מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מוגבלות פיזית בעבודה עקב תסמונת התעלה הקרפלית

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המבקשת סובלת ממחלת פרקים מפושטת, תיסמונת התעלה הקארפלית בשתי כפות הידיים, תיסמונת אצבע הדק, מרפק טניס, דלקות כרוניות בכתפיים, הפרעות קצב, בעיה בבלוטת התירואיד וירידה בשמיעה.
בשל דלקת המפרקים היא מוגבלת בעבודה פיזית מאומצת הכרוכה בהרמת משאות כבדים.
...
המבקשת הגישה ערר על הקביעה החלקית של אי הכושר ואולם הערר נדחה .
לאחר עיון בבקשה, נספחיה ובתיק בית הדין האזורי לא מצאתי מקום להיעתר לבקשה, שכן לא נפלה טעות בפסק דינו של בית הדין האזורי.
על כן וכאמור הבקשה נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם הפגיעה בכפות ידיו של עצמאי בעיסקו, תיקון תקרים והחלפת צמיגים, נגרמה לו עקב עבודתו – זוהי הסוגיה העומדת להכרעתנו בתיק דנא.
כעולה מהמסמכים הרפואיים, התובע סובל מתסמונת התעלה הקארפלית דוּ צדדית.
" (עמ' 4 להודעה לחוקר שורות 96-89) בתצהירו טען התובע כי הוא העסיק 10 עובדים אך מזה כשנתיים הוא מעסיק פחות עובדים והוא עובד פחות עבודה פיזית בשל מגבלתו (סעיף 8 לתצהיר התובע) אך בעדותו טען כי הסיבה היא סגירת סניף אחד: "עו"ד הררי: למה להעסיק פחות עובדים כאשר אתה עובד פחות עבודה פיזית? הייתי חושב אתה מבין אינטואיטיבית שאם אתה עובד פחות אתה צריך להעסיק יותר עובדים שיכפו על הירידה בעבודה שלך, אז בוא תסביר בבקשה.
...
המסקנה העולה היא כי הפחתת היקף העבודה במוסך של התובע הייתה לפני 10 – 15 שנים.
גם לגופו של ענין לא מצאנו כי יש מקום לקבל את ערעור המערער בענין זה. בענין רבקה מזרחי נדרש בית הדין לנטל המוטל על תובע לפי מחלת מקצוע ונקבע כי על התובע להוכיח את תנאי הפריט אליו הוא מפנה, וכי במקום בו הפריט אינו כולל תנאים ברורים וחד ערכיים יהיה צורך בקבלת חוות דעת רפואית של מומחה בית הדין.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ועדה רפואית מיום 27.10.20 קבעה למערערת נכות רפואית צמיתה בשיעור 80% ובכלל זה: 20% בגין כאבי ראש, 20% בגין יתר משקל, 20% בגין כאב גב תחתון, 10% בגין יתר לחץ דם, 10% בגין כאב בברך, 5% בגין תיסמונת התעלה הקארפלית, 10% בגין דלקת בושט,10% בגין כאב צואר, 10% בגין כאב במפרק בקרסול או בכף רגל, 20% בגין כאבים בשריר ודלקת בשריר כולל פיברומיאלגיה, 20% בגין דיסתימיה.
ואולם, הועדה לא מביאה בחשבון את העובדה כי בשל מגבלותיה, המערערת הפסיקה את עבודתה בעבודות משרדיות ואינה עובדת משנת 2017, ולא ברור כיצד עבודות משרדיות ופקידות לרבות סקרים טלפונים וכיוצ"ב, אין בהן צורך לעמוד בתפוקות גבוהות, או עבודה פיזית ומאומצת.
זאת ועוד, ואף חשוב מכל, הועדה קובעת כי המערערת מוגבלת במתן שירות לקהל ובעבודה תחת לעץ, ואם כך הם פני הדברים, לא ברור כיצד הועדה קובעת כי המערערת מסוגלת לעבוד בעבודת פקידותית, סקר טלפוני כאשר ברור כי סוג עבודות זה כרוך בו, מן הסתם, עבודה מול קהל ובודאי עבודה תחת לחץ.
...
לאור האמור, הגעתי לכלל מסקנה כי הוועדה לא יישמה את הוראות פסק הדין המחזיר ודין הערעור להתקבל.
אשר להרכב הוועדה- לאור המקובץ לעיל, הואיל והוועדה התכנסה מכוח פסק דין והיא לא יישמה את הוראותיו או חלק מהן, וממקרא הפרוטוקול עולה כי ועדה זו מיצתה את הדיון בעניינה של המערערת, יהיה זה נכון בנסיבות העניין להשיב את עניינה של המערערת לוועדת ערר אי כושר בהרכב אחר, על מנת שתבחן את עניינה בלב פתוח ובנפש חפצה.
סוף דבר הערעור מתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

במענה לכך, היתייחס המומחה לעיסוק התובע כעורך דין, והשיב כי תקופת אי הכושר שקבע "תואמת את עובדת היותו עוסק בעבודה משרדית (ולא פועל פיזי או מתקין מזגנים) כך ששישה שבועות הם פרק זמן מתאים לשוב לעבודה משרדית ואינני מוצא מקום לשנות את קביעתי לעניין זה. כך או כך אין בעיה לצדדים לבדוק אובייקטיבית כמה זמן האיש נעדר בפועל מעבודתו וכמה זמן לא הישתכר בגינה" (ההדגשות במקור).
סיכום קביעות המומחה הרפואי הנכויות הצמיתות שנקבעו לתובע, בחוות דעתו של המומחה, תשובותיו לשאלות ההבהרה וחקירתו, הן כדלקמן: בגין התאונה הראשונה-2.5% בגין תיסמונת התעלה הקארפלית ביד ימין, מחמת הספק, כפי שנקבע בחקירה בבית המשפט; בגין התאונה השנייה- 5% בקרסול ימין, כפי שנקבע במענה לשאלות ההבהרה; בגין התאונה השלישית- 10% ביד ימין כתוצאה מהתאונה השלישית, כפי שנקבע בחוות הדעת.
סכום זה מבטא כ- 8 שעות עזרה בחודש עבור סיוע לעבודות קשות שהתובע מוגבל בביצוען.
...
אינני מקבלת את טענות התובע בעניין תקופות אי הכושר הזמניות שקבע לו המומחה.
לאור האמור, אני קובעת פיצוי בראש נזק זה, לעבר ולעתיד, בסכום גלובלי של 5,000 ₪.
לאור כל האמור, אני פוסקת לתובע פיצוי גלובלי בגין העבר בסכום של 6,000 ₪ לאחר התאונה השנייה ו- 6,000 ₪ לאחר התאונה השלישית, שלאחר כל אחת מהן נקבעו לתובע נכויות זמניות לתקופה של כחצי שנה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסך הכולל המפורט לעיל, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

פרופ' שטהל קבע בחוות דעתו כי לתובע נותרה דרגת נכות צמיתה בשיעור של 5% לפי סעיף 31(4)(א) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 בגין תיסמונת התעלה הקארפלית (CTS) ביד שמאל, ונכות בשיעור של 3.3% לפי סעיף 42(2)(ד), שליש, בגין מרפק טניסאי ביד ימין.
לטענתם של התובע וחאתם, עבודתם בחברה כמפעילי כלים הנדסיים כרוכה בעבודות פיזיות קשות המחייבות כיפוף מספר רב של פעמים של המרפקים, תנועות חד גוניות של האצבעות, כפות הידיים והמרפקים, החוזרות ונישנות ברציפות וכן עבודה ממושכת עם "הגה - ידיות- סטיקים רוטטים של היעה הזחלי והשופל והקשות בפטיש". התובע טען בתצהירו כי עבודתו לאורך השנים, הנה עבודה הכרוכה בהפעלת מאמץ פיזי, בעיקר, של שתי כפות הידיים.
מכל מקום, אם התובע ממשיך לעבוד בחברה עד היום, שעה שמאחוריו כשלושים שנות ותק באותה חברה ושעה שמדובר בחברה משפחתית, ספק אם אי פעם יחול שינוי במצבו התעסקותי בזיקה ובקשר למוגבלותו הנטענת בכף היד.
...
יוצא אפוא כי גם אם התביעה היתה מתקבלת, נזקיו של התובע הינם נזקים מדודים המסתכמים בפיצוי בגין כאב וסבל ופיצוי גלובלי בגין הפסדי שכר (גם בגין תקופת ההחלמה לאחר הניתוח), הוצאות ועזרה, הכל בהינתן העובדה שהתובע לא נותח ולא אושפז ותקופת המעקב היתה קצרה.
סוף דבר לאור המקובץ, אני מורה על דחיית התביעה.
בנסיבות, נוכח המסקנה אליה הגעתי ולאחר שנתתי דעתי להיקפו של ההליך (בו התקיימו בסה"כ שני דיונים), אני מחייבת את התובע לשלם לנתבעת 2 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 8,000 ₪, שישולם תוך 60 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו