מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מזונות אישה בדין קדימה בפש"ר

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 7.12.16 הגישה הנאמנת תסקיר ממנו עולה שהחייב נפטר ב- 21.5.2003; בעת פטירתו היה נשוי למבקשת, אישתו השנייה, והיה להם בן משותף, יליד 1989; מנישואיו הראשונים, שהסתיימו בגירושין, היו לחייב 2 ילדים בוגרים; לעזבון היו חובות בסכום של כ- 6 מיליון ש"ח, מתוכם חוב מזונות אשה וקטין בסכום של 1.4 מיליון ש"ח; עד מועד הכנת התסקיר, הוגשו תביעות חוב בסכום של כ- 2.4 מיליון ש"ח, מתוכם אחת בדין קדימה בגין מזונות אשה וקטין בסכום של 1.4, על ידי המבקשת; מרשימת החובות שפורטו, מסתבר שהמבקשת הגישה גם תביעת חוב בסכום של כ- 225,000 ₪ בדין רגיל, עקב חוב כספי נטען בשל תשלום מחצית תשלומי המשכנתא בשנים 2000 עד 2015.
כיוון שהמבקשת היא הנושה העיקרית בתיק, שהגישה את הבקשה לניהול עזבון בפשיטת רגל, והיא נושה בדין קדימה עקב חוב מזונות, ולכן יש לה זכות להשפיע על זהות הנאמן בתיק.
...
אם המלצותיו של הנאמן אינן נראות למבקשת נכונות, רשאית היא לעמוד על טענותיה, לשתף פעולה עם הנאמן בבדיקת תביעת החוב, ואם הכרעתו לא תהיה מקובלת עליה, תהיה היא רשאית לערער עליה.
התוצאה אני דוחה את הבקשה להחלפת הנאמן.
המבקשת תשלם את הוצאות הבקשה, בסכום של 3,000 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה כפי שציינה כב' השופטת ש' גלר בהחלטותיה בעיניינו של החייב מלכתחילה מדובר בהליך התלוי על בלימה: מדובר בחייב שהחלק הארי של חובותיו, שאינם מבוטלים, הוא חובות בדין קדימה בשל אי תשלום מזונות; אין לחייב נכסים ידועים מהם ניתן להפרע; הוא נושא בתשלומי מזונות לארבעה ילדים משתי נשים שונות (תשלומים שהופחתו על ידי בית המשפט של פשיטת הרגל), ואינו ממצה את כושר הישתכרותו; החייב אף לא הצליח להגיע להבנה כלשהיא עם המל"ל ביחס לחוב העצום שצבר לאחר צו הכנוס.
...
משנמצא כי לאורך תקופה ארוכה החייב לא מילא את חובותיו בהליך החליט בית המשפט (כב' השופטת ש' גלר) עוד ביום 25.10.2018 לבטל את ההליך, ואולם ביום 13.3.2019 נעתר בית המשפט לבקשת החייב והורה לחדש את ההליך בכפוף לתשלום מלוא חוב הפיגורים והגשת דוחות.
ההליך חודש בסופו של דבר ביום 12.5.2019.
החלטתי כי יש לקבוע דיון בגורל ההליך וכך עשיתי.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

נטען שבהתאם לבקשה לצוו כנוס, חובות החייב נוצרו החל מיום 1.4.91 והוגשו נגדו תביעות חוב בסכום של כ-3.8 מיליון ש"ח. לפי תסקיר שהגיש הנאמן ב-12.9.21, נגד החייב אושרו תביעות חוב סכום של כ-3.2 מיליון ש"ח, מתוכם 331,489 ₪ בדין קדימה (מתוכם כ-241,000 ₪ חוב מזונות למוסד לביטוח לאומי).
ב"כ המשיבה ערך חישוב לפיו החייב חייב למשיבה סכום של 1,081,033 ₪, לפי הפרוט הבא: חוב מזונות הילדים -בסכום של 194,462 ₪, חוב מזונות אשה בסכום של 192,000 ₪, חוב משכנתה שהמשיבה שילמה בסכום של 91,636 ₪, חוב לעירית אשדוד עבור ארנונה ומים בסכום של 60,000 ₪, סכום שלטענתו בתוספת הצמדה וריבית כדין מ-7/05 עומד על 146,375 ₪.
המועד בו נעשה החייב פושט רגל סעיף 84(א) לפקודה קובע: "יראו פשיטת רגל של חייב, בין על פי בקשתו ובין על פי בקשת נושה או נושים, כחלה למפרע בזמן שבו נעשה מעשה פשיטת הרגל שבגללו ניתן צו הכנוס נגד החייב וכמתחילה בזמן ההוא.". לכן, לכל המאוחר נעשה החייב פושט רגל במועד מתן צו הכנוס – 2.11.14 (המועד הנכון הוא לכל המאוחר מועד חתימת התצהיר על ידו, 21.8.14, אולם להפרש זה אין חשיבות לצורך החלטה זו).
...
לכן, לא שולמה תמורה על ידי המשיבה ברכיב זה. נוכח האמור, למרות שאני מקבל את טענת המשיבה ששולמה תמורה על ידה עבור זכויות החייב בדירה, היא לא הוכיחה את גובה התמורה ששילמה, למעט סכום של 10,564 ₪, כך שהמשיבה לא הרימה את הנטל המוטל עליה להוכיח שהתמורה ששילמה עבור הזכויות בדירה הייתה בת ערך.
נוכח האמור אני קובע שהמשיבה לא הוכיחה, כפי הנטל המוטל עליה, שהחייב היה כשר-פירעון במועד הענקה ויותר מכך, הוכח שלחייב היו חובות משמעותיים לפני המועד הקובע, אשר לא סולקו עד למועד הגשת הבקשה לצו כינוס.
התוצאה אני קובע כי הענקת חלקו של החייב בדירה למשיבה בטלה כלפי הנאמן.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפש"ר (ת"א) 1831/00 פלונית נ' פלוני (נבו, 2004) הובהר כי -   "סעיף 128 מהוה חלק ממערכת דינים מיוחדת,  שעניינה התוית מעמדם המיוחד של דמי המזונות מחד גיסא, ואיזון בינו לבין צרכיהם של הנושים ה"חצוניים",  אשר הנאמן פועל בשמם, מאידך גיסא, הסעיף מהוה מעין פיתרון זמני, המאפשר לבית המשפט לקצוב סכומים מהקופה באורח מיידי לטובת בן-מישפחת החייב,  במזונותיו הוא חב.  זאת, כאשר יתרת ההגנה על נושא המזונות מושגת על-ידי מתן דין קדימה לחובות אלו,  ועל-ידי ההוראה היחודית,  המונעת את תחולת ההפטר על חוב המזונות, על כל המשתמע מכך".
וכך גם בענין פש"ר (ת"א) 2206/05 בכשי נ'  עו"ד חגי (נבו 2006) נקבע: "אין ספק כי מכח מנגנון זה  (שעצם מהותו איזון בין החובה לשלם לקטינים לבין צרכי הנושים), משתלמים תכופות סכומים הנופלים בהרבה מאלו שנקבעו בהסכמי גירושין, או אף בידי ערכאה כבית המשפט למשפחה, שמול עיניו עמד אך הסיכסוך בין החייב לבין רעייתו לשעבר וילדיהם" כן יש לזכור כי פסיקת מזונות אישה הנה החריג, וכי לרוב ייפסקו מזונות קטינים (ראו : פשר (מרכז) 55056-12-16  דב גולדרינגר נ' כונס נכסים רישמי תל אביב (נבו, 31/5/2017)).
...
גישה זו מקובלת עלי.
בהקשר זה מקובלת עלי טענת החייב כי יש קושי בטענות הנושה ולא ברור מדוע אינה פונה למל"ל לגבות את דמי המזונות אם אכן מדובר בדמי מזונות.
בהקשר זה נכון היה שהנאמן היה נכנס מאחורי פרגוד פסק הדין ועורך בירורים מעמיקים יותר בסוגיה זו ומכל מקום עמדתו אינה מקובלת עלי, שכן, בהתאם לפסיקה, אין מקום לקציבת המזונות בנסיבות אלו.
לאור כל האמור אני דוחה את הבקשה לקציבת מזונות אשה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המבקשת בתשובתה טענה כי החוב כלפיה מצוי בדין קדימה.
באשר לפסיקה אליו מפנה הכונ"ר בתגובה, נטען כי המדובר במקרים שאינם דומים לנסיבות הליך זה. כך למשל, במקרה בו נדחתה בקשת אישה לקציבת מזונותיה, הבקשה נדחתה בשל כך שקציבת המזונות בפסק הדין נעשתה במהלך הליך פשיטת הרגל ועל כן אין ללמוד מנסיבות המקרה שם ביחס למקרה זה. המבקשת חוזרת על טענתה כי זכאית לקציבת המזונות בהתאם לבקשתה.
...
לאחר שבחנתי את נסיבות המקרה הנדון ולאחר ששקלתי את מלוא הנתונים ובאיזון הראוי בין האינטרסים השונים העומדים בבסיס הבקשה, אני מוצא לקבוע כי דמי המזונות אותם על החייב לשלם למבקשת ייקצבו בסך של 2,700 ₪ לחודש.
בשים לב לנתונים הקיימים, אני מורה כי צו התשלומים שעל החייב לשלם בהליך פשיטת הרגל יעמוד על סך של 3,000 ₪ לחודש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו