בנספח א, סעיף 3 לנוהל נקבעה ההכנסה המזכה כדלקמן:
"ההכנסה המזכה לקבלת דירה בשכירות מסובסדת בשיכון הצבורי, למי שממצה כושר הישתכרות על פי ההגדרות בנוהל זה ובנוסף לתנאים האחרים המוגדרים בנוהל, לזוגות ולמשפחות חד הוריות הנה 4,832 ₪ לתאריך נוהל זה".
הינה כי כן, בהתאם להוראות הנוהל, רק אם חד הורית לשלושה ילדים המקבלת קצבת הבטחת הכנסה במשך 24 חודשים או השלמת הכנסה במשך 12 חודשים תוכל לקבל דירה בדיור הצבורי, ולהבדיל אם חד הורית המקבלת קצבת מזונות מהמוסד לביטוח לאומי- אינה זכאית לדיור צבורי, רק מהטעם שלא תוכל להוכיח באופן אחר כי היא ממצה את יכולת ההישתכרות.
עוד ציין משרד השיכון כי כיום עומדת לעותרת ולנשים אחרות במצב דומה אשר יש בידיהן פסק דין למזונות, האפשרות לבחור איזו קצבה לקבל מהמוסד לביטוח לאומי – קצבת מזונות או קצבת הבטחת הכנסה, אפשרות שהועמדה במוסד לביטוח לאומי לאחר פנייה ופעולה משותפת של המדינה מול גורמי המוסד לביטוח לאומי, וזאת לאחר שהסוגייה הועלתה בפני המדינה ועקב הקושי האמתי שהוצג.
...
בקשתה נדחתה בהחלטת הוועדה הציבורית מיום 19.2.17, בנימוק ולפיו אינה מתקיימת מקצבת הבטחת הכנסה 12 חודשים ברציפות וכן נדחתה בקשתה לסיוע בנימוק ולפיו העותרת מקבלת סיוע לפי נתוניה ולמרות הנסיבות לא ניתן להיעתר לבקשתה (העתק ההחלטה מיום 19.2.17 והעתק המכתב שנשלח לעותרת ביחס להחלטה צורפו כנספחים ז', ח' לתגובה המקדמית).
כיון שמדובר במקרה בודד, אני סבורה כי יש להחיל עליה את הנוהל ללא ההוראה המפלה.
לאור האמור יש לקבל את בקשתה של דבורה אלבז כפי שנוסחה בבקשה לדיוק סעדי העתירה (ס' 17 להודעה), ועל כן אני מורה למשרד השיכון לבחון את עמידתה של דבורה במבחן מיצוי כושר השתכרות, רטרואקטיבית מחודש ינואר 2016, הוא המועד בו צברה העותרת את תקופת הוותק הנדרשת בת 12 חודשים של קבלת קצבת מזונות.
לעניין זה יש להדגיש כי בנובמבר 2016 הוכרה זכאות העותרת לקבלת קצבת הבטחת הכנסה, ומכך עולה כי לפחות ממועד זה העותרת נבדקה ע"י המוסד לביטוח לאומי ונמצא כי הינה ממצה את כושר השתכרותה, כך שלכל הפחות תעודכן הזכאות ממועד זה.
סוף דבר
סעיף 2.12 לנוהל 08/05 יבוטל, כך שהמבקשים דיור ציבורי, לרבות נשים המקבלות קצבת מזונות, יוכלו להוכיח מיצוי יכולת השתכרות שלא רק באמצעות קבלת קצבת הבטחת הכנסה.