מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מועד להגשת התנגדות לתכנית

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשים טוענים כי מאזן הנוחות נוטה לטובתם מאחר שהנזק שעלול להגרם להם ולתושבים נוספים שאינם מודעים לתכנית בשל הפגמים החמורים שנפלו בהליכי פירסומה, אם יאבדו את זכות ההיתנגדות בשל חלוף המועד להגשת ההתנגדויות – עולה משמעותית על הנזק שייגרם למשיבות.
...
] אף אם התנגדותן של המשיבות, בין במישור נושא העתירה בין במישורים אחרים, היתה נדחית, היה באפשרותן להעמיד את החלטת הועדה המשותפת לביקורת שיפוטית לאחר אישור התוכנית כמקשה אחת ולא לשיעורין" (פס' 16-11; ההדגשות הוספו).
סוף דבר, הבקשה נדחית.
לפיכך, אני מורה כי המועד להגשת התנגדויות לתכנית יוארך עד ליום 14.9.2021.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מחומר זה נתחוור, כי למעשה טענותיו המקצועיות של העותר לא נדונו לגופו של עניין שכן הלה איחר את המועד להגשת היתנגדות לתכנית, זאת לטענתו בשל התרשלות הועדה המקומית אשר לא יידעה אותו אודות הפקדת התכנית; וכי הייתה אומנם התארגנות לפנייה לועדת הערר בעיניין התכנית אך העותר בחר שלא להצטרף לערר.
...
על-כן, דין העתירה להידחות לגופה; ולנוכח תוצאה זו, מתייתר הצורך לדון בטענות הסף שהעלו השמאים, ובין-השאר בטענות בדבר אי-ניקיון כפיים, השתק ומניעות.
התוצאה על-יסוד האמור לעיל, העתירה נדחית.
בהתחשב במכלול הנסיבות, ישלם העותר למשיבה 1 הוצאות בסך כולל של 10,000 ₪, ולכל אחד מהמשיבים 4-2 שכ"ט עו"ד בסך כולל של 8,000 ₪ (ובסך הכל 24,000 לשלושתם).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 92 לחוק התיכנון והבניה קובע כדלקמן: "(א) הודעה על הפקדה תיכלול ככל האפשר את מספרי הגוש והחלקה, את שם השכונה ואת הרחוב ומספרי הבתים שהתכנית נוגעת להם; כן תיכלול ההודעה את עקרי הוראות התכנית המופקדת, ואת המען והמועד להגשת התנגדויות לתכנית.
...
מנגד, טענו המשיבות, בהן הוועדה המקומית לתכנון ולבניה רמת גן וכן עיריית רמת גן והוועדה המחוזית לתכנון והבניה מחוז תל אביב, כי דין העתירה לסילוק על הסף, הן מחמת שיהוי ניכר בהגשת העתירה ומעשה עשוי והן לגופו של ענין בהעדר כל בסיס לטענות העותרים.
סוף דבר העתירה השנייה בהינתן כל האמור לעיל, לא נותר לי אלא לדחות את טענות העותרים גם ביחס לעתירה השניה.
סוף דבר התנגדות העותרים להקמתו של מבנה ציבורי במגרש הסמוך לביתם, הינה מובנת ואף לגיטימית מבחינתם, עת ביקשו להותיר המגרש כשטח ירוק ללא מבנים.
בהינתן כל האמור לעיל לא נותר לי אלא לדחות את שתי העתירות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לגבי מועד הגשת ההיתנגדות, חוזר העותר על הסיבות לאיחור וטוען כי היה מקום לאשר את הגשת ההיתנגדות ולדון בה למרות האיחור, תוך שהו מדגיש בטיעוניו את חשיבותה של זכות ההיתנגדות לתכניות ולהליכי תיכנון ומפנה לפסיקה בנוגע לחשיבותה של זכות הטיעון בהליך המינהלי באופן כללי.
...
העתירה הקודמת - על רקע האמור, הגיש העותר עתירה קודמת (עת"מ 44115-01-22, אשר התבררה בפני, להלן: "העתירה הקודמת").
דיון והכרעה - לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני מורה על עיכוב ביצוע הפרסום של התכנית עד מתן פסק דין בעתירה, אך מורה על שינוי ההחלטה שניתנה לגבי מועד לקיום דיון בעתירה, נוכח הצורך לקצר את ההליך.
במקרה כאן, בבחינת מאזן הנוחות ניצבים זה מול זה הפגיעה הנטענת בזכויות העותר והאפשרות שפרסום התכנית יגרום למצב "בלתי הפיך" מבחינתו, למול הפגיעה הנטענת בזכויות של כלל התושבים שעליהם חלה התוכנית בשל העיכוב הממושך בקידום התכנית עד כה. כאשר אלו הם פני הדברים, ושעה שבכוונתי לתת פסק דין בתיק בהקדם האפשרי – שוכנעתי שמאזן הנוחות מחייב להיעתר לבקשה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

יש לראות כי בעתירה הקודמת ובעתירה הנוכחית, המחלוקת העיקרית שבה היה צורך לידון הנה האם שגתה הוועדה המחוזית בכך שלא הסכימה להאריך את המועד להגשת היתנגדות מטעמו של העותר לתכנית (ונזכיר כי ההיתנגדות שלו הוגשה 4 חודשים אחרי המועד שבו פורסמה ההפקדה ואחרי שכבר היתקיים הדיון בשאר ההתנגדויות, שהוגשו במועד).
...
העתירה הקודמת - על רקע האמור, הגיש העותר עתירה קודמת (עת"מ 44115-01-22, אשר התבררה בפני, להלן: "העתירה הקודמת").
הדגשתי בהחלטה הקודמת כי האיזון בין האינטרסים המנוגדים אז הביא אותי למסקנה שיש מקום לעכב עוד לפרק זמן נקוב את הפרסום, לקיים דיון מוקדם בעתירה, וכך לתת פסק דין בעתירה עצמה – לכאן או לכאן.
לכן, בשים לב למכלולי השיקולים, סבורני כי נקודת האיזון השתנתה בעקבות הפטירה המצערת של העותר המנוח, בנסיבות המצטברות בתיק זה. משכך, אין מקום להמשיך להורות על קיומו של צו הביניים עד מתן פסק דין בעתירה, ולו מן הטעם שעדיין לא ניתן לקבוע מועד לדיון בעתירה, לא ניתן לדעת אם העתירה תישאר כפי שהיא, שמא תוגש בקשה לתיקון העתירה, לא ניתן לדעת אם יתבקש לצרף תצהיר נוסף/אחר לעתירה ולמעשה גם ב"כ המלומד של העותר לא יכול להמשיך ולנהל בשלב זה את התיק עד שלא יוגש ייפוי כוח מטעם היורשים.
מהטעמים מעלה, אני מורה על ביטול צו הביניים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו