מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מהו העונש על עיצום כספי לפי סעיף 20(ה)

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 21 לחוק מסדיר את חילוט הרכוש בהליך פלילי: (א) הורשע אדם בעבירה לפי סעיפים 3 או 4, יצווה בית המשפט, זולת אם סבר שלא לעשות כן מנימוקים מיוחדים שיפרט, כי נוסף על כל עונש יחולט רכוש מתוך רכושו של הנדון בשווי של רכוש שהוא – (1) רכוש שנעברה בו העבירה, וכן רכוש ששמש לבצוע העבירה, שאיפשר את ביצועה או שיועד לכך; (2) רכוש שהושג, במישרין או בעקיפין, כשכר העבירה או כתוצאה מבצוע העבירה, או שיועד לכך.
(ה) טען אדם שאינו הנדון לזכות ברכוש כאמור בסעיף קטן (ד), וראה בית המשפט, מטעמים שיירשמו, כי בירור הטענות עלול להקשות על המשך הדיון בהליך הפלילי, רשאי הוא לקבוע שהדיון בחילוט יהיה בהליך אזרחי; קבע בית המשפט כאמור, יחולו בהליך האזרחי הוראות סעיף קטן (ג).
החלת דינים וייעוד קנסות מוסדרים בסעיף 23 לחוק הלבנת הון כך: על חילוט רכוש ועל רכוש שחולט לפי חוק זה, וכן על קנסות שהוטלו על פיו יחולו, בשינויים המחויבים, הוראות סעיפים 36ג עד 36י לפקודת הסמים המסוכנים; לענין סעיף זה, "קנסות" – לרבות עיצום כספי שהוטל לפי חוק זה. סמכויות עזר נקבעו בסעיף 26 בזו הלשון: (1) סמכויות החיפוש והתפיסה לפי פקודת מעצר וחיפוש, יחולו, בשינויים המחויבים, גם לענין רכוש שביחס אליו ניתן לתת צו חילוט לפי חוק זה. (2) לצורך אכיפת חוק זה יהיו לשוטר ולפקיד מכס הסמכויות שלפי סעיפים 174, 177, 184 ו-185 לפקודת המכס, ולענין זה יראו רכוש החשוד שהוא קשור בעבירה לפי חוק זה, כטובין שייבואם או שייצואם אסור.
...
עוד שוכנעתי כי הרכב נתפס הן כרכב שנרכש בכספים שהתקבלו כשכר עבירה וככזה ששימש לבצוע העבירות, והן כ"רכוש בשווי", בהתאם לחוק הלבנת הון, וכי על פי אומדן היקף העבירות המיוחסות לבעל, שווי הרכב בטל בשישים לעומת גובה הסכום הכולל של שווי העבירות.
המבקשת, בבקשתה הכתובה, הסכימה לשחרור הרכב בכפוף לחתימה על התחייבות להמצאתו בכל עת שיידרש, "או כל תנאי אחר אשר ייראה לבית המשפט". בדיון לפניי בקשה "לשחרר את הרכב ללא שום הגבלה". על בסיס האמור, לאחר שקבעתי את קיומם של התנאים והעילות המפורטים לעיל, אני סבורה כי בשלב זה, ראוי לאזן בין האינטרס הציבורי ובין הנזק שנגרם למבקשת.
לאחר שקלול מלוא הנתונים בעניין הרכב ואיזונם, אני מורה על השבת הרכב למבקשת בכפוף לתנאים שלהלן: המבקשת תתחייב שלא להעביר את הרכב לצד ג' אחר ולא לעשות כל דיספוזיציה ברכב עד מתן החלטה אחרת.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 21 לחוק מסדיר את חילוט הרכוש בהליך פלילי; (1) הורשע אדם בעבירה לפי סעיפים 3 או 4, יצווה בית המשפט, זולת אם סבר שלא לעשות כן מנימוקים מיוחדים שיפרט, כי נוסף על כל עונש יחולט רכוש מתוך רכושו של הנדון בשווי של רכוש שהוא – (1) רכוש שנעברה בו העבירה, וכן רכוש ששמש לבצוע העבירה, שאיפשר את ביצועה או שיועד לכך; (2) רכוש שהושג, במישרין או בעקיפין, כשכר העבירה או כתוצאה מבצוע העבירה, או שיועד לכך.
החלת דינים וייעוד קנסות מוסדרים בסעיף 23 לחוק הלבנת הון כך: על חילוט רכוש ועל רכוש שחולט לפי חוק זה, וכן על קנסות שהוטלו על פיו יחולו, בשינויים המחויבים, הוראות סעיפים 36ג עד 36י לפקודת הסמים המסוכנים; לענין סעיף זה, "קנסות" – לרבות עיצום כספי שהוטל לפי חוק זה. סמכויות עזר נקבעו בסעיף 26 בזו הלשון: (א) סמכויות החיפוש והתפיסה לפי פקודת מעצר וחיפוש, יחולו, בשינויים המחויבים, גם לענין רכוש שביחס אליו ניתן לתת צו חילוט לפי חוק זה. (ב) לצורך אכיפת חוק זה יהיו לשוטר ולפקיד מכס הסמכויות שלפי סעיפים 174, 177, 184 ו-185 לפקודת המכס, ולענין זה יראו רכוש החשוד שהוא קשור בעבירה לפי חוק זה, כטובין שייבואם או שייצואם אסור.
(ג) לצורך אכיפת חוק זה תהיה לשוטר ולפקיד מכס סמכות החיפוש האמורה בסעיף 28(ב)(4) לפקודת הסמים המסוכנים; על חפוש לפי סעיף קטן זה יחולו הוראות סעיף 28(ה) ו-(ו) לאותה פקודה.
...
עיינתי בחומר החקירה ואני סבורה כי מדובר בחקירה רחבה ומורכבת שטרם הסתיימה, המקימה בסיס לחשדות ביחס למעורבותו של טריף בהונאת הפורקס, בעבירות מקור מכח חוק הלבנת הון ובעבירות מס. עוד שוכנעתי כי הרכוש המבוקש נתפס כ"רכוש בשווי", בהתאם לחוק הלבנת הון, וכי על פי אומדן היקף העבירות המיוחסות לטריף, סכום הכסף שנתפס בחשבונו, הוא בגובה אחוזים בודדים מגובה הסכום הכולל של שווי העבירות.
על יסוד האמור, אני סבורה כי בשלב זה, האינטרס הציבורי גובר על הנזק שנגרם למבקש, ולכן אין מקום להורות על השבת הכסף לטריף או על הפשרת חשבונו.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לדברי ב"כ המבקש מדובר בנסיבות ביצוע הקרובות במהותן לעבירה "טכנית-מנהלית" של אי דיווח על הכנסת כספים למדינה, בנגוד לסעיף 9 לחוק איסור הלבנת הון, עבירה שהעונש בגינה הוא 6 חודשי מאסר בעבודות שרות ושבדרך כלל לא ננקט הליך פלילי בגינה, אלא מוטל עיצום כספי.
ב"כ המבקש הפנה לפסיקה מדגמית לפיה בסופו של הליך נהוג להורות על חילוט (או על עיצום כספי) בגובה של 16.6% עד 37.1% מסכום הכסף הכולל שנתפס.
יתרת הזכות שבחשבון הבנק שבס"ק ה' דלעיל (בסך 187,251 ₪) תועבר לקופת החילוט.
...
נמצאנו למדים, איפוא, כי אף בהתעלם מעבירות המס וההונאה אותן ביצעו, לכאורה, המבקש וג'ורנו בחו"ל, הרי שקיים חשד סביר ואף מעבר לכך, לביצוע עבירה בניגוד לסעיף 3(ב) לחוק איסור הלבנת הון, באשר השניים הודו כי הכניסו לארץ סך של 3 מיליון יורו בדרכים שנועדו להימנע מדיווח, והמבקש הודה כי אף אם דיווח ג'ורנו על הכנסת חלק מהכספים ארצה, הרי עשה כן על מנת לטשטש חלקו של המבקש בעבירה.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, קראתי את הדו"ח הסודי במ/1 ואת חומרי הראיות ועיינתי בכתבי הטענות, באתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את הבקשה בחלקה, ולהורות על ביטול צווי הקפאת חשבונות הבנק תוך שחרור הכספים שבחשבונות הבנק שבס"ק ו' ו-ז' דלעיל (בסך 234,794 ₪) לידי המבקש.
לאור האמור לעיל, אני מקבל את הבקשה בחלקה, ומורה כדלקמן: צווי ההקפאה הרובצים על חשבונות הבנק יבוטלו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לזכות הנאשם עומדים נתונים אלה: עונש מאסר, ולו בעבודות שירות, יפגעו קשה בפרנסתם של הנאשם ומשפחתו, לרבות הנפגעת, שסיימה שירות לאומי וילדה לפני כשבועיים בן במז"ט; הודאת הנאשם, שחסכה מהנפגעת את הצורך להעיד ועוד חסכה משאבי ציבור (הגם שההודאה לא שיקפה חרטה אמיתית או הפנמה של חומרת המעשה); האופן האחראי והיציב בו מנהל הנאשם את חייו; חלוף הזמן מאז ביצוע העבירה (בעיקר בשל רצונו של הנאשם בבחינות חוזרות של עניינו על-ידי שירות המבחן), כשבזמן זה לא עבר הנאשם עבירות נוספות ולא נהג באלימות; העדרו של עבר פלילי; כללן של נסיבות מצדיק את העמדת עונשו העקרי של הנאשם בחלקו התחתון של מיתחם העונש; עיצומים כספיים יובילו לפגיעה בכלל המשפחה, לרבות בנפגעת, ולכן אמנע מקנס ופצוי, אך לתוספת הרתעה אקבע חובת התחייבות.
ניתן היום, ה' אדר תשע"ח, 20 פברואר 2018, במעמד הצדדים.
...
סוף-דבר, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: ארבעה חודשי מאסר על-תנאי למשך שנתיים מהיום, שלא יעבור עבירת אלימות מכל סוג, לרבות איומים; התחייבות בסך 2,000 ₪ למשך שנתיים מהיום, שלא יעבור עבירת אלימות מכל סוג, לרבות איומים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בפני ערעור לפי סעיף 20 לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס 2000 (להלן: "החוק לאיסור הלבנת הון") במסגרתו נתבקש בית המשפט להורות על בטלותו של סעיף 15 לחוק איסור הלבנת הון וכפועל יוצא ביטול החלטת הוועדה להטלת עצום כספי.
טען המערער כי במקום שבו נקבעה כי לצד העבירה הפלילית סנקציה של שישה חודשי מאסר, אין מקום לקבוע כי הקף העיצום הכספי יהא זה התואם מחצית מזה המוטל בגין עבירות שהעונש בצדן, בהתאם לחוק העונשין התשל"ז 1977, הוא שלוש שנים ויותר.
יתר השאלות ראוי שתיבחנה במסגרת ה-"כמה", ולא "אם". בחינה זו יכול שתעשה על דרך של הפעלת שיקול דעת של הועדה, שאין לבטלו רק בשל העידר מדרג מוגדר.
...
הגם שאין אני סבורה שיש בהוראות החוק והתקנות כדי להביאני לביטולו של החוק או להכריז על בטלותו, כולו או חלקו, שהרי במקום שבו הוראות החוק או התקנות הן כלליות, שהרי שומה על הוועדה ולאחריה על בית המשפט, לצקת בהן תוכן.
לאחר שנתתי דעתי לכל אלו אני סבורה כי הפרמטרים המרכזיים אשר ראוי כי ינחו את הוועדה להטלת עיצום כספי הינם: שיעור ההפרה; תדירות ההפרה; השעור המקסימאלי של העיצום ביחס לאותה הפרה; שתוף הפעולה של המפר עם הרשות; יכולת זהוי מקור הכספים, יכולת זיהוי מטרת הכספים; דרך התנהלות המפר מול הרשות (לרבות דרך הסתרת הכספים, תיכנון מוקדם, מהימנות גירסתו של המפר וכו'); שאלת הבעלות בכספים; תום ליבו של המפר; ומן הכלל אל הפרט, במקרה שבפני עסקינן במי שבמודע, ובכוונת מכוון, בחר שלא לדווח על הכספים המצויים בידו.
סוף דבר, שיעור העיצום הכספי יעמוד על סך של 500,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו