בדיון שהתקיים ביום 14.2.2023 בפני כב' הרשם טארק חסנין חזרו הצדדים על טענותיהם בהודעת העירעור וכתב התשובה.
ב"כ המשיב אף הגיש את בקשת ב"כ המערערת ותשובת המוסד לסרוק את פרוטוקול הוועדה, והוסיף כי הפרוטוקול נסרק ואף נשלח במצורף למכתב מיום 10.5.2022.
עוד אוסיף, כי בהתאם לנקבע בעיניין דולאני שצוטט דלעיל, סכויי העירעור ייתכן שיעלו כדי "טעם מיוחד" להארכת מועד הגשת העירעור, וכי הטעמים המנויים בתקנה 125 לתקנות בית הדין (סדרי דין) אינם מהוים רשימה סגורה של טעמים העולים כדי "טעם מיוחד". לכן, יש לבחון כל מקרה בהתאם לנסיבותיו, ובשים לב לכך שעל פי ההלכה הנוהגת בבתי הדין, את תקנה 125 לתקנות בית הדין (סדרי דין) יש לפרש מתוך גישה סלחנית, ההולמת את ייעודו של בית הדין לעבודה.
...
טענות הצדדים – המערערת טענה כי בהחלטת הועדה נפלו מספר פגמים משפטיים, כמפורט להלן: לא נכח בועדה מומחה ראומטולוג, למרות שעיקר הערר עניינו דלקת הפרקים, ומדובר בתחום מומחיות של ראומטולוג; המערערת מפנה לתיעוד רפואי שבו מתואר מצבה הרפואי והתפקודי הקשים ביותר, תוך כדי הדגשה של מעורבות פרקים גדולים, ברכיים, ירכיים, כתפיים, אגן, קרסוליים, הרס בברכיים, והיא אף מועמדת להחלפת ברכיים; עוד נטען, כי מה שנאמר למערערת ובאת-כוחה הינו שונה לחלוטין ממה שנרשם בסופו של דבר בהחלטת הועדה.
אשר להחלטת הועדה – לגופו של עניין, ולאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובכלל החומר המונח לפני, ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתבי הטענות ובדיון בפני בית הדין, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן,
בהופעתה בפני הועדה המערערת ציינה כי הערעור שלה מתייחס לדלקת הפרקים שבה היא חולה.
לאור כלל האמור לעיל, אני סבור שיש לקבל את הערעור באופן שעניינה של המערערת יוחזר לועדה הרפואית לעררים על מנת שזו תתייעץ עם מומחה לראומטולוגיה, ותשקול מחדש את עמדתה.
לסיכום – דין הערעור להתקבל.