פסק דין בעיניינם של נתבעים 3 ו-4
ההליך אצל המפקח על בתים משותפים ומשמעותו
בנוגע לתביעה לפי סעיף 71 ג' לחוק המקרקעין, למינוי שמאי לצורך קביעת תשלומי איזון, למפקח על הבתים המשותפים סמכות ייחודית (ראו ע"א 2111/03 ראובן נ' סופיוב (2005)).
השמאי חישב את הקף שטחי התוספות הבנויות או המוצעות לכל דירה, בהתאם לתב"ע 12808, עפ"י מדידה גרפית מנספח הבינוי ו/או תכניות ההיתר שהוצאו בבנין זה לשני בעלי זכויות, "תוך מתן היתייחסות לאילוצי הבניה ויכולת מימוש הזכויות בפועל". חוות הדעת מפרטת עקרונות שומה נוספים ששמשו את המומחה בחוות דעתו, ואין צורך לפרטם.
לביהמ"ש סמכות עניינית לידון בתביעה הנוכחית
נטען כי הסמכות העניינית להכריע בתובענת תשלומי דמי איזון היא למפקח על בתים משותפים, ברם התביעה שלפניי היא חיוב כספי הנובע מפסק הדין של המפקח ומחוות דעת שמאי שמונה על ידו ואשר מחייבת כאמור את כל בעלי הזכויות במקרקעין הנ"ל. לא מדובר בתביעה לעשיית עושר שלא במשפט, שהיא עילת תביעה שיורית בהיעדר דין מתאים.
...
החלטה בבקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה נגד נתבעים 7 ו-8
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי הצדדים, אני מוצאת לנכון שלא להיעתר לבקשה לביטול פסק דין ולהלן נימוקיי בתמצית.
משהגעתי למסקנה כי אין לבטל את פסק הדין, הרי שהדיון בטענת ההתיישנות מתייתרת, אומר רק במלה כי הטענה אינה נכונה, באשר לא מדובר בתביעה חדשה לתשלומי איזון, זו כבר הוגשה על ידי בעל זכויות אחר, כי אם בתביעה כספית שהמועד להגשתה הוא שבע שנים מיום מתן חוות דעתו של השמאי, ותקופה זו אין מחלוקת שלא חלפה.
מכל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה, פסק הדין שניתן ביום 12.12.21 נותר בעינו.