מהאמור בע"פ 4492/01 עולה כי זכוי בעקבות חזרה מאישום לאחר תשובה לאישום, הנו זכוי מוחלט, ולא זכוי מחמת הספק:
"התביעה חזרה בה מן האישום לאחר שהמערער כבר השיב לאשמה. בהתאם לסעיף 94(א) – ובהעדר הסכמה לביטול כתב-האישום בהתאם לסעיף 94(ב) – היה על בית-המשפט לזכות את המערער, כפי שאמנם עשה, ואולם בהחלטתו לדחות את עתירת המערער לפצוי ושיפוי קבע בית-המשפט כי למעשה מדובר ב"זכוי מחמת הספק", ולקביעה זו אין בידי להסכים.
סמיכות זמנים זו מחזקת את כנות הבקשה ואת המסקנה כי אכן לא היתה הבנה של המערער לתוצאה של מתן הסכמתו על פי סעיף 94(ב) לחסד"פ.
לעיתים יש בחלוף הזמן כדי להוות נימוק לדחיית בקשות, בין לחזרה מהודאה ובין לחזרה מהסכמה כזו או אחרת, אך במקרה זה מדובר דוקא בסמיכות זמנים המביאה למסקנה הפוכה.
בטרם ניתן פסק הדין, הודיעה המשיבה כי עמדת הגורמים הרלבאנטיים בלישכת התביעות הנה כי עילת סגירת התיק תהיה "מחוסר ראיות". דברים אלו אך מדגישים את ההבדל המהותי בין זכוי לבין ביטול האישום, על כל המשתמע מכך, כמפורט לעיל.
...
נאמר כבר עתה כי מצאנו שדין הערעור להתקבל משני טעמים מרכזיים, האחד הוא הספק בדבר התקיימות יסוד ההסכמה הנדרש לפי סעיף 94(ב) לחסד"פ, והשני, הקשור בחלקו בנימוק הראשון, הינו ביצוע התהליך הדיוני של הצגת ההסכמה הנטענת ומתן ההחלטה, ללא נוכחות הנאשם.
איננו מוצאים מקום לאפשר הגשת הקלטה זו, הן לאור התוצאה, שכן הערעור מתקבל, וגם לגופו של עניין איננו סבורים כי יש מקום לקבלתה.
כאמור, משהמסקנה, של בית משפט קמא ושלנו, הינה לקיום אי הבנה, הרי שהדבר אינו מאפשר לקבוע קיומה של הסכמה.
אשר על כן, הערעור מתקבל, החלטות בית משפט השלום מיום 18.7.22 ומיום 19.4.21 מבוטלות.