מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מועד הגשת ערעור על עתירה מנהלית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לסיום, טענו העיריה והכונס כי החלטת רשמת ההוצאה לפועל על מינוי הכונסים היא החלטה חלוטה, שכן ההחלטה נתנה ביום 20.6.21 והמועד להגשת ערעור על החלטתה חלף זה מכבר.
מבלי להכנס לשאלה האם ניתן וצריך להגיש עתירה מנהלית על החלטה הערייה לנקוט בהליכי הוצאה לפועל, חלף העברת הקנס לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות, דומה כי מעת שבית המשפט הורה על העברת הדיון בתביעה לבית משפט זה, בית משפט זה קנה סמכות לידון בה, מכח ס' 79(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984.
...
אני סבורה שדין התביעה לסעדים החלופיים להימחק על הסף.
לפיכך, אני מורה על מחיקת הסעדים החלופיים מכתב התביעה.
סוף דבר אין חולק כי רשמת ההוצאה לפועל לא הכריעה בטענת התובעות לפיה היה על העירייה לנקוט בהליכים לגביית הקנס שהוטל עליהן באמצעות המרכז לגביית קנסות.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 28.6.22, הגישו המבקשים בקשה להארכת המועד להגשת ערעור על פסק דינה של המפקחת על רישום המקרקעין מיום 11.4.22 לפיו התקבלה תביעת המשיבים 1-8 לאשר ביצוע עבודות על פי הסכם תמ"א 38 בכפוף להיתר כדין, עד 30 יום לאחר הכרעה חלוטה של בית המשפט לעניינים מינהליים בעת"מ 27319-04-22 שהגישו המשיבים 1-8.
בבקשתם, טענו המבקשים כי במצב שנוצר, הגשת העירעור בטרם תוכרע העתירה יש בו כדי להביא לניהול הליכים שיתכן ולא יהיה בהם צורך שכן ככל והעתירה תדחה ולא ניתן יהיה להוציא היתר בנייה, פסק דינה של המפקחת יהיה חסר משמעות מעשית ויתכן וייתר הצורך בהגשת העירעור.
...
אף אלמלא הייתי מגיעה למסקנה כי חלף המועד, לא היה מקום להאריך את המועד להגשת הערעור עד לאחר הפוך פסק הדין בעת"מ 27319-04-22 חלוט.
אף שלאור טיעוני המבקשים ספק אם יהיה בידיהם להצביע כעת, על "טעם מיוחד" המצדיק על פי הפסיקה את הארכת המועד, אני קובעת כי רשאים הם להגיש בקשה להארכת המועד להגשת הערעור, עד מועד הגשתו, לא יאוחר מיום 6.9.22.
לסיכום: הבקשה להאריך את המועד להגשת הערעור עד 30 יום ממתן פס"ד חלוט בעת"מ 27319-04-22 נדחית.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטות בית המשפט המחוזי לוד (השופט י' צלקובניק) ב-עפ"ת 5002-10-22 מהימים 1.11.2022 ו-8.11.2022 בגדרן נדחתה בקשת המערער להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת בית המשפט לתעבורה מחוז מרכז ב-המ"ש 8842-01-22 מיום 24.2.2022.
בשולי הדברים, ומבלי לחוות דיעה, יש להפנות את המערער לדברי המשיבה כי ההליך המתאים "לתקוף את החלטתה של רשות הרשוי לפסול את רישיון הנהיגה שלו, וכי בהיותה החלטה מנהלית, המסלול הנכון להשיג עליה הוא בעתירה מנהלית ולא בעירעור פלילי". העירעור נדחה איפוא.
...
דין הערעור להידחות.
בשולי הדברים, ומבלי לחוות דעה, יש להפנות את המערער לדברי המשיבה כי ההליך המתאים "לתקוף את החלטתה של רשות הרישוי לפסול את רישיון הנהיגה שלו, וכי בהיותה החלטה מנהלית, המסלול הנכון להשיג עליה הוא בעתירה מנהלית ולא בערעור פלילי". הערעור נדחה אפוא.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי הבקשה לעיכוב ביצוע הוגשה בשיהוי ניכר – כשלושה חודשים לאחר מתן פסק הדין – הגם שניתן היה להגישה ללא קשר למועד הגשת העירעור.
כעת אפרט את הנימוקים למסקנה זו. כידוע, נקודת המוצא לענייננו היא כי אין בהגשת ערעור על פסק דין שניתן בעתירה מינהלית כדי לעכב את ביצועו (ראו: תקנה 42 לתקנות בתי משפט לענינים מנהליים (סדרי דין), התשס"א-2000).
...
בהגיעו למסקנה האמורה קבע בית המשפט המחוזי כי ההתקשרויות לא עמדו בתנאים שנקבעו בחוזר מנכ"ל משרד הפנים 8/2016 בכל הנוגע להתקשרות שפטורה מחובת המכרז לפי סעיף 3(8) לתוספת השנייה לצו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות), התשי"ח-1958 (להלן בהתאמה: התוספת השנייה ו-הצו), דהיינו התקשרות שעניינה ביצוע עבודה מקצועית הדורשת ידע ומומחיות מיוחדים או יחסי אמון מיוחדים.
כעת אפרט את הנימוקים למסקנה זו. כידוע, נקודת המוצא לענייננו היא כי אין בהגשת ערעור על פסק דין שניתן בעתירה מינהלית כדי לעכב את ביצועו (ראו: תקנה 42 לתקנות בתי משפט לענינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א-2000).
לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, כאמור, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום לקבל את הבקשה לעיכוב ביצוע באופן חלקי.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

במרכז העתירה מושא ההליך קמא ניצבה טענת המבקש שלפיה תשובתו של מנהל הארנונה להשגה ניתנה למעלה מ-60 יום ממועד הגשתה, ולפיכך, לאור פסיקת בית המשפט העליון בסוגיה, יש להתייחס אל ההשגה כאילו התקבלה.
כידוע, על בקשה למתן סעד זמני בעירעור על עתירה מינהלית חלים העקרונות הנוהגים במתן סעד זמני בעירעור אזרחי, לפיהם המבקש סעד זמני נידרש להוכיח שני תנאים מצטברים: סכויי העירעור הם טובים ומאזן הנוחות נוטה בבירור לטובתו (ראו, מני רבים: עע"מ 6830/19 כהן נ' עריית תל אביב, פסקה 5 (14.11.2019) (להלן: עניין כהן); עע"מ 794/21 חבשוש נ' רשם האגודות השיתופיות, פסקה 9 (8.4.2021); עע"מ 7343/22 בכר נ' עריית תל אביב-יפו, פסקה 5 (19.12.2022) (להלן: עניין בכר)).
...
בית משפט קמא הוסיף וקבע כי אף ללא קיומו של השתק כאמור, דין העתירה להידחות שכן ההשגה הוגשה באיחור, ועל כן היא אינה יכולה להוביל לביטול חיובי הארנונה כנטען (להלן: פסק הדין).
דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת העירייה.
אשר על כן, הבקשה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו