בהתאם לבקשה: "בתאריך 24.6.23 (יום שבת) קיימנו (התובע וביתי) פגישה עם עו"ד איהאב עירקי במשרדו בטירה. בפגישה זו נחשפנו לחומרים שהגיעה הנתבעת כגון ..... בפגשה עם עו"ד איהאב עירקי ביום שבת סיכמנו שאנחנו מגיעים עדין לדיון הוכחות ואנחנו לא מעוניינים יותר בפשרה בתיק גם עם בעבר דנו על כך. בתאריך 25.6.23 הופתענו לקבל פסק דין בעקבות הסכם פשרה שסיכם עו"ד עם הנתבעת ללא ידיעתו של התובע וללא הסכמתנו. מסיבות אלה אני מבקש לבטל את פסק הדין ולא לקבל את הסכם הפשרה אשר לא מאושר על ידי ולא סוכם עמי במועד זה."
בהתאם לתגובת ב"כ התובע, ומשעה שהוגשה הבקשה שלא באמצעותו, הודיע ב"כ התובע כי במסגרת המשא ומתן התקבלה מהתובע הודעה לפיה הוא מסכים לסך של 40,000 ₪, בזמן שהיו הצעות נמוכות יותר ולאחר שנפגש במשרד ב"כ התובע ביחד עם בתו של התובע.
כן נרשם כי: "לאחר שעבר ב"כ התובע על החומר עם התובע ובתו, והושלם הליך הגנת העדים לקראת הדיון שהיה קבוע להוכחות, נתקבלה הסכמה מהנתבעת לתשלום סכום של 40,000 ₪ לסיום התיק, וב"כ התובע חתם על הסכם הפשרה והוגש לבית המשפט. לאחר שהוגש הסכם לבית המשפט נתקבלה הודעה מטעם התובע שאינו מסכים לפשרה ושהוא מעוניין להמשיך בהליך ההוכחות כי לטענתו התבלבל והוא התכוון לנהל את התיק כאשר הגיע למשרדו של בא כוחו להכנת התיק.
המקורות לביטול פסק הדין (בנגוד להגשת תביעה לביטול פסק דין) הם שניים:
בקשה לביטול פסק דין מוגשת בהתאם לתקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי, כאשר ניתן פסק דין במעמד צד אחד.
"מאפייניו הנ"ל של הסכם הפשרה שקבל תוקף של פסק דין על-ידי בית המשפט, שכאמור ממזג בתוכו תכונות של הסכם פשרה ותכונות של פסק דין, מצדיקים גישה זהירה בבואנו לבחון טענות התוקפות את תקפותו של פסק הדין בשל פגם בכריתת ההסכם שעומד בבסיסו, ורק טעמים כבדי משקל יצדיקו את המסקנה כי דין ההסכם להתבטל, כפי שנקבע בע"א 7399/10 חלפון נ' מינהל מקרקעי ישראל (לא פורסם, 8.11.10):
מאחר והתובע ובא כוחו חלוקים בגרסאותיהם באשר למועד בו הביע התובע את החרטה, כך שיכולות לעלות טענות גם במישור שבין עו"ד ללקוח, ומשעה שלא צורפו ראיות בנוגע לכך, כשעל פי גרסת ב"כ התובע היתה לתובע גמירות דעת בעת הגשת הסכם הפשרה והחתימה עליו, בית המשפט אינו יכול לקבל את בקשת התובע לביטול פסק הדין.
...
"מאפייניו הנ"ל של הסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין על-ידי בית המשפט, שכאמור ממזג בתוכו תכונות של הסכם פשרה ותכונות של פסק דין, מצדיקים גישה זהירה בבואנו לבחון טענות התוקפות את תקפותו של פסק הדין בשל פגם בכריתת ההסכם שעומד בבסיסו, ורק טעמים כבדי משקל יצדיקו את המסקנה כי דין ההסכם להתבטל, כפי שנקבע בע"א 7399/10 חלפון נ' מינהל מקרקעי ישראל (לא פורסם, 8.11.10):
"
בנסיבות אלה, בהעדר הוראה חוקית לבקשה, תוך שמירת שיקול דעת בית המשפט בעניין זה, ובשים לב למשאבים שיידרשו לבחינת טענות התובע ובא כוחו, הסותרות זו את זו, ודורשות מסכת עובדתית של "משפט בתוך משפט", תוך גרירת הנתבעת למסכת זו, לאחר שבהיבט השיפוטי של פסק הדין לא נפלו פגמים, מצאתי כי יש לדחות את הבקשה.