תקנה 162(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי), החלה בבית הדין לעבודה על פי תקנה 129 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 (להלן: תקנות בית הדין לעבודה) קובעת, כי המסמך הראשון המוגש בתיק "יומצא לנמען שאינו בית המשפט בדואר או במסירה אישית, זולת אם הייתה הסכמה אחרת בכתב של הנמען".
דעותיהם של הצדדים אינן חלוקות על כך, שהערעור העקרי הומצא למשיבה לראשונה בדואר רשום, רק ביום 21.3.2023 (ראו: סעיף 5 לתגובת המערערים מיום 23.4.2023 וסעיף 8 לתשובת המשיבה מיום 24.4.2023, שכפי הנראה נפלה בו טעות סופר בציון התאריך).
בהתייחס למועד המצאה זו, שאין חולק שהיא בבחינת המצאה כדין, הוגשה הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור שכנגד במסגרת המועד הקבוע בתקנה 99 לתקנות בית הדין לעבודה.
ראשית, הלכה פסוקה היא, כי הגשת בקשה להארכת מועד במסגרת המועדים הקבועים בדין להגשת הליך ערעורי או הודעה לצד שכנגד על כוונה להגיש ערעור שניתנה בתוך המועד, מצביעה על שקידתו של המבקש בהגשת ההליך הערעורי ושוללת את צפייתו של הצד שכנגד לסופיות ההליכים.
...
הספק בעניין קיומה של ידיעה ברורה וממשית של המשיבה אודות פסק הדין עולה גם בשים לב לטענת ב"כ המשיבה, לפיה מועד משלוח הפקס הנטען חל "לפני שהיתה מיופת כח בתיק" (אף שלטעמנו היה מקום לצרף עותק מיפויי הכח לתמיכה בטענה זו).
מכל מקום, גם לו הייתי יוצאת מנקודת הנחה לפיה הוכחה ידיעה ברורה וממשית של המשיבה בהתייחס לערעור העיקרי ותוכנו ביום 21.2.2023 או ביום 6.3.2023, שוכנעתי שבנסיבות העניין אין די בכך, ולא מתקיימת הצדקה מספקת להחלת 'כלל הידיעה' על המשיבה.
הבקשה להארכת מועד להגשת הערעור שכנגד
בנסיבות העניין, באתי לכלל מסקנה, שמתקיימים טעמים אשר משקלם המצטבר מצדיק היעתרות לבקשה להארכת מועד להגשת הערעור שכנגד.