במועד התאונה, היה אדהם תלמיד בית הספר התיכון בישוב ינוח – ג'ת. המערערת בערעור העיקרי (להלן – "הרשות המקומית") היא הרשות המקומית המפעילה את בית הספר בו למד אדהם, והיא "רשות חינוך מקומית" לעניין חוק לימוד חובה, תש"ט – 1949 (להלן – "חוק לימוד חובה").
בתביעה שהגישו המשיבים 1 עד 3 בעירעור העקרי (להלן – "המשיבים") לבית המשפט קמא, עתרו המשיבים לחייב את הרשות המקומית ואת המבטחת לשלם להם תגמולי ביטוח בסך 129,000 ש"ח, כערכם ליום הגשת התביעה (14.12.2004) על פי הפוליסה לביטוח תאונות אישיות שהפיקה המבטחת.
ואולם, בפוליסת הביטוח, כדרכן של חברות ביטוח בפוליסות ביטוח, נקבעה רשימה של "חריגים לכיסוי".
בסעיף 5(א) לפוליסת הביטוח נקבע:
"המבטח לא יחויב בפיצוי תאונות אישיות בשל תאונה שנגרמה על ידי תאונת דרכים בארץ, כמשמעה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975." אין מחלוקת שאדהם המנוח נהרג כתוצאה מ"תאונת דרכים" כמשמעות הדבר בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן – "חוק הפיצויים"), על פי "ההגדרה הבסיסית" שבחוק זה (וראו: ע"א 8061/95 עוזר נ' אררט חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נ'(3) 532 (1996).
על כן, המבטחת סברה שהחריג הקבוע בסעיף 5(א) לפוליסת הביטוח חל על תביעת המשיבים לתגמולי הביטוח, ודחתה את התביעה.
הרשות המקומית אף מוסיפה וטוענת כי משפעלה על פי הוראות חוזר מנכ"ל ובתום לב, חלה עליה ההגנה הקבועה בסעיף 6 לפקודת הנזיקין, ובנוסף לכך, סכום הפצוי אותו חויבה לשלם למשיבים אינו קבוע בחוק אלא בפוליסה בלבד, ולכן לא היה מקום לחייבה בו.
לחלופין, טוענת הרשות המקומית, שאם ייקבע שסעיף 6 (ד1) לחוק לימוד חובה מורה על ביטוח תלמידים ללא סייגים, יש מקום לחייב את המבטחת בפצוי המשיבים, שכן יש לפרש את החריג בפוליסה, השולל פיצוי ממי שניפגע בתאונת דרכים, בפרשנות מצומצמת, ולהחילו רק על נפגעים הזכאים לפצוי מכח חוק הפיצויים.
המבטחת סבורה כי הפוליסה אינה נקבעת על ידי חוק לימוד חובה, ומוסיפה, כי חוק לימוד חובה קובע כי רשות תבטח את תלמידיה בביטוח תאונות אישיות, ולא בגין תאונות דרכים.
...
סוף דבר 28.
אשר על כל האמור לעיל, אציע לחברי כדלקמן:
(א) ערעורה של הרשות המקומית, המועצה המקומית ינוח ג'ת, יתקבל, ותביעת המשיבים נגדה תדחה.
אשר על כל האמור לעיל, הוחלט כדלקמן:
(א) ערעור המערערת, המועצה המקומית ינוח ג'ת, יתקבל, ותביעת המשיבים 1 עד 3 שהוגשה נגדה תידחה.