לטענת המבקשת, היא מקפידה על אכילת מוצרים ללא שומן צמחי וחומרי לוואי, ומשכך שמחה לרכוש את העוגיות האמורות לעיל במחיר של 8 ₪.
כפי שעולה מהבקשה דנן, במענה לטענות המבקשת, טענה המשיבה 1, כי אינה אחראית לסימון המוצר ושמו וכי האחריות לכך מוטלת על היבואן, ובעניינינו- המשיבה 6.
המשיבה 6 טענה מצדה, כי לא שלטה בסימון המוצר שנעשה על ידי היצרן שנימצא בהודו, וכי לא הייתה ערה לאי ההתאמה בין שם המוצר למוצר בפועל.
...
בכל הנוגע לדרך חישוב שכר הטרחה שיש לפסוק, נקבע בעניין שמש כי כעקרון, יש לבכר את שיטת האחוזים:
"סיכומם של דברים עד כה הוא, כי אנו סבורים שבתביעות ייצוגיות שעניינן בסעד כספי יש לאמץ את שיטת האחוזים כשיטה המקובלת לקביעת שכר הטרחה של עורך הדין המייצג. שיעור האחוזים שייפסק יושפע הן מנסיבותיו הספציפיות של ההליך, הן מהאופן בו הסתיים ההליך והן מגובה הסכום שנפסק. כמו כן, יחושב שיעור שכר הטרחה מתוך הסכום שנגבה על ידי הקבוצה בפועל. כמו כן, מן הראוי לפסוק את שכר הטרחה בשיעור מדורג, במובן זה שככל שסכום הזכייה גדל, אחוז שכר הטרחה קטן".
עם זאת, בפסיקה מאוחרת יותר, עע"מ 2978/13 מי הגליל -תאגיד והביוב האזורי בע"מ נ' יונס (פורסם בנבו, 23.7.2015), הבהיר בית המשפט העליון, כי אינו מחויב לשיטת האחוזים, אלא בנסיבות מסוימות:
"נקודת המוצא היא אם כן, כי השיטה המקובלת בישראל לחישוב שכר טרחה וגמול בתובענות ייצוגיות היא שיטת האחוזים, החלה כאשר נפסק סעד כספי לטובת חברי הקבוצה המיוצגת. אמנם, אין משמעות הדבר כי בית המשפט חייב לפסוק בשיטה זו, אלא כי אם יבקש לנקוט בשיטת חישוב מסוימת, מעבר לשיקולים הכלליים המנויים בסעיפים 23-22 לחוק, שעניינם גמול לתובע המייצג ושכר טרחה לבא-כוחו, יש לעשות זאת בדרך של שיטת האחוזים".
בנסיבות העניין שלפניי, ולאחר בחינת הקריטריונים הקבועים בחוק תובענות ייצוגיות, מצאתי לאשר את הגמול ושכר הטרחה כפי שהומלצו על ידי הצדדים.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.
בהתאם להוראות סעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות אני מורה על פרסום ההודעה השנייה, אשר צורפה כנספח 2 להסדר הפשרה, בעיתונים "הארץ" ו"גלובס".