מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מועד התיישנות פיצויי פיטורים

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

יתרה מכך, על פי הסיפא לסעיף, הכלל הוא שהולכים "לפי המוקדם", היינו, אם עובד קיבל לידיו את פצויי הפיטורים, כחלוף מעל שנה מן המועד הקובע לתשלום פצויי פיטורים והגיש את תביעתו לבית הדין לתשלום פצויי הלנת פצויי פיטורים על האיחור בתשלום הפיצויי בתוך 30 יום מקבלת הפיצויי - מורה אותנו הסעיף כי תביעתו לפצויי הלנת פצויי פיטורים היתיישנה מן הטעם שהמועד המוקדם מבין השניים, היה חלוף שנה מן המועד הקובע לתשלום פצויי פיטורים.
...
משנקבע כי שכרה הקובע של התובעת יעמוד על סך 11,447 ₪, לצורך חישוב פדיון ימי החופשה יש לקחת בחשבון את שכרה היומי של התובעת בסך 520 ₪, תשלם הנתבעת לתובעת סך 5,340 ₪, בגין 10.27 ימי חופשה.
סוף דבר מכל האמור לעיל, התוצאה הינה אפוא, כי תביעת התובעת מתקבלת בחלקה ברכיבים: סך 24,074 ₪, בגין הפרש פיצויי פיטורים; סך 5,340 ₪, בגין פדיון חופשה (10.27 ימים); מהסכומים האמורים לעיל יקוזז סך 2,650 ₪ , כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת סך כולל של 26,764 ₪; לתשלום תוך 30 יום מקבלת פסק-הדין, שאם לא כן, ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (לאור השיהוי בהגשתה), ועד לתשלום המלא בפועל.
תביעת התובעת להלנת פיצויי פיטורים - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה לדחיית רכיב פצויי ההלנה: לטענת הנתבעת התביעה לפצויי הלנת פצויי פיטורים היתיישנה, שכן המועד לתשלום היה עד ליום 29.12.16 ואילו התביעה הוגשה לאחר שחלפה שנה מהמועד האמור.
...
התובעת טענה בתגובה, כי הנתבעת לא העלתה את טענת ההתיישנות בהזדמנות הראשונה ומשכך דין הבקשה להידחות.
התובעת תטען כי בהתאם לסיכום ביניהן היא זכאית לסכום של 32,500 ₪ המורכב מ-25,000 ₪ בגין חלקה בזכייה בתיק ענת פסחוב (ענת מהצפון").
סוף דבר: בקשות הנתבעת מתקבלות.
הנני מורה על דחיית רכיב התביעה שעניינו פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, דחיית התביעה לפיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה המתייחסת לתקופה הקודמת לחודש 6/11 ולמחיקת רכיב התביעה שעניינו פיצויים בגין הפרת זכויות יוצרים – מתן חשבונות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה לפצויי פיטורים לא היתיישנה, לנוכח מועד סיום העבודה על פי כתב התביעה ובכפוף להוכחת טענות התביעה בעיניין זה. אשר לדחיית התביעה מחמת מניעות ושיהוי - התובעים הגישו את תביעותיהם בחודש 7/2020 בטענה כי מועד סיום יחסי העבודה היה בחודש 12/2016.
...
ברם, לאחר שנדחתה טענתו לקיומה של שותפות, עולה המסקנה כי בין הצדדים שררו יחסי עובד מעסיק.
דיון והכרעה הלכה היא, כי הסעד של סילוק תביעה על הסף ניתן על ידי בתי המשפט בכלל ובתי הדין לעבודה בפרט ביד קמוצה ובמשורה, רק כאשר בית הדין סמוך ובטוח כי אף לאחר הוכחת כל אשר נטען בכתב התביעה, עדיין דינה יהא להידחות, שכן אין במסכת העובדות המתוארות כדי להצמיח עילת תביעה וזכות לסעד (דב"ע (ארצי) מד/15-3 אפנר – מפעלי הדסה לחינוך, פד"ע כ 242; דב"ע (ארצי) נא/31-3 חיפה כימיקלים – כלפון, פד"ע כב 51; דב"ע (ארצי) נו/140-3 כי"ל – כימיקלים לישראל – ליאונרד שור, פד"ע ל 152).
סוף דבר הבקשות לדחייה על הסף – נדחות בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ובלשון פס"ד טיברמן (עע (ארצי) 1616/04 פיליפ טיברמן נ' מקורות חברת מים בע"מ (2016)): "תביעה לפצויי פיטורים נוצרת עם סיום יחסי העבודה וכללי ההתיישנות יבחנו מאותו מועד". מכאן, כי זכותו של התובע לתשלום פצויי פיטורים התגבשה ביום 8.4.2011.
...
עיון בתלושי השכר של התובע שצורפו לכתב התביעה מעלה, כי שולם לו שכר שעתי ובהתאם לטופס 161 שצורף לכתב התביעה עמד שכרו הקובע לצורך חישוב פיצויי הפיטורים על 5,902 ש"ח. עיון בתלושי שכרו של התובע לשנים 2011-2010 שצורפו לכתב התביעה מעלה, כי שכרו השעתי עמד על 32 ש"ח עד לחודש 6/2010 ומחודש 7/2010 הועלה ל 34 ש"ח. מן הדברים דלעיל עולה, כי על פני הדברים לא נפלה טעות חישובית מלפני הנתבעת בקביעת השכר הקובע וגובה פיצויי הפיטורים המגיעים לתובע, וודאי לא טעות שהתובע ידע להצביע עליה, משטענתו לשכר קובע בגובה 10,900 ש"ח נטענה בעלמא וללא כל הסבר.
ונסיים בדברי הנשיאה, כב' השופטת ורדה וירט ליבנה אשר קבעה בפס"ד טיברמן כי יש לדחות את תביעתו מטעמי התיישנות: "בע"ע 300431/97 פרופ' רות נויברגר- גלעד גימלאות לעובדים דתיים בע"מ, עבודה ארצי כרך לג(81), 32 :
" סיכום ומסקנות באיזון בין זכות הגישה של התובע לערכאות לבין זכותה של הנתבעת שלא להתבע לאחר חלוף תקופת ההתיישנות, והאינטרס הציבורי המחייב כי ערכאות משפטיות לא תכלנה את זמנן על תביעות שהתיישנו, בהנתן שניהולה של תביעה כאמור תבוא על חשבונם של מתדיינים הממתינים לתורם וליומם בפני בית הדין, מצאנו כי יש להורות על דחיית התביעה מחמת התיישנות זכות התביעה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2013 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בשים לב לתכליתה של הוראת סעיף 9 הכיר בית הדין הארצי במשלוח טופס 161 וטופס שיחרור כספים לקופת גמל בעקבות פסק דין קודם בדבר קיום בזכות כ'הודאה בקיום הזכות' המאריכה את מועד ההתיישנות לתביעת פצויי פיטורים מוגדלים[footnoteRef:13].
...
סוף דבר על דעת כלל חברי המותב ערעור המערער כנגד העובד יידחה, למעט בסוגיות הבאות: (1) "השכר הקובע", כאמור בסעיף 26 לעמדת השופט אילן איטח.
המערער ישלם לקרן מנוף שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.
המערער ישלם לקרן מנוף שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו