במסגרת מכתב דחיה מיום 17/4/16 (להלן:"מכתב הדחיה"), דחה הנתבע את תביעתו של התובע להכרה בירידה בשמיעה ובטינטון כפגיעה בעבודה וזאת בהתבסס על הוראות 84א לחוק הביטוח לאומי [נוסח משולב], תשנ"ה - 1995 (להלן:"החוק").
ביחס לכך, קובע סעיף 84א(1) לחוק, כך:
"(א) אין רואים בליקוי שמיעה שעקב חשיפה לרעש, תוצאה של פגיעה בעבודה אלא אם כן היתקיימו כל אלה: (1) המבוטח נחשף בעבודתו לרעש התקפי ומתמשך, העולה על המותר לפי סעיף 173 בפקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], התש"ל-1970 (להלן - רעש מזיק)."
בעב"ל (ארצי) 53/08 ברלכיס - המוסד לביטוח לאומי, [פורסם בנבו] ניתן ביום 2.10.2008), עמד בית הדין הארצי לעבודה בהרחבה, על פירוש הסעיף שבנידון, אשר הוסף לחוק בשנת 2005.
לפי פסק הדין, התיקון נועד לקבוע הסדר ממצה של תנאים מקדמיים להכרה בליקוי שמיעה ובטינטון, שנגרמים כתוצאה מחשיפה לרעש, כפגיעה בעבודה.
למרות שהתובע הוא הבעלים של חברת בניה ושיפוצים הרי שהואיל ומדובר בחברה שמעסיקה רק שני עובדים, הרי שלכל אורך השנים הוא היה מעורב, באופן אישי, בעבודה - הפעיל בובקאט, מיני מחפרון, שבר, לעיתים, בעצמו קירות, ביצע, לעיתים יציקות בטון ונכח מידי יום באתרי בניה ולכן היה חשוף לרעש מזיק כל יום ואף הגיש בעבר תאונות עבודה, שהוכרו על ידי הנתבע וכן הוא סובל מליקויים שונים (קרע בכתף וקרע במנסקוס).
...
ב"כ הנתבע הוסיף והסביר כי בהתאם להסכמות אליהם הגיעו הצדדים בתביעה הראשונה, בחן הנתבע, שוב את טענות התובע בכל הנוגע לסוגיית החשיפה לרעש מזיק והגיע למסקנה כי הוא לא היה חשוף לרעש מזיק וזאת בהינתן כי הוא מנהל עבודה שעסק בעיקר בניהול.
התובע הוכיח כי עבודתו היתה בשטח וכי הוא היה חשוף לרעש מזיק ולכן יש לקבל את תביעתו או לחילופין למנות מומחה רפואי אשר יקבע האם הוא היה חשוף לרעש מזיק.
סוף דבר - לנוכח האמור לעיל הרינו מורים על דחיית התביעה.
הוצאות משפט
בנסיבותיו של תיק זה, - משהתובע בחר לעמוד על תביעתו למרות שבסיום ישיבת ההוכחות הסביר לו ביה"ד על הקשיים הראייתים והמשפטיים שעומדים לפניו (כאשר המלצה בענין עלתה גם לאחר שהתקבלו סיכומי הנתבע) והואיל והתובע בחר לעמוד על דוכן העדים וליתן תשובות לא מהימנות ומוגזמות וכן בהינתן שהערות הנתבע באשר לבעיה העולה גם מבדיקות השמיעה שנערכו לו (הערות מהן בחר התובע להתעלם), זכתה לביסוס במסמך של המומחה מטעמו של התובע (אותו בחר לצרף לסיכומיו),היה מקום לחייבו לשלם לנתבע הוצאות משפט בסכום משמעותי אולם לפנים משורת הדין החלטנו שלא לחייבו בסכום שכזה אלא רק בסכום של 1,500 ₪, אשר יישא הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום אם לא ישולם בתוך 30 יום.