגיש נגד המבקש תביעה אזרחית בגין החוב.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

צוין, כי עקב טעות או מחדל לא נרשמו זכויות העותר עוד בשנת 99; כי הבקשה להעברת הזכויות לעותר הוגשה למנהל עוד בשנת 99 טרם ההחלטה על הקפאת אישור נחלות ועל כן יש לקבלה; וכי המדובר בנחלה ששוויה מועט (ראה נספח 16 לעתירה) .
ברוח זאת נפסק כי: "רשות מקרקעי ישראל מופקדת על יותר מ-90% מקרקעות המדינה, ואחראית על ניהולם בהתאם למדיניות שמתוה מועצת מקרקעי ישראל (סעיף 3 לחוק רשות מקרקעי ישראל, תש"ך-1960). היא מופקדת על ניהול מקרקעי ישראל כמשאב "לשם פיתוחה של מדינת ישראל לטובת הציבור, הסביבה והדורות הבאים, ובכלל זה להשארת עתודות קרקע מספיקות לצרכיה ולפיתוחה של המדינה בעתיד, תוך איזון ראוי בין צורכי שימור לצורכי פיתוח, ובין שיווק קרקע לשמירה על עתודות קרקע לצורכי ציבור.." [עע"מ 7752/12 ישראל אסל נ' מנהל מקרקעי ישראל (מיום 2.11.14)].
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות העותר בעתירתו ובסיכומיו – שאכן כפי שטענה המשיבה יש בהם משום הרחבת חזית תוך העלאת טענות חדשות – ולאחר שבחנתי את תשובת המדינה, באתי לכלל מסקנה כי יש מקום לדחות את העתירה.
כך למשל בעניין בעניין אלמגור ואח' [ת"א 674/05 אלמגור מושב עובדים נ' רמ"י (מיום 12.8.2007)] מצא בית המשפט, כי נפלו פגמים מהותיים בהתנהלות המינהל, וזאת עוד טרם פנה לבחון מהו הסעד הראוי לאור אותם פגמים; מה שאין כך בענייננו ולא מצאתי כל פגם בהתנהלות רמ"י. עוד יוער, כי כפי שציינה רמ"י בסיכומיה, בסופו של דבר ניתן סעד רק למי שהיו מומלצים בעלי זכות מוקנית במועד הקובע.
נוכח כל האמור העותר לא ביסס כל עילה למתן הסעד המבוקש, ולא הראה שיש טעם המצדיק התערבות בהחלטות חוזרות וברורות של רמ"י שהובהרו לעותר, למצער, משנת 2008 ובהמשך בשנת 2015, לפיהן אין מקום למתן הסעד המבוקש על ידו ולרשום את הזכויות על שמו.
אשר על כן העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 20191-06-17 יפתח נ' עובדיה ואח' מספר בקשה:81 לפני כבוד השופטת עידית ברקוביץ התובע בני יפתח הנתבעים 1. עובדיה עובד 1. סמי לוי- נמחק 1. שמואל עובדיה 1. יהודה סייג 1. מרדכי פריזנט 1. לישכת רישום מקרקעין 1. מנהל מקרקעי ישראל 1. מסוי מקרקעין תל אביב פסק דין משלים (בסוגיית ההוצאות)
ההמלצה הושתתה על שני אדנים: האחד- מחדלי התובע.
...
לא מצאתי מקום להיעתר לבקשת נתבעים 3-4 לחילוט הפיקדון לטובת ההוצאות שייפסקו, באשר לא לכך נועד הפיקדון אלא להבטחת נזקים שייגרמו לנתבע 1 בגין מתן הסעד הזמני.
סוף דבר התובע יישא בהוצאות לרבות שכר טרחת עו"ד כדלקמן: לטובת הנתבע 1 - בסך כולל המועמד על 20,000 ₪.
לטובת פריזנט מרדכי - בסך כולל המועמד על 4,000 ₪ התובע ישלם את ההוצאות בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ענייננו בשתי תביעות, הראשונה - תביעה כספית ע"ס 300,000 ₪ בגין הפסדי הכנסות מאי בניית והפעלת צימרים, והשנייה - למתן צו עשה לפיו יורה בית המשפט לנתבעת לסיים את כל ההליכים הנדרשים מול מנהל מקרקעי ישראל (להלן: "המנהל") על מנת שהתובעים יוכלו לרשום את מיגרש מס' 104 (להלן: "המיגרש") במלואו על שמם במנהל, וכן לבצע, באופן מיידי, תוכנית איחוד וחלוקה, או כל פעולה אחרת על מנת שיתוקן קו הגבול המזרחי של המיגרש.
התובעים טענו כי הנתבעת התרשלה בבצוע הליך אישור התב"ע ובשל כך לא ניתן היה לרשום את השטח הנוסף על שמם במנהל, וכי היא הציגה להם מצג שוא לפיו אין מניעה לבנות צימרים בשטח הנוסף, ובמשך 4 שנים לא עשתה דבר לתיקון מחדליה.
...
כאן המקום לציין כי העד מטעם הנתבעת, השכן מר עדי שווצברג הכחיש בעדותו לפניי כי הגיע להסכמות עם התובעים בעניין קו הגבול באופן שונה מהתב"ע, וטען כי כל הזמן התובעים רצו יותר והציבו תנאים שלא ניתן היה לעמוד בהם, ובסופו של דבר לא הושגה הסכמה, עובדה היא שתיק זה נוהל עד תום.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי כשלו התובעים להוכיח כי קו הגבול המזרחי של מגרשם אמור בכלל לעבור בקו ישר מעמוד הטלפון (או החשמל) דרך מרכז המקלט כפי שהם טוענים היום, וכשלו מלהוכיח כל חובה מצד הנתבעת לפעול לתיקון התב"ע לצורך שינוי קו הגבול הזה כנטען, כך שאין מקום להיעתר לתביעתם להורות לנתבעת לפעול כאמור.
לסיכום, אני דוחה את שתי התביעות, ומחייבת את התובעים ביחד ולחוד לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה ת"א 29240-11-22 קנובלר נ' לישכת רישום מקרקעין - חיפה ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופט איל באומגרט התובע יהודה קנובלר ע"י ב"כ עוה"ד לירן שוובר קידר הנתבעים 1. לישכת רישום המקרקעין - חיפה 2. מנהל מקרקעי ישראל 3. מנהל מסוי מקרקעין חיפה ע"י ב"כ פמ"ח (אזרחי) פסק דין
בכתב ההגנה נטען, שדין התביעה סילוק על הסף מהטעם שהתובע אינו מייחס כל מחדל למי מהנתבעות.
...
משכך, לשיטת הנתבעות טרם בשלה העת להיעתר למבוקש.
לשיטת התובע, מחיקת התביעה תוביל "לסחבת מיותרת". לאחר עיון מוחלט, כי דין התביעה מחיקה.
היה על התובע לעשות את כל האמור לעיל עובר להגשת התביעה ולא תוך כדי ניהולה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו