מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מהם הטיעונים בעתירה נגד החלטת הממונה בערר לפי חוק כלי היריה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 5899-02-20 אברהם נ' משרד לביטחון פנים-אגף לרשוי כלי יריה מחוז מרכז ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת עמיתה זהבה בוסתן עותרים אורי אברהם ע"י עו"ד עדי ארליך משיבים 1. משרד לביטחון פנים-אגף לרשוי כלי יריה מחוז מרכז 2. הממונה על ועדת ערר לפי חוק כלי ירייה 3. משטרת ישראל-יחידת לה"ב 433 4. משטרת ישראל-מטה מרחב שפלה ע"י עו"ד קרן אביסרור פסק דין
עתירה המכוונת נגד החלטת המשיב 2 (להלן "הממונה") מיום 14.12.2020 בה נדחה הערר שהגיש העותר על החלטת המשיב 1 (להלן "פקיד הרשוי") מיום 18.5.2020 לדחות את בקשתו לקבל רישיון לנשיאת נשק מכח תבחין "עיסוק בישוב זכאי". העובדות העותר שימש בעבר כבעלים של ארגון בשם "תמנון שירותי מיגון אבטחה וכח אדם". החל משנת 2007 החזיק ברישיון אירגוני (מאבטח) לנשיאת נשק שתוקפו היה עד ליום 31.12.2008.
בעתירה המתוקנת טוען העותר כי ההחלטה שהתקבלה בערר היא שרירותית ומתעלמת מגורמים רלוואנטיים כבדי משקל במיוחד לאור נתוניו, לאחר שרישיונו נילקח ממנו בנסיבות שאינן מוצדקות ותוך פגיעה בחופש העיסוק.
החוק אינו מיפרט מהם השיקולים שעל פקיד הרשוי לשקול אך הם נגזרים מהמטרה לשמה נידרש הרישיון ומהצורך להגן על שלום הציבור כשהיום המגמה היא להפחית את מספר כלי הנשק המוחזקים בידי הציבור.
...
עתירה המכוונת נגד החלטת המשיב 2 (להלן "הממונה") מיום 14.12.2020 בה נדחה הערר שהגיש העותר על החלטת המשיב 1 (להלן "פקיד הרישוי") מיום 18.5.2020 לדחות את בקשתו לקבל רישיון לנשיאת נשק מכח תבחין "עיסוק בישוב זכאי". העובדות העותר שימש בעבר כבעלים של ארגון בשם "תמנון שירותי מיגון אבטחה וכח אדם". החל משנת 2007 החזיק ברישיון ארגוני (מאבטח) לנשיאת נשק שתוקפו היה עד ליום 31.12.2008.
עתירה מנהלית שהגיש העותר, כנגד ההחלטה להתלות את רישיונו, נדחתה ביום 8.11.2009 תוך שביהמ"ש (כב' השופט מודריק) קבע: "בדיקת עניינו של העותר כשהוא לכשעצמו מגלה שההחלטה להתליית הרישיון מוצדקת. אני סבור שיש הגיון רב במדיניות של התליית רישיונות כלפי מי שמרבה לפרוץ את מסגרות החוק גם אם הפריצה אינה נוגעת לעבירות אלימות או פשיעה חמורה נלווית (כגון סחר בסמים). אחרי הכל רק כפסע בין גיבוש דפוס פעולה עבריינית של מרמה וזיוף או עבירות דומות לאלה לבין שימוש באמצעים אלימים כדי להשיג את אותן מטרות". בשנת 2011, וכתוצאה מהחקירה הוגש כנגד העותר כתב אישום בעבירות מס. העותר הורשע על פי הודאתו והוטלו עליו 15 חודשי מאסר.
גם אם היה מדובר בחידוש רישיון הרי שבמצב דברים זה בקשתו היתה נדחית משלא עמד בתבחינים הקבועים.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובצרופות להן ושמעתי טענות הצדדים, דעתי היא כי דין העתירה להידחות.
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט לעניינים מינהליים בבאר שבע עת"מ 9932-01-22 בראנס נ' המשרד לביטחון פנים - אגף רשוי כלי ירייה ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת, עמיתה – חני סלוטקי העותר: רפאל בראנס ע"י ב"כ עוה"ד גל שניר -נגד- המשיבים: 1. מדינת ישראל – המשרד לבטחון פנים 2. מדינת ישראל – משטרת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד דמיטרי קוגן פסק דין
ביום 19.07.21 העותר הגיש ערר על הודעת הביטול בהתאם לסעיף 12(ג1)(1) לחוק כלי הירייה, במסגרתה ביקש, בין היתר, לעבור בדיקת מסוכנות לנשק באופן מיידי.
העותר טוען כי הודעת דחיית הערר התקבלה אצלו כ-120 ימים לאחר שהערר הוגש וזאת בנגוד לסעיף 12(ג1)(3) על פיו על הממונה ליתן החלטה בערר תוך 45 יום.
...
המשיבה 2, משטרת ישראל, הגורם שעל פי המלצתה בוטל רישיון כלי הירייה של העותר ונדחה הערר מטעמו (להלן: "המשיבה 2").
ענייננו בעתירת העותר לביטול החלטת המשיבה 1 מיום 24.11.21 במסגרתה נדחה הערר שהגיש העותר על החלטת ביטול רישיון הנשק בו החזיק העותר בתבחין: "מגורים בישוב זכאי" – ישוב שחר (להלן: "הישוב").
לאור האמור לעיל, ובקבלי את העתירה, אני מורה על החזרת רישיון הנשק לעותר.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון עע"ם 326/22 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן המבקשים: 1. המשרד לבטחון פנים 2. פקיד רשוי לכלי יריה 3. ועדת הערר לפי חוק כלי יריה מחוז ירושלים 4. משטרת ישראל נ ג ד המשיבה: פלונית בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין של בית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים (כב' השופטת ת' בר-אשר) בעת"ם 20533-07-21 מיום 29.11.2021
המשיבה הגישה עתירה נגד החלטה זו של הממונה.
לשיטתה צדק בית המשפט קמא כאשר קבע כי הממונה אינו מוסמך לבסס את החלטתו על תיקים סגורים בעילה של "העידר אשמה", ומכל מקום מדובר במידע ישן ולא רלוואנטי ומשכך הממונה לא עמד ברף "הראיות המנהליות" הנידרש לצורך ביטול רישיון כלי ירייה קיים.
...
בית המשפט ציין כי בשל התנגדות המשיבה, לא נחשף לראיה המינהלית אשר ביססה את החלטת הממונה, ומשכך למדינה עומדת חזקת התקינות; ואולם, בהיעדר הנמקה לכך שלמרות שתיק החקירה נסגר בהיעדר אשמה לא שונתה החלטת הממונה בעניין בקשת העותרת לחידוש רישיונה, מצא בית המשפט כי החלטת הממונה אינה סבירה.
לאחר שבחנתי את הבקשה, את התשובות לה ואת צרופותיהן, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
סבורני כי בנסיבות העניין – ואף מבלי להידרש לסיכויי העתירה לגופם – מאזן הנוחות מטה את הכף לטובת קבלת הבקשה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט לעניינים מינהליים בבאר שבע עת"מ 61037-02-22 דוקרקר נ' המשרד לביטחון פנים - אגף רשוי כלי ירייה ואח' בפני כבוד השופט גד גדעון העותר דורון דוקרקר ע"י ב"כ עוה"ד נורית מעתוק משיבים 1. המשרד לביטחון פנים - אגף רשוי כלי ירייה 2. קצין רשוי משטרת ישראל 3. ועדת ערר לפי חוק הירייה 4. משטרת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד שלומי ירדן – פמד"א פסק דין
זהו פסק דין בעתירה כנגד החלטת הממונה על רשוי כלי ירייה מיום 8.11.21, בערר על החלטת פקידת הרשוי מיום 28.6.21, לבטל את רשיון החזקת כלי ירייה של העותר.
ביום 8.11.21 ניתנה החלטת הממונה בערר שלפיה, על יסוד הראיות המנהליות לעניין הארוע בו איים העותר על המתלונן, ולאחר שקילת האיזון הראוי בין אינטרס העורר לשאת כלי יריה, לבין האנטרס הצבורי של שמירה על שלום הציבור וביטחונו, נדחה הערר.
לטענת העותר, ההחלטה איננה מאזנת כראוי בין השיקולים הרלוואנטיים, כאשר ניתן משקל יתר להודאתו בעבירה ולהרשעתו ומצד שני לא ניתן משקל מספיק לפגיעה שנגרמה לו בשל ביטול הרישיון.
...
ביום 8.11.21 ניתנה החלטת הממונה בערר שלפיה, על יסוד הראיות המנהליות לעניין האירוע בו איים העותר על המתלונן, ולאחר שקילת האיזון הראוי בין אינטרס העורר לשאת כלי יריה, לבין האינטרס הציבורי של שמירה על שלום הציבור ובטחונו, נדחה הערר.
המשיבה טענה, כי יש לדחות את העתירה בשל מספר נימוקים: נטען, כי יש לסלק את העתירה על הסף בשל הגשתה בשיהוי, כאשר ההחלטה בערר התקבלה ביום 9.11.21 והעתירה הוגשה רק ביום 27.2.22, זמן רב לאחר חלוף 45 הימים הקבועים בדין לעניין הגשת עתירה מנהלית.
סבורני על כן, כי אין מקום להתערבות בהחלטת הרשות, וכי יש לדחות את העתירה.
לפיכך, בכפוף לאמור בסעיף 7 לעיל, נדחית העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי עתירה כנגד החלטה בערר של הממונה לפי חוק כלי הירייה, תש"ט – 1949 ("החוק") מיום 27.3.2023, אשר דחתה את עררו של העותר על החלטת פקיד הרשוי מיום 28.9.2022 בדבר ביטול רישיון כלי הירייה שלו.
באותו ארוע, שכלל מעשי אלימות, ואשר ניסגר בעילה של חוסר ראיות, נחקרו המעורבים וכל אחד מהם הטיל את האשמה על האחר, כאשר בן זוגה של גרושת העותר טען כי הוכה נמרצות על ידי העותר, ואילו העותר טען כי הפוכו של דבר הוא הנכון, ואף אביה של גרושתו איים עליו באותה היזדמנות.
...
לטענתו, העובדה שמדובר בשלילת רישיון נשק, להבדיל ממצב בו נדחית מלכתחילה בקשה למתן רישיון, מחייבת הטלת נטל שכנוע מוגבר, בו לא עמדו המשיבים.
מנגד, ב"כ המשיבים טענה כי ההחלטה סבירה ואין כל מקום להתערב בה. ב"כ המשיבים הוסיפה כי בשל כך שלעותר ולגרושתו ילדה משותפת, אין מנוס מהמשך האינטראקציה ביניהם, וכי מהמסמכים שהוגשו עלה כי עדיין קיימים ביניהם סכסוכים בענייני משמורת ובסוגיות כספיות.
בסופו של יום, וכפי שקבע בית המשפט בעת"מ 12670-05-16 פלוני הנ"ל, "ככלל, כשהמדובר בתלונות הדדיות בין בני זוג, אין מוטלת על הממונה החובה לברר "מי אשם", והוא עשוי בהחלט להגיע למסקנה סבירה ומתקבלת על הדעת, שמערכת יחסים טעונה מקימה חשש שמא תוביל לשימוש בלתי חוקי ומסוכן בנשק".
בנסיבות עניינו של העותר, סבורני כי החלטת הממונה, שהתבססה על המלצתה המקצועית של משטרת ישראל, ממנה עלה כי קיים סיכון לציבור אם העותר יישא נשק, גם עת שוקלים מנגד את אינטרס העותר בנשיאת נשק מחמת עבודתו בתחומי יהודה ושומרון - היא החלטה סבירה וראויה.
סוף דבר – העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו