מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מה ניתן לעשות עם ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים על גמלת ניידות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים בניידות מיום 4.6.20 אשר היתכנסה מכוח פסק דין ושבה על הקביעה, כי הליקוי ממנו סובל המערער אינו ניתן ליישום לפי רשימת הליקויים המזכים לעניין גמלת ניידות, כפי שמפורטים בתוספת א' להסכם בדבר גמלת ניידות.
על פסק דין זה ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בתוך 30 יום מהמועד בו היתקבל פסק הדין אצל הצד המבקש לעשות כן. ניתן היום, י"ב טבת תשפ"א, (27 דצמבר 2020), בהיעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
מהבחינה הלשונית לא מתחייבת מהגדרה זו המסקנה כי הקרסול מורכב מיותר מפרק אחד.
לסיכום, החלטת הוועדה בזיקה להוראות פסק הדין להסביר מהו מפרק הקרסול, היא החלטה ברורה.
סוף דבר, בהעדר פגם משפטי כמפורט לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

24 פברואר 2022 לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (ניידות) מיום 10.8.21 (להלן: הועדה).
הועדה ציינה כי אין לא נמצאה ספסטיות ובסיכום הממצאים ציינה כך – "מרימה גפה תחתונה שמאלית ב 2 ידיים למיטת הבדיקה ומוסרת שאינה מסוגלת לעשות כל תנועה פעילה עם הגפה התחתונה השמאלית (כף רגל, שוק וירך). בדיקת טביעות הפרסה עם אסימטריה קלה לימין. הבדלי הקף של 3 ס"מ לרעת צד שמאל (מדידה 7 ס"מ מתחת לברך). אין סימנים של נזק במערכת העצבים המרכזית. החזרים גידיים לא הופקו". בסעיף 'החלטות' קבעה הועדה כך – "החולשה המזערית בשרירי גפה תחתונה שמאלית לא ניתנת ליישום. הערכת כוח הגס נעשתה עפ"י הליכתה. כוח הגס שנימצא במחוזית נוגד את יכולת הליכתה המודגמת ולא מקובלת ע"י ועדת הערר". על קביעת הועדה לפיה סוג הליקוי אינו נכלל ברשימת הליקויים המזכים לעניין גמלת ניידות הגישה המערערת את העירעור שלפניי.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בערעור, בתשובת המוסד, בפרוטוקול הוועדה הרפואית לעררים מושא הבקשה ובכלל המסמכים שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים בניידות מיום 22.8.19 (להלן- הועדה) אשר קבעה כי הליקוי ממנו סובל המערער אינו מצוי ברשימת הליקויים המזכים בגימלת ניידות.
המשיב הגיש ערר על החלטה זו וביום 22.8.19 היתכנסה הועדה ושמעה את תלונות המערער שנרשמו כדלקמן: "כפות רגלים שטוחות. הלוקס ולגוס דו צדדי. כאבים בשוקיים. פקקת ורידים. אישור מרופא תעסוקה שלא יכול ליסחוב דברים כבדים ולכן זקוק לרכב." הועדה ערכה למערער בדיקה קלינית ופרטה את ממצאיה: "כפות רגליים שטוחות. הלוקס ולגוס ימין ושמאל. אצבעות פטיש 2-5 בשתי כפות הרגליים. הליכה פלנטיגרדית דו צדדית." לאור ממצאים אלו, קבעה הועדה כי הליקוי ממנו סובל המערער אינו נכלל ברשימת הליקויים בהסכם הניידות ומכאן העירעור שלפניי.
בעיניין חובת ההנמקה של הועדה לעררים, הלכה פסוקה היא שהועדה היא גוף מעין שפוטי ובתור שכזאת מוטלת עליה חובה לנמק את החלטתה כך שממנה ילמד לא רק רופא, אלא גם שבית הדין יוכל לעשות זאת ולבחון האם הועדה נתנה פירוש נכון לחוק (דב"ע מג/1356 -01 לביא נ' המוסד לביטוח לאומי פד"ע יז. 130 (1985)).
...
ראשית, אשר לטענת המערער אשר עניינה בפגיעה בזכות הטיעון בשל כך שהערר שהוגש מטעם המשיב היה בלתי מנומק – דינה להידחות.
שלישית – אשר לטענת המערער בדבר אי התייחסות לפקקת הורידים ממנה הוא סובל – הרי שאף דינן של טענות אלו להידחות.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (שירותים מיוחדים) מיום 20.11.22, אשר דחתה את הערר שהגישה המערערת וקבעה כי היא אינה תלויה בעזרת הזולת.
