באותה החלטה הוריתי גם: "לא ראיתי ראיות מטעם הנתבעת בנידון; אלו, ככל שקיימות, יוגשו בתוך 30 יום מהיום. ככל שמבקש מי מהצדדים לחקור מי מהמומחים שמונו בנידון - יודיע הצד המבקש בתוך 30 יום על כך לבית המשפט, תוך משלוח מכתב מתאים - במקביל למומחה, על מנת שישריין לעצמו מועד (החל מהשעה 11:30 ביום הדיון)".
ביום 30.11.20 ניתנה בתיק ההחלטה הבאה: "רשמתי לפניי שהנתבעת בוחרת שלא להגיש ראיות מטעמה בנידון. עוד רשמתי לפניי, שהצדדים אינם מבקשים לחקור מי מהמומחים הרפואיים שמונו מטעם בית המשפט בנידון. אזכיר כי המומחה הרפואי שמונה בנידון בתחום האורתופדיה, ד"ר לין, לצער כולנו - נפטר לאחרונה, ז"ל. אך, כאמור, ממילא הצדדים לא ביקשו זימון מי מהמומחים".
למחרת מצאה הנתבעת להודיע בהודעה לאקונית: "הנתבעת מודיעה כי אין בכוונתה להגיש ראיות מטעמה למעט תעודות עובד ציבור. הנתבעות יבקשו לחקור את המומחה על חוות דעתו בהיתחשב בכך שקביעתו אינה מתיישבת עם קביעת המל"ל".
לנוכח ההודעה הזאת מטעם הנתבעת, שהיא בעצם בקשה לחקור את המומחה שנפטר, המוגשת באיחור משמעותי מאוד – לאחר שבית המשפט סיכם את חיתוך המצב הדיוני בתיק בהחלטה מיום 30.11.20, לפיו "עוד רשמתי לפניי, שהצדדים אינם מבקשים לחקור את מי מהמומחים הפרואיים שמונו מטעם בית המשפט בנידון".
הנתבעת מיתנגדת בתגובתה למשתמע מההודעה מטעם התובע (המבקש לחקור מומחה שנימסר על פטירתו), וטוענת כי בנסיבות אין להעתר לבקשה המקופלת בהודעת הנתבעת (בעצם – מינו מומחה נוסף בתיק), הן משום שלפי הוראות בית המשפט חלף המועד להעלות בקשה כזאת, והן משום שעמדה זו, בנסיבות פטירתו של המומחה, שנתן שתי חוות דעת שחוזרות על אותה קביעה (לאחר בדיקה מחודשת של התובע) – איננה מידתית ("יש גבול גם לציניות").
...
התובע הסכים להצעה, אך נראה שהמו"מ התעכב בשל טענות הנתבעת לכך שהתאונה ארעה ב"שירות מעביד", ובסופו של דבר התובע פנה לקביעת דרגת נכות במל"ל (בשלהי 2018).
הנתבעת מצביעה על עיכובים שהיא מייחסת לנתבעת בניהול תיק זה, ומצביעה על כך שלטעמה מדובר בעוד עיכוב שהנתבעת מבקשת לכפות בתיק זה, שהוא בבחינת "ניצול ציני ומכפיר של מותו של המומחה".
הנתבעת משיבה שהיא עומדת על זכותה לחקור את המומחה בשל הפער בין קביעותיו לבין קביעת המל"ל, "ולנוכח אמירתו של בית המשפט פטירתו של המומחה נראה כי אין מנוס ממינוי מומחה אחר".
ובכן, התשובה של הנתבעת בהקשר לאמירת בית המשפט איננה ברורה.
כאמור, בשל הנסיבות בהן המומחה בתחום האורתופדיה בדק שוב את התובע, ומועד ההוכחות נדחה, מצא בית המשפט לחזור ולהורות באותה החלטה בה קבע את מועד הדיון (מיום 5.7.20) כי:
"לא ראיתי ראיות מטעם הנתבעת בנדון; אלו, ככל שקיימות, יוגשו בתוך 30 יום מהיום.
אי לכך, מדובר באיחור מהותי ולא מידתי מאת הנתבעת בדרישתה לחקור את המומחה בתיק זה, בנסיבות המיוחדות לתיק זה, ובהיעדר מידתיות בעמידה על הדרישה למנות מומחה נוסף בתיק זה; שכן, משמעה על עמידת הנתבעת על זכותה לחקור היא - מינוי מומחה נוסף, שעקרונית לא ניתן להציג לו את קביעת המל"ל לצורך מתן חוות דעתו, וכן ניתן להציג לו את חוות הדעת שנתן ד"ר לין המנוח בנדון [בר"ע (י-ם) 3259/01 כלימי חוה נ' הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ (פורסם; 8.9.2003; כב' השופט משה דרורי)
דא עקא; הדין בשקלולו המלא - מורה כי, למרות האמור, יש להיעתר לבקשה.
לאור כל האמור לעיל, אני קורא לצדדים להידבר, ולראות אם ניתן "לקצר"; במיוחד, לאור הערותי לגבי הצפי – מה יוצג למומחה בשלב שבו יתבקש ליתן לחוות דעת.