המערערת הגישה ערר על קביעה זו אשר נדחה ביום 20.11.22.
הועדה הייתה מודעת למצבה ולמגבלותיה הרפואיות של המערערת, אלא שלא די בצב בריאותי לכשעצמו כדי לזכות בקיצבת שירותים מיוחדים, ובהתאם לפסיקה יש להעריך כל מקרה לגופו תוך בדיקת תיפקודו של המבוטח בבצוע פעולות היום יום.
בהתאם לתקנה 3 לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (מתן שירותים מיוחדים), התשל"ט-1978, הזכאות לקיצבת שירותים מיוחדים מותנית בכך שהנכה תלוי בעזרה רבה של הזולת ברוב שעות היממה, בבצוע רוב פעולות היומיום, הכוללות לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות, רחצה וניידות עצמית בבית והקשור בהן, או שהוא זקוק להשגחה מתמדת.
בעיניין חובת ההנמקה של הועדה לעררים, הלכה פסוקה היא שהועדה היא גוף מעין שפוטי ובתור שכזאת מוטלת עליה חובה לנמק את החלטתה כך שממנה ילמד לא רק רופא, אלא גם שבית הדין יוכל לעשות זאת ולבחון האם הועדה נתנה פירוש נכון לחוק (דיון (ארצי) 01-1356/מג לביא נ' המוסד לביטוח לאומי, יז (1) 130).
...
באופן דומה, טענות המערערת לעניין האכילה והכנת המזון נדחות, באשר קביעות הוועדה מבוססות על טענות המערערת עצמה וניתן להתחקות אחר הלך מחשבתה של הוועדה.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הוועדה ביחס לתחומים אלו, המחייב את השבת עניינה של המערערת לפתחה בשנית.
אשר לטענת המערערת לפיה אושרה לה קצבת שירותים מיוחדים לפרק זמן של שנתיים ולפיכך יש להסיק מכך כי היא זכאית להמשך קצבה – הרי שאין בידי לקבל טענה זו. ועדה מדרג ראשון אשר התכנסה ביום 21.12.20 מצאה כי למערערת 20 נקודות ועל כך קבעה כי היא תלויה במידה רבה בעזרת הזולת באופן זמני עד ליום 31.07.22.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת הועדה לעררים (ניידות) מיום 5.7.23 שקבעה כי סוג הליקוי ממנו סובל המערער אינו נכלל ברשימת הליקויים לעניין גמלת ניידות, ולפיכך לא זכאי המערער לניידות (להלן – החלטת הועדה).
הועדה ביצעה למערער בדיקה אורתופדית ובדיקה נוירולוגית וסיכמה: "לפי הבדיקה הנירו' של היום לא ניתנים ליישום. קיים פער עצום בין הבדיקה ללא כל ממצא פתלוגי והנכות המופגנת ע"י התובע. אין הסבר לועדה מדוע הוענק א-1 הדורש שיתוק מלא למעשה של שתי השוקיים מלווה בשיתוק גפה תחתונה אחרת לפחות של 2/3 שרירים ראשיים, ממצאים שאינם לנבדק". החלטת הועדה לעררים נתקבלה, לאחר שהמשיב הגיש ביום 14.12.22 ערר על החלטת הועדה הרפואית המחוזית לעניין ניידות, במסגרתו נטען כי במכתב משנת 2019 מתוארת יכולת הליכה עם קביים.
אשר להחלטת הועדה לעררים, טוען המשיב כי אין רלבאנטיות לבדיקות שנעשו למערער על ידי ועדות אחרות, כאשר כל ועדה היא טרבונל בפני עצמו ובוחנת את הליקויים בהתאם לתחום התמחותה וסמכויותיה.
...
מנגד טען ב"כ המשיב כי דין טענות המערער באשר לערר שהוגש על ידי המשיב להידחות שכן למשיב הזכות שבדין להגיש ערר על קביעות הוועדה מדרג ראשון, כפי שקיימת זכות למבוטחים להגיש ערר כאמור.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, הגעתי אפוא למסקנה שיש מקום להשיב את עניינו של המערער לוועדה לעררים (ניידות) באותו הרכב, כאמור בהצעת המשיב מהדיון.
אשר לטיעוני המערער ביחס לערר המשיב, דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